Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomo pogostih vpraanjPomo pogostih vpraanj   IiIi   Seznam lanovSeznam lanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoilPrijava za pregled zasebnih sporoil   PrijavaPrijava 

Postavitev in nadgradnje foruma

 
Ta forum je zaklenjen: ne more urejati, poiljati ali odgovarjati na sporoila.   Ta tema je zaklenjena: ne more urejati sporoil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Obvestila
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
admin
Administrator


Pridruen/-a: et Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 06, 2007 12:31:19    Naslov sporoila: Postavitev in nadgradnje foruma Odgovori s citatom

1.11.2007

- postavitev foruma

2.11.2007

- modifikacija foruma z inštalacijo attachment mod

3.11.2007

- inštalacija slovenskega jezika

5.11.2007

- inštalacija mod za tekstovno potrditev
- vpis vprašanj za tekstovno potrditev

6.11.2007

- postavljena so pravila na forumu
- pravila na forumu so vstavljena v pogoje za sodelovanje v registracijskem postopku
- popravljena je teĹľava pripenjanja avatarjev (atributi mape images/avatars na streĹľniku niso dovoljevali pisanja v to mapo)

16.11.2007

- vklop dovoljenja za ogled in download priponk vsem obiskovalcem, tudi neprijavljenim ali gostom na vseh forumih. To naj bi odvrnilo registracijo tistim obiskovalcem, ki ne nameravajo sodelovati na forumu, Ĺľelijo pa videti vsebino v celoti.

30.12.2007

- nastavitev za odpiranje oziroma download priponk na physical (prej inline) za slike in dokumente, za arhiv in txt pa je ostala nastavitev na inline. Razlika je v tem, da se pri nastavitvi na physical priponka odpre v novem oknu brskalnika, pri inline pa se priponka odpre v programu, ki odpira to vrsto datotek, kakršna je priponka, kateri program je to, je odvisno od namešèenih programov na uporabnikovem raèunalniku.
- nastavitev za pošiljanje pošte na SMTP, saj navadno pošiljanje ni prišlo skozi pri nekaterih ponudnikih poštnih storitev, npr email.si, ki je pošto s foruma zavraèal.
- vklop še nekaterih pripon (extension) za priponke, do sedaj je bilo vklopljeno samo za slike JPG in GIF, sedaj pa tudi za arhive ZIP, dokumente PDF, DOC, XLS in tekst TXT.

13.01.2008

-zaèetek preizkušanja in praktièna uporaba funkcije "word censors" (cenzura besed) v namen dodajanja hiperpovezav na data-sheet vpisanih komponent

21.04.2008

Do danes je bilo narejenih kar nekaj drobnih sprememb, vse spremembe niso bile vpisane sproti, zato bom naštel tiste spremembe, ki so bile v tem èasu storjene:
- cenzura besed se dopolnjuje in se bo dopolnjevala sproti, uporabljena pa je za cenzuriranje neprimernih besed, popaèenk, slenga in podobno, besede se obarvajo rdeèe, hkrati pa postanejo hiperpovezava na pravila na forumu
- cenzura besed je uporabljena tudi v bolj zanimive in koristne namene in sicer doloèen niz znakov ali naziv elektronske komponente, ki je vpisan v bazi, se spremeni v hiperpovezavo, obarvano svetlo modro, povezava pa kaže na data-sheet v pdf obliki za to komponento
- data-sheet komponent so naloženi v posebni mapi na strežniku, zato je baza neodvisna in ni možnosti, da èez èas hiperpovezave ne bi delovale, dodajajo se sproti, tako kot hiperpovezave
- smeški so bili v tem èasu dodani veèkrat, dadani so postopoma, ko najdem zanimive smeške, jih dodam na forum
- priponke, ki so dovoljene, so dovoljene do velikosti 500KB, razen pdf in zip za katere je omejitev 5MB, prej 500KB, omejitev je postavljena zaradi bolj smotrne uporabe prostora na disku strežnika, èeprav omejitev s prostorom ni, je pa zaradi manjših datotek pasovna širina manj obremenjena, trenutno smo še vedno na povezavi 1/1 Mb/s.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
admin
Administrator


Pridruen/-a: et Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 18:59:40    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

11.1.2014

Od zadnje objave v tej temi je minilo skoraj 6 let, v tem èasu se je zgodilo nekaj sprememb, pred nekaj meseci je forum tudi ugasnil.

Dokler forum ni ugasnil, je bilo dogajanje na forumu zelo dolgoèasno, obisk je bil majhen, sodelovanje še manjše. Èeprav je bil forum na domaèem strežniku in je kasneje dobil 6Mbit linijo, je deloval stabilno od vsega zaèetka, žal pa življenje na forumu ni bilo tisto pravo.

Ko je prišlo do težav s povezavo zaradi vzdrževalnih del pri Telemachu in menjave IP naslovov, se je za povrh vsega strežnik odloèil, da gre v zaslužen poèitek. Takrat je forum postal nedosegljiv, strežnik se je preselil na Hitrost.com, stvari bi morale delovati... saj bi, ampak takrat sem se odloèil, da vse skupaj nima nekega smisla in pustil forum ugasnjen, do danes.

Šele sedaj, po nekaj mesecih, ko se je nabralo kar nekaj elektronskih sporoèil, naj forum prižgemo nazaj, sem se ponovno odloèil, da poskusimo, èe boste res sodelovali.


Kaj pa sedaj?

Za zaèetek bomo preizkusili, èe na forumu vse deluje tako kot je treba, èe je baza pravilno prenešena in èe je vse tukaj, da sluèajno kaj ne manjka. Forum bomo preizkusili tako, da ga bomo uporabljali normalno, tako kot smo ga uporabljali nekoè, ampak ne toèno tako, uporabljali ga bomo bolj pogosto, uporabljali ga bomo vsak dan, veèkrat na dan!

Potem pride na vrsto prenova videza in integracija foruma v prihajajoèi portal ELEKTRON.SI ki bo zaenkrat ostal preseneèenje, lahko napišem le to, da bo temeljilo na projektih in èlankih, prilagojeno zaèetnikom in DIY (do it yourself - naredi si sam)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
admin
Administrator


Pridruen/-a: et Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2016 14:12:29    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Na forumu dolgo ni bilo sprememb. Tudi obisk foruma je slab, kot kaĹľe, smo premalo zanimivi ... Embarassed

Èas je, da to popravimo, za zaèetek sem dodal podforum "Recycling - recikliranje"
http://www.elektron.si/forum/viewforum.php?f=40

Kaj naj s tem oddelkom? V elektrotehniki in predvsem v elektroniki, lahko recikliramo ogromno stvari, ne bom našteval kaj vse lahko ponovno uporabimi, naj prispevki govorijo sami zase, VABLJENI !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
Pokai sporoila:   
Ta forum je zaklenjen: ne more urejati, poiljati ali odgovarjati na sporoila.   Ta tema je zaklenjena: ne more urejati sporoil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Obvestila asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlee datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group