Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomo pogostih vpraanjPomo pogostih vpraanj   IiIi   Seznam lanovSeznam lanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoilPrijava za pregled zasebnih sporoil   PrijavaPrijava 

Parjenje daljinca z alarmom GT (GT-25)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
zzitop

Pridruen/-a: Ned Jun 2009 10:38

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 08, 2009 15:32:55    Naslov sporoila: Parjenje daljinca z alarmom GT (GT-25) Odgovori s citatom

Torej, enostavno vprašanje:

Kako se spari (vnese) daljinec na alarmno napravo GT-25?

Že v naprej hvala za vsako pomoè, LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
u2

Pridruen/-a: et Jan 2008 7:03
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 10, 2009 13:53:46    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Imam avtoalarm GT-25 BL in vem da v dokumentaciji piše tudi nekaj o kodiranju daljinca. Jaz sicer tega v 10 letih nisem nikoli poèel, èeprav je bil alarm vmes kaki dve leti na polici brez napajanja.

trenutno nimam dostopa do dokumentacije, ko bom uspel ti pošljem postopek sinhronizacije!

lp
Nazaj na vrh
zzitop

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 10, 2009 19:07:44    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

OK, hvala.

Vam bom zelo hvaleĹľen, ker sam teh navodil nimam. Sem kupil rabljen avtomobil.

Sem tudi po internetu iskal dokumentacijo v vseh moĹľnih jezikih, pa nisem uspel najti...

LP
Nazaj na vrh
u2

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 12, 2009 14:11:50    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Sicer malo z zamudo, pa vendarle sem preveril za navodila za alarm.
Navodila so v italijanskem jeziku, tako da ti napišem samo to kar te zanima, programiranje dalinca.

1- Alarm mora biti izkljuen (ker ti dalinc ne dela, mislim da niti nimaš druge možnosti)

2- Potenciometer na zadnji strani, ki ti služi za nastavitev obèutljivosti senzorja za udarce znižaž na minimum (skrajno v položaj nasprotno od smeri urinih kazalcev)

3- Drugo izmed dveh stikal na zadnji strani preklopiš v položaj ON

4- Držiš pritisnjeno modro tipko na dalincu za vsaj 2 sec. S tem aktiviraš zapisovanje kode iz alarma v dalinc. Zapisovanje kode ti signalizira utripajoèa rdeèa LED na zadnji strani za priližno 2 sec.

(V primeru, da bi zapisovanje sprožil veè kot 8x, se koda avtomatsko spremeni. To bi uporabil, èe bi izgubil dalinc in tako iz varnostnih razlogov alarm prekodiraš na drugo kodo, da onesposobiš izgubljeni dalinc.)

5- Stikalo omenjeno v 3. toèki prestaviš v položaj OFF.

6 - Preiskusiš delovanje.

PS. Moja pripomba.

Na mojem dalincu sta modra in siva tipka. Siva služi zaklepanju in odklepanju, modra pa je za vklop sirene oziroma panike, kot piše v navodilih, torej je bolj za igranje kot za kaj resnega. Možno je, da so barve tipk lahko tudi zamenjane, saj jih v navodilih opisujejo enkrat tako, drugiè drugaèe. Torej èe ti ne bi uspela aktivacija programiranja z modro tipko, poskusi še s sivo. Kot reèeno jaz nisem imel nikoli potrebe po programiranju, zato je to zgolj namig.

Poskusi, upam, da ti bo uspelo.

lp
Nazaj na vrh
zzitop

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 12, 2009 18:11:09    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Hvala za tole, EJ! RES!

Ja, tipki pa imam ravno obratno, torej modro za vklop / izklop in sivo za sireno / paniko. Vendar se da zamenjati brez problema.

Bom poskusil in sporoèil rezultat.

LP
Nazaj na vrh
zzitop

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 13, 2009 23:16:48    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Evo, preizkusil, vendar mi ne dela. Najbrž potem niso krivi daljinci, ampak sprejemnik na napravi. Sem že gledal, žal pa nisem uspel niè ugotovit.

Najbrž bi bilo najbolje dobiti drugo identièno napravo?

LP
Nazaj na vrh
u2

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 09:16:36    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Ali si poiskusil tudi z drugo tipko?

Ponavadi res odpovejo daljinci in ne sprejemnik v centrali, sicer pa nikoli ne veš. Èe imaš osciloskop lahko narediš sledeèi test.

Na merilno sondo priklopi par ovojev žice - anteno, in jo postavi zelo blizu daljinca. Nastavi najvišjo obèutljivost amplitude (najnižjo vrednost V/DIV), pritisni daljinc in se sprehodi èez celotno obmoèje èasovne baze.

Èe boš kaj ulovil, pomeni, da daljinc nekaj daja od sebe. Vèasih se celo vidijo pravokotni impulski na signalu. Èe ne uloviš niè, to še vedno ne pomeni, da je daljinc 100% zaniè.

Sicer pa ti takšne zadeve lahko kar pošteno grenijo življenje. Veè kot to ti ne morem svetovati, ker pretiranih izkušenj nimam s tem.

LP
Nazaj na vrh
zzitop

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 11:48:12    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Osciloskopa nimam, ga pa ima kolega. Mu bom rekel, ko bo imel èas.

Poskusil sem z obema tipkama, celo pri prižgani napravi, torej kljuèek na ON. Seveda bi tudi jaz posumil najprej daljinèek. Vendar pa imam dva in sta oba odnehala istoèasno. Na podlagi tega sklepam, da mora biti nekaj z napravo. Torej nekaj s sprejemnikom ali pa da je nekako "izgubila" daljinèke.

Žal pa vsaj jaz sam oèitno nisem sposoben najti napake na sprejemniku. Razen, èe bi zamenjal kar vse elemente... Very Happy

Me pa že moèno matra firbec, kaj bi to bilo.

Razmišljal sem tudi, da morda moja naprava ni popolnoma identièna tvoji, in je morda postopek parjenja malce drugaèen. Sicer sploh ne vem, kje toèno bi pogledal tip naprave. Od spodaj ima nalepko, kjer piše GT 25, to pa je tudi vse. Ti kot praviš, pa imaš GT-25 BL. No, vseeno sem 90 %, da je postopek enak.
Nazaj na vrh
u2

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 14:24:29    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Èe ti je stvar delala in sta potem istoèasno odpovedala oba dalinca potem pa sploh ni dileme, da je napaka na centrali.

Ja tam notri je pa eno vezje, ki se mu moraš kar posvetit, da vsaj približno razumeš kako stvar funkcionira. Razen seveda nekoga, ki je doma prav na tem podroèju.

Poskusi odpret škatlo in se loti lepo po vrsti, antena ti je prvi element in potem naprej.

Sicer je pred leti v Gorici - Italija obstajal nek servis za GT alarme, kjer so to ugrajevali in servisirali ne vem pa èe to še obstaja. Resnici na ljubo je to staro že kakih 15, 20 let in glede na to, da imajo danes avtomobili to že serijsko porihtano vprašanje èe se še kdo s tem bolj resno ukvarja.

Evo še nekaj podatkov:

CENTRO AUTORADIO 2000
VIA G. CANTU 2/A
34170 GORIZIA

TEL. 0039 92 533 925

kontaktna oseba sig. Guico (ne vem èe govori kaj slovensko)

Podatki so zelo stari, tako da jih vzemi malo z rezervo!
Vem pa da so tam distribuirali in servisirali te alarme

lp
Nazaj na vrh
Pokai sporoila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlee datoteke v tem forumu