Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

usmernik za 60 led diod 230/12V AC/DC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dena

Pridružen/-a: Tor Nov 2011 0:06
Kraj: Zaplana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 14:03:52    Naslov sporočila: usmernik za 60 led diod 230/12V AC/DC Odgovori s citatom

LP

Se pravi rabim usmernik da mi da ven 12V(DC) ki je že vidno iz naslova za 60 led diod. Kok watt-ov močnga bi rabu če mi lahko kdo svetuje in kje bi lahko kupu po najbolj ugodni ceni. Če je pa še kakšna druga možnost vezave na 230V bi pa lepo prosil za pomoč.

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 11:46:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšne LED diode? katere barve?

Če so bele ali modre, potem je padec na vsaki LED približno 3,5V, če pa so rdeče, rumene ali zelene, pa je padec napetosti okoli 2V na LED.

60 LED diod vežeš zaporedno, to pa lahko napajaš iz 230V preko kapacitivnega omejilnika toka, ki je hkrati tudi usmernik...

Ko boš napisal tvoje vprašanje bolj jasno, boš dobil konkreten odgovor in rešitev.

dena

Pridružen/-a: Tor Nov 2011 0:06
Kraj: Zaplana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 12:50:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za odgovor, ampak sem že naredu vse, ker sem toliko časa čakal odgovor mi ni preostalo drugega Confused imam pa bele led diode se pravi 3.5 V padca. zanima me pa ta kapacitivni omejilnik toka. kako bi ga lahko uporabil namesto usmernika? verjetno je tudi cenejša varjanta?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu