|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoèilo |
sojat
Pridružen/-a: Sob Jun 2009 9:48 Prispevkov: 8 Kraj: Ĺ martno ob paki- okol. Velenja
|
Objavljeno: Ned Jun 07, 2009 19:20:35 Naslov sporoèila: Izdelava tiskanega vezja s prenosom tonerja na plošèico |
|
|
Lep pozdrav
Na Youtube sem gledal posnetek kako dela tiskano vezje z likalnikom.
Zanima me kje bi lahko dobil tak list kot ga je imel on. Skico že imam samo nevm kako bi jo dal na takšen list. A mislte da bi mi v tiskarni to naredli èe bi jim nesu skicoo oni bi mi jo pa dali na ta photo paper list al folijo tk nekot
http://www.youtube.com/watch?v=wKEe3otWstM&feature=channel_page
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21 Prispevkov: 647
|
Objavljeno: Ned Jun 07, 2009 20:45:28 Naslov sporoèila: |
|
|
Ne rabiš tiskarne, dovolj je èrno bel laserski tiskalnik.
Tudi papir ni nujno, da je foto papir (èe vezje nima drobnih prevezav), pogosto zadostuje papir od reklam.
Pri uporabi likalnika je problem v neenakomernem in pogosto preslabem pritisku, zato se je v izboljšani verziji tega postopka uveljavil (predelan) plastifikator, namesto likalnika.
Ĺ e nekaj informacij.
_________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazadnje urejal/a Azrael Ned Avg 02, 2009 18:00:29; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj
Pridružen/-a: Èet Jan 2008 21:04 Prispevkov: 56 Kraj: 8232 Ĺ entrupert
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 12:41:38 Naslov sporoèila: |
|
|
Z likalniko nikdar.ker nikoli ni ravna ploskev.Uporabi plastifikator ali pa od kašnega starega laserskega printerja uporabiš predelan "fuser" Takšno imam in uporabljam.Ta "fuser" bi težko dobil od velikega lasers.printerja.Lažje je imeti plastifikator.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sojat
Pridružen/-a: Sob Jun 2009 9:48 Prispevkov: 8 Kraj: Ĺ martno ob paki- okol. Velenja
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 14:28:20 Naslov sporoèila: |
|
|
kako pa lahko narediš plastifikator mogoèe kdo ve
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan91

Pridružen/-a: Pon Mar 2008 20:15 Prispevkov: 160 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 14:51:19 Naslov sporoèila: |
|
|
Se ti ga ne splaèa delati, ker ga dobiš za slabih 20€ v Sparu.
Drugaèe bi pa moral narediti ogrevana valèka, katera bi poèasi vrtel motor, pa kak senzor toplote ...
_________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 15:32:47 Naslov sporoèila: |
|
|
O tem veliko piše na elektonik.si
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sojat
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sojat
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 16:13:57 Naslov sporoèila: |
|
|
a laminator ti ubistvu sprinta na photo papir ustrezno sliko ki jo ti potem z likalnikom daš na vitroplast
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 16:28:12 Naslov sporoèila: |
|
|
Prvo tiskati na papir na laserski tiskalnik in natiskan papir z oèišèeno plošèo skozi plastifikator oziroma laminator namesto likalnik .Tisti na oglas je ta!Sicer pa preberi kar je priložil Azrael.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jure1

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 7:23 Prispevkov: 47
|
Objavljeno: Pet Jun 12, 2009 14:03:52 Naslov sporoèila: |
|
|
Pozdravljeni!
Za papir jaz uporabim odpadli A4 papir od nalepk. Papir ima nekakšen silikonski premaz, da se da nalepka odstranit. Na to siliko plast se da zelo lepo natisniti in ob ustrezni toploti tega papirja in pertinaksa ter ustreznemu pritisku se 100% tisk prenese na baker.
Vedno uporabljam likalnik. Najprej pogrejem plošèico, nato èez pogreto plošèico položim papir s tiskom in nato z likalnikom grejem papir da postane rahlo rumen. Nato odstranim likalnik in papir povaljèkam s teflonskim valjem iz printerja.
LP, JUre
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tim88
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 13:06 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2009 13:21:55 Naslov sporoèila: |
|
|
Vprašanje za Azrael: Bi lahko popravil link --> še nekaj informacij <-- ?
Poizkusil sem z likalnikom in fotopapirjem. V 3 poizskusih se mi ni posreèilo filma povsem oddtisniti na plošèo. Vedno ga je kak del ostal na papirju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21 Prispevkov: 647
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2009 18:13:31 Naslov sporoèila: |
|
|
Hvala za opozorilo, sem popravil link.
Glede odtisa, ali lahko znizaš temperaturo s katero dela laserski tiskalnik? Mogoèe se ti toner preveè zapeèe v papir. Nekateri tiskalniki to omogoèajo direktno, vèasih je to opcija tisk na prosojnice, vsi pa tega nimajo.
Ĺ e druga stvar, papir. Vsak papir ni dober (gre za kombinacijo med tonerjem in temperaturo fuserja v tiskalniku) in je dobro malo testirati.
Temperatura likalnika pa vsaj po mojem mnenju tudi ne sme biti previsoka, saj se papir zaène lepiti na likalnik. V mojem primeru (papir Hoferjevih reklam, HP LaserJet5L, HQP ponaredek tonerja) je z "Peresno lahkim" likalnikom od Elma Èrnuèe, najboljši rezultat nastavitev malenkost pod bombaž.
_________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan91

Pridružen/-a: Pon Mar 2008 20:15 Prispevkov: 160 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2009 21:09:37 Naslov sporoèila: |
|
|
Meni ni uspelo lepo z nobeno reklamo, najbolje se mi je odnesla revija Gea , in to ne samo platnice
Meni osebno ni uspelo še nikoli lista tako segreti da bi se mi prijel za likalnik (sem probal tudi z likalnikom èeprav delam z laminatorjem).
To, da se ti toner ponekod prime, drugje ne, je lahko tudi zaradi tega, ker nisi enakomerno ali ne zadosti moèno pritisnil z likalnikom, zato uporabljamo laminator
_________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2016 12:14:31 Naslov sporoèila: |
|
|
Lord_KING je napisal/a: | Kakšen papir potrebujem za tiskanje, da potem èrnilo prenesem na baker z likalnikom?(toner transfer) |
Reklame, gladek povoskan papir od etiket, navaden papir, poskušajo vse sorte možnosti, ampak rezultati so pogosto slabi. Problem pri vsem tem je to, da èe tega ne delaš pogosto, zgubiš obèutek in je težko narediti dober odtis.
Osebno sem poskusil 1x pri kolegu, ko sem videl kako vprašljivi rezultati so, sem idejo opustil in ostajam še vedno pri fotolaku, kjer vedno dosegam 100% izvedbo.
Kar še nismo napisali, bi prosil koga, da tukaj napiše svoje izkušnje in nasvete.
_________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glaviè
Pridružen/-a: Pon Sep 2014 19:51 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: Èet Sep 29, 2016 12:17:43 Naslov sporoèila: |
|
|
Bom jaz napisal svoje izkušnje.
Dne, ko sem testiral prenos tonerja z laminatorjem, sem se tistega trenutka odloèil, da nikoli veè noèem videti fotopostopka.
Ta mesec, po cca. 3+ letih, iz neke škatle privleèem svoj laminator (v priponki), in poskusim narediti plošèico z reklamnim papirjem od Špara. Neverjetno, vendar uspelo mi je iz prve.
Slika plošèice, ki še ni zjedkana, je malo slabo oèišèena z vodo, zato se še vidijo ostanki papirja. To se da zelo lepo oèistiti s toplo vodo.
Naslednja stvar, ki bi jo rad testiral pa je prenos tonerja na baker s kemikajilam, torej brez laminatorja, kar pomeni še 1x korak manj...
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
IMG_4423.jpg |
Velikost datoteke: |
257.35 KB |
Downloaded: |
561 krat |
Prenos tonerja je bil uspešen |
|
 Download |
IMG_4424.jpg |
285.25 KB |
579 krat |
|
 Download |
IMG_4425.jpg |
218.92 KB |
567 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD
Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42 Prispevkov: 77 Kraj: Divaèa
|
Objavljeno: Pet Okt 28, 2016 21:30:13 Naslov sporoèila: |
|
|
Tule imaš celo temo o kemiènem prenosu tonerja na tiskano vezje. Glede na to, da sem to metodo razvijal skoraj pol leta, te lahko povabim na demonstracijo. Pa še kemikalijo za start ti bom dal za zraven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu
|