|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoèilo |
crni
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 10:17 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2011 19:29:50 Naslov sporoèila: centralno zaklepanje motorcek steka? |
|
|
zanimam me okol centralnega,ker se vcasih vrata zaklenejo drugic pa ne,ali je motorcek zapacan ali preslab(dotrajan pa nima vec prave moci)
vodila podmazal in lepo tece vse na mehko tko da dvomim da se kje zatakne na vratih
motorcek je pa mislim da zalit v plastiko,gre se za renault megan
ali bi bilo potrebno motorcek ocistit krtacke itd ali je postal preslab in se neda popravit?ima kdo izkusnje okol tega da je resil zadevo z obstojecim motorckom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
Pridružen/-a: Èet Jan 2008 7:03 Prispevkov: 345 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2011 20:19:12 Naslov sporoèila: |
|
|
Kakšen motorèek pa je, mogoèe kakšna slika?
Ne vem kako je z današnjimi novejšimi motorèki, vem pa da pred leti, ko smo to še razdirali po avtoodpadih in montirali v avte je do simptomov, ki jih opisuješ prihajalo kadar je PVC zobnik na kovinski osovini motorèka zdrsnil. Vèasih je zaklenilo, vèasih ne. Ponavadi se je to lepilo, pa ni bilo pravega uspeha. Bolje je bilo zamenjati motorèek. Prilepi sliko, ali je na dve ali pet žic, mogoèe imam še kaj v kakšnem predalu?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crni
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2011 20:33:47 Naslov sporoèila: |
|
|
u2 je napisal/a: | Kakšen motorèek pa je, mogoèe kakšna slika?
Ne vem kako je z današnjimi novejšimi motorèki, vem pa da pred leti, ko smo to še razdirali po avtoodpadih in montirali v avte je do simptomov, ki jih opisuješ prihajalo kadar je PVC zobnik na kovinski osovini motorèka zdrsnil. Vèasih je zaklenilo, vèasih ne. Ponavadi se je to lepilo, pa ni bilo pravega uspeha. Bolje je bilo zamenjati motorèek. Prilepi sliko, ali je na dve ali pet žic, mogoèe imam še kaj v kakšnem predalu?
lp |
avto ni novejsi je letnik 96,kar se tice slike je nimam ker sem ga pustil nazaj v vratih zdej dela normalno tak da bomo videli koliko casa
za zice pa nevem koliko jih ima,mogoce bo kdo drug vedel kaj vec povedat
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros

Pridružen/-a: Èet Nov 2007 14:36 Prispevkov: 49 Kraj: Moravèe
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 09:22:55 Naslov sporoèila: |
|
|
Letniki od 95-99 imajo na motorèku za zaklepanje samo dve prikljuèni žici.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko
Pridružen/-a: Sob Sep 2010 10:03 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 13:41:12 Naslov sporoèila: |
|
|
Svetujem, èe najdeš kakšno rabljeno kljuèavnico, kjer še deluje motorèek. Sam sem imel defektno kljuèavnico na sovoznikovi strani...vrat nisem veè mogel odpreti. Na servisu so hoteli delati doktorate in kasirat, zato sem se lotil sam...ko sem uspel demontirat kljuèavnico z èim manj škode sem še odprl kljuèavnico...rezultat je bil skurjen motorèek, ki je zablokiral mehanizem ravno nekje na sredini, da se vrata niso dala veè odpret. Sicer sem kupil na odpadu še delujoèo kljuèavnico, da lahko vsaj odpiram vrata. Tako da imaš manj dela èe nabaviš drugo kljuèavnico in jo vgradiš
_________________ LED je prihodnost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 14:52:32 Naslov sporoèila: |
|
|
Vsekakor je nasvet o montaži rabljene kljuèavnice najcenejša rešitev, èe pa je motorèek loèen od kljuèavnice, lahko zamenjaš le njega.
Motorèek o katerem sem pisal v zadnjem mojem postu je v priponki. Ta je na 5 žic, kar pomeni da je namenjen za sprednja vrata. Tisti na 2 žici (na zunaj identièen) je ponavadi za zadaj, èe ga daš spredaj, ti bo sicer deloval, vendar samo èe ga zaklepaš/odklepaš preko dalinca ali druge kljuèavnice. Èe ta ista vrata odpreš/zapreš s kljuèem, ti centralno zaklepanje ne bo delovalo, oziroma bodo vsa ostala vrata ostala "gluha".
Mislim, da je delovanje jasno, èe se vsaj malo spoznaš na te stvari, zato ne bi natanèno razlagal.
Skratka tega kot ga vidiš na sliki imam na zalogi!
lp
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
DSCN6236.jpg |
Velikost datoteke: |
217.31 KB |
Downloaded: |
1541 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crni
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 21:39:45 Naslov sporoèila: |
|
|
hotel sem samo vprasat ce se motorcek kaj zapaca notr pa slabo dela oz dela kakor mu zapase,pri meni recimo vceraj enkrat ni hotlo zaklenit vrata danes sem pa sem veckrat probal in dela kot novo
ocitno je motorcek mal zastekal,zato pa vprasam za nasvet ce se da kako to plastiko odrezat da se pride do motorcka pa scisti
ni mi problem kupit rabljene na odpadu al pa kje drugje,sam lahko cez nekaj casa ali pa skor takoj naredi isti problem kot ga imam zdej
recimo prtlazna vrata se vcasih zaklenejo drugic ne,motorcek pa skoz dela vcasih sam mal cukne vcasih pa mu rata zapret in odpret(mehanizem ko probas z roko gre tako lepo nalahko da nima kaj stekat)lahko da je motorcek preslab ali bi pa ga treba scistit mal krtacke
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 07:21:58 Naslov sporoèila: |
|
|
Kot sem ti že napisal, PVC zobnik, ki je na osovini motorja zdrsne in se zavrti v prazno. Odvisno od temperature in drugih dejavnikov, enkrat deluje drugiè ne, oziroma enkrat ima dovolj moèi, da zaklene vrata, drugiè se zavrti v prazno. Èe je motorèek tak kot je na sliki, lahko odvrtaš kovièene spoje in razstaviš mehanizem in ti bo vse jasno. Nobene NASA tehnologije ali kaj podobnega!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
franccek
Pridružen/-a: Èet Sep 2011 12:15 Prispevkov: 8
|
Objavljeno: Tor Sep 13, 2011 13:21:53 Naslov sporoèila: zaklepanje |
|
|
Podobne težave sem jaz imel pri škodi feliciji, rešil pa sem jih z nakupom rabljenega motorèka. Od takrat naprej je delovalo vse kot mora.
_________________ Sonène celice - http://www.metronik-solar.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu
|