Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomo pogostih vpraanjPomo pogostih vpraanj   IiIi   Seznam lanovSeznam lanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoilPrijava za pregled zasebnih sporoil   PrijavaPrijava 

Wifi antenske inovacije - oz. Spajky-jevi zbrani posti :-)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, raèunalniška omreĹľja LAN in wlan, povezave in streĹľniki
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
Spajky
moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 15:09:23    Naslov sporoila: Wifi antenske inovacije - oz. Spajky-jevi zbrani posti :-) Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
Under Construction , dokler doli ne objavim, da sem vse kar imam tudi postavil ...

Evil or Very Mad Glede na to, da je internetna stran Wlan-Sat.com po novem letu letos definitivno "crknila" in se neglede na obljube ni veè postavila do doglednega roka, bom tukaj linkal malce popravljene re-poste in/oz. "kao" èlanke (iz lastnega BackUp-a oz. kar imam na zalogi), saj smatram, da je škoda da bi šlo znanje, moj trud, denar in èas kar "v niè", pa bi lahko komu kaj koristilo kdaj ... ! Rolling Eyes

Tule so zbrani vsi direkt linki na tem forumu :

1.i èlanek Mr. Green wifi USBkeY range Enhancers-boosters ´4 Dummies´ = 1.del smajli_pogodba

............ dodatek: .........English comments on upper topic

2.i èlanek Wink Ultimate wifi antenna TinCan Enhancers = 2.del smajli_pogodba ...

3.ji èlanek Embarassed ST® - CorNET™ enhancerji z antenami 12dBi

4.i èlanèiè Mr. Green Default Antenca Enhancer Razz

5.a zadeva Embarassed Universal UsbKeY 1-5GHz directional 5-10dBi Can-Antenna

6.a stvar Wink Usb Kabel, zelo dolg, resitev tako!

7.a zadevšèina Mr. Green Kako enostavno izdelati Wi-Fi anteno-Quickie

8.a stvar Mr. Green ST-maxX antena project-X 21dbi smajli_pogodba

9.a tema smajli_pogodba BiQuad tema - moji posti

10.a stvar Embarassed ST® - Umerjanje wifi anten

11.o èudo ST® Mr. Green wifi Homemade parabola 105cm premera

12. ... Test Priklopi+Linki = dalec, z Wifi UsbKEYs+myStuff ...saj ni res pa je ...

13. ... Izvleèki iz preostalih drugih tem ...
--------------------- Kantena-izracun
---------------------- Linksys wrt54gx - SpikeCanTenna in action !!!
----------------------- Zanimiv test wifi brzine, OS razlicen !

------------------------- Naprednejše Wifi omrežje

14. ... Exstrakti iz zasebnih sporoèil ...
----------------------- Moja konzervna teorija
------------------------ win98+Edimax-ica
------------------------- UMTS konzerva v. wifi konzerva
!

15. ... Embarassed MODif.int.ANTene Wlan Usb Kljuèka Canyon CN¤WF-518 [T] Wink [RT73 chipset] ...

... in kasneje pride možno še kaj ... Mr. Green

Ps. Nekateri linki še niso popravljeni v èlankih v celoti in bo to kasneje enkrat urejeno (še kažejo na že neobstojeèo navedeno stran), neke malenkosti pa še moram popraviti, vendar moram prej vse kar imam restavrirat na ta forum. Razz ... pol pa se bo lahko eventuelno premaknilo/skopiralo TA post med "Èlanke" tle na forumu ...

Nazadnje urejal/a Spajky Ned Maj 13, 2012 18:06:16; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo Obii avtorjevo spletno stran
dr.1m

Pridruen/-a: Pon Jan 2008 8:54
Kraj: Goriška primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:52:09    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Odlièno. Sem se že bal da so vsi tvoji prispevki šli po gobe. Èestitke. Wink
Spajky
moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 07, 2010 08:49:02    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

dr.1m je napisal/a:
...Sem se že bal da so ...šli po gobe...

"Jesus Saves" ! Twisted Evil Razz Mr. Green Mr. Green

Spajky
moderator

PrispevekObjavljeno: et Jul 16, 2020 20:41:38    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Exclamation ... v mesecu juniju, pred poškodbo noge, sem se igral malo z mojimi antenami za TV ... Obedve na prvi sliki sta Iskra Log aktivni 75cm VHF/UHF anteni, predhodnici sedanjih po katalogu P-3235 MINI DTT-G (26dB) . Pa sem "naredil" iz njiju samo UHF verziji Embarassed ... kot lahko vidite, sem prvi za ITAlijane ven pobral na vsaki strani (izbil) po štiri najdaljše palèke, zgornji za HRvate pa samo po dve. Zgornja še ni dodatno modificirana s "CD-ji" in trenutno ni prikljuèena Wink ... CD-je utegnem v prihodnosti zamenjat z 90° korner reflektorjem iz tetrapaka Twisted Evil ...

Na spodnji se levo vidi škatlica od pasivnega RF mixerja za dve anteni, ki pa sem ga ven vrgel, ker mislim napravit aktivni mešalnik z gain regulacijo v bližnji prihodnosti in ga vgradit vanjo ... (po en tranzistor BFR91 na antenski vhod, material mi je šenkal za kanibalizacijo Ivor z elektronik foruma) Embarassed ...

Na spodnji sliki na spodnji anteni lahko vidite "pripopana" dva CD-ja bolj pri špici antene, ki delujeta kot reflektorja za V.band UHF in oznaèeno gumi prevleko nataknjeno preko kabla in F-konektorja antene (waterproofing)

Desna mala slikica pa kaže zadevo bolj poveèano, da se vidi, da sem pred leti v ono gumi prevleko uspel stlaèit tudi atenuator 6dB, saj je bil signal premoèen za moj DTV box za TV, še posebno za naš multiplex. Wink ...

No ker sem se potem ukvarjal še malo z experimenti, sem želel ustvarit iz prosto dostopnega materiala še 700MHz Loop-Yagi anteno Cool ... nekaj sem malo kiksnil mere, pa je v bistvu 650MHz center in lovi Ok (nekje 8dB) med 550 in 750MHz ... sliki sta doli od te provizoriène umetnine ...

"Pigtail" za priklop kabla dalje ima Ĺľe nad opletom pod lepilnim trakom "montirano" kuhinjsko ALU folijo, da je tako napravljen transformator impedance za naprej Embarassed ...

Kot lahko vidite, osnova je plastièna cev, reflektor je pladenj za narezke iz EuroSpina, distanènik-nosilec aktivnega elementa je škatla za pusto skuto iz iste trgovine in pokrov z zalepljenim akt.elementom od podobne stvari iz Hofer-ja! Embarassed ...

Razdalja od reflektorja (akt.element) je 6cm, nato prvi CD za "ubijanje LTE" še nadalje 4cm naprej. Ostali "direktorji" iz CD-jev so od akt.elementa oddaljeni po 10,5cm v naprej ... Vse sem doloèil experimentalno in raèunsko Embarassed ...

Namreè CD-ji so znotraj metalizirani (kao kovina) z zunanjim premerom 11.5cm in notranjem pri luknji nekje 3cm, ter tako predstavljajo v bistvu "kurcšlus" za 800MHz (LTE) in višje frekvence. Slika na TV dela èisto brez kockanja z kar nekaj manj signala, kot oni Iskrini anteni, seveda pa sta ti moènejši in lovita tudi zelo oddaljene TV pretvornike ...

Kot ste lahko ugotovili, so tudi šèipalke za perilo lahko eksperimentalni provizorièni material, do konène izvedbe Wink ...

Imam pa tudi že v glavi oz. skico RF amp mixerja za obe oni prvi zgornji original anteni; nekaj sem tudi že izprobaval z eno stopnjo, ma moram še nekaj materiala nabavit in vse skup stlaèit v metal škatljico ... bo že, nekega dne Razz ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo Obii avtorjevo spletno stran
var

Pridruen/-a: Ned Jan 2015 9:23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 17, 2020 08:30:03    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Vidim da sta Eurospin in Hofer glavna sponzorja Smile

Ps. by Spajky ... Ja res hodim najveè v te dve, vendar tudi v ostale po potrebi...vèeraj bil tudi v Spar-u Embarassed ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
Pokai sporoila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, raèunalniška omreĹľja LAN in wlan, povezave in streĹľniki asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlee datoteke v tem forumu