Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Elektro motor 1kW 48V in kontroler 0.8kW 48V

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Esco

Pridružen/-a: Tor Maj 2011 8:52

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 06:40:40    Naslov sporočila: Elektro motor 1kW 48V in kontroler 0.8kW 48V Odgovori s citatom

Izdelujem električno vozilo, našel sem elektromotor DC 1000W 48V, ker sem hotel komplet skupaj s kontrolerjem sem poslal ponudbo za kontroler, prodajalec pa mi je predlagal 48V 60A 800W, tu me je zmotilo to, da je motor 1000W kontroler pa 800W. Ali mi lahko kdo pove, če bi motor delal kot bi mogel ali bo delal z 20% manjšo močjo čeprav ima kontroler dosti veliko amperažo??

Hvala
Idea Idea Idea Idea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PeterP

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:03:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Načeloma imajo kontrolerji omejitev moči/toka tako da to nebi smel bit problem.

Res je da boš imel 20% rezerve pri motorju, kar zna tudi priti prav, je pa res da to pomeni malo večje dimenzije - malo večjo težo ter s tem malo večje izgube.

Ali boš čutil razliko med 800 ali 1000W je pa odvisno od teže vozila (in še česa).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PeterP

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:04:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš kontroler močnejši od motorja je potrebno pazit da je res prav nastavljen drugače ga lahko zelo hitro zakuriš (motor).
Nazaj na vrh
Esco

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:35:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PeterP je napisal/a:
Načeloma imajo kontrolerji omejitev moči/toka tako da to nebi smel bit problem.

Res je da boš imel 20% rezerve pri motorju, kar zna tudi priti prav, je pa res da to pomeni malo večje dimenzije - malo večjo težo ter s tem malo večje izgube.

Ali boš čutil razliko med 800 ali 1000W je pa odvisno od teže vozila (in še česa).

To mi je nekdo že povedal, ampak čudno se mi je zdelo zato, ke mi je nek drug proizvajalec ponudil elektro motor 500W 38V in kontroler 500W 38V, oba za enake moči!

Very Happy

PeterP

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 10:35:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja enake moči sta lahko.

Da ti ponudijo različne moči je lahko iz več razlogov; trenutno nimajo na zalogi, sploh nimajo v proizvodnji enega ali drugega,.......
Nazaj na vrh
Esco

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 11:03:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PeterP je napisal/a:
Ja enake moči sta lahko.

Da ti ponudijo različne moči je lahko iz več razlogov; trenutno nimajo na zalogi, sploh nimajo v proizvodnji enega ali drugega,.......

Če prav razumen bi moral delovat controler 800w na motor 1000W, edino kar je je to, da bi motor imel še 20 %rezerve. kakšno vlogo imajo amperi pri delovanju elektro motorja. Elektro motor 1000W 48V ima računsko 23A, kontroler pa 60A kaj to pomeni za motor?

lp

PeterP

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 13:46:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm šele zdaj sem šel računat.
Torej motor:
1000W 48V
I=1000 / 48 = 21A

Regulator:
48V 60A 800W
P=48V * 60A = 2880W
Tistih 800W mi je sumljivih ali pa je zaj. tok?
Naj ti pošlje kakšen dokument od kontrolerja.
Nazaj na vrh
Esco

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 14:05:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PeterP je napisal/a:
Hmmm šele zdaj sem šel računat.
Torej motor:
1000W 48V
I=1000 / 48 = 21A

Regulator:
48V 60A 800W
P=48V * 60A = 2880W
Tistih 800W mi je sumljivih ali pa je zaj. tok?
Naj ti pošlje kakšen dokument od kontrolerja.

pripenjam PDF el. motorja in kontrolerja ki mi ga je poslal!!!

contr_dx-05b_800W_48V.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  contr_dx-05b_800W_48V.pdf
 Velikost datoteke:  137.05 KB
 Downloaded:  594 krat

contr_dx-05b_800W_48V.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  contr_dx-05b_800W_48V.pdf
 Velikost datoteke:  137.05 KB
 Downloaded:  474 krat

my1020gd_1KW_48V.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  my1020gd_1KW_48V.pdf
 Velikost datoteke:  287.93 KB
 Downloaded:  561 krat

PeterP

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 15:13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to da boš nabavljal od ene firme oboje bi zadeve morale delovati skupaj.

Je pa ta zadeva za kaka lažja vozila npr. do kakega gokarta, za avte niso so pretežki. še gokart zna biti na meji.
Nazaj na vrh
novinec

Pridružen/-a: Sre Feb 2012 0:09
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 16:04:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo Esco.
Vprašal bi te, ali si zadovoljen z elektromotorjem in regulatorjem ... tudi jaz imam neko zamisel, kjer bi potreboval to zadevo.
Vprašal bi pa še, kaj potrebujem še poleg regulatorja, da dejansko lahko nadziram "hitrost" motorja. Se pravi kot ročka za gas, ali pa pri gokardu pedalka za gas?

Lp
Nazaj na vrh
Esco

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 21:50:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

novinec je napisal/a:
Zdravo Esco.
Vprašal bi te, ali si zadovoljen z elektromotorjem in regulatorjem ... tudi jaz imam neko zamisel, kjer bi potreboval to zadevo.
Vprašal bi pa še, kaj potrebujem še poleg regulatorja, da dejansko lahko nadziram "hitrost" motorja. Se pravi kot ročka za gas, ali pa pri gokardu pedalka za gas?

Lp

Živjo,

En mesec nazaj sem sestavil motor, dela vse ni pa še preizkušeno čisto v nulo, ker čakam še zavore, da se lahko potem normalno peljem, pa da vidim točno hitrost, koliko mi bodo baterije držale....

potrebuješ el motor, kontroler (elektroniko), potenciometer (gas ročko) in baterije, malo kablov in to je to, no vsaj jaz sem tako naredil!

Esco

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 21:59:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

novinec je napisal/a:
Zdravo Esco.

Lp

Jaz bom naslednji teden naročil nekaj elektronskih delov iz tujine, če te zanima lahko tudi za tebe, naročujem komplet el motor kontroler, ročko.

kontaktiraj me na: soncni.zarek10@gmail.com

ares

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 14:58

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2016 10:22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Še ne izdelujem električnega avta oz. kakšnega drugega vozila(mogoče kdaj:)), sem pa izdelal električno kolo in me zanima kje nabavljate baterije. Mislim da so baterije najbolj pomembne (in seveda kako jih vzdržuješ) pri električnih vozilih.Hvala
lp
Nazaj na vrh
reber
moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2016 12:36:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takega mobilnega projekta, ki zahteva razmeroma veliko kapaciteto baterij še nisem delal, zato nimam konkretnega predloga o viru dobrih in ne predragih baterij.
Verjetno bi bilo smiselno razmišljati o kakšnih modelarskih paketih.
Če bi uporabljal zelo poznane 18650 litijeve celice, jih pod 4eur najbrž ne dobiš, da imajo realnih vsaj 2000mAh. Za električno kolo jih rabiš 40 ali 50 kosov, kar je že konkreten znesek. No, pri večji količini bi mogoče dobil primeren popust, še posebej, če bi se našlo več naročnikov in bi združili nakup.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu