|
www.elektron.si
|
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoilo |
Spajky moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20 Prispevkov: 239 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Jun 22, 2010 15:09:23 Naslov sporoila: Wifi antenske inovacije - oz. Spajky-jevi zbrani posti :-) |
|
|
Spajky je napisal/a: | Under Construction , dokler doli ne objavim, da sem vse kar imam tudi postavil ...
Glede na to, da je internetna stran Wlan-Sat.com po novem letu letos definitivno "crknila" in se neglede na obljube ni veè postavila do doglednega roka, bom tukaj linkal malce popravljene re-poste in/oz. "kao" èlanke (iz lastnega BackUp-a oz. kar imam na zalogi), saj smatram, da je škoda da bi šlo znanje, moj trud, denar in èas kar "v niè", pa bi lahko komu kaj koristilo kdaj ... !
Tule so zbrani vsi direkt linki na tem forumu :
1.i èlanek wifi USBkeY range Enhancers-boosters ´4 Dummies´ = 1.del
............ dodatek: .........English comments on upper topic
2.i èlanek Ultimate wifi antenna TinCan Enhancers = 2.del ...
3.ji èlanek ST® - CorNET™ enhancerji z antenami 12dBi
4.i èlanèiè Default Antenca Enhancer
5.a zadeva Universal UsbKeY 1-5GHz directional 5-10dBi Can-Antenna
6.a stvar Usb Kabel, zelo dolg, resitev tako!
7.a zadevšèina Kako enostavno izdelati Wi-Fi anteno-Quickie
8.a stvar ST-maxX antena project-X 21dbi
9.a tema BiQuad tema - moji posti
10.a stvar ST® - Umerjanje wifi anten
11.o èudo ST® wifi Homemade parabola 105cm premera
12. ... Test Priklopi+Linki = dalec, z Wifi UsbKEYs+myStuff ...saj ni res pa je ...
13. ... Izvleèki iz preostalih drugih tem ...
--------------------- Kantena-izracun
---------------------- Linksys wrt54gx - SpikeCanTenna in action !!!
----------------------- Zanimiv test wifi brzine, OS razlicen !
------------------------- Naprednejše Wifi omrežje
14. ... Exstrakti iz zasebnih sporoèil ...
----------------------- Moja konzervna teorija
------------------------ win98+Edimax-ica
------------------------- UMTS konzerva v. wifi konzerva !
15. ... MODif.int.ANTene Wlan Usb Kljuèka Canyon CN¤WF-518 [T] [RT73 chipset] ...
... in kasneje pride možno še kaj ...
Ps. Nekateri linki še niso popravljeni v èlankih v celoti in bo to kasneje enkrat urejeno (še kaĹľejo na Ĺľe neobstojeèo navedeno stran), neke malenkosti pa še moram popraviti, vendar moram prej vse kar imam restavrirat na ta forum. ... pol pa se bo lahko eventuelno premaknilo/skopiralo TA post med "Ălanke" tle na forumu ... |
Nazadnje urejal/a Spajky Ned Maj 13, 2012 18:06:16; skupaj popravljeno 5 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m

Pridruen/-a: Pon Jan 2008 8:54 Prispevkov: 55 Kraj: Goriška primorska
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:52:09 Naslov sporoila: |
|
|
Odlièno. Sem se Ĺľe bal da so vsi tvoji prispevki šli po gobe. Ăestitke.  _________________ Cor non mentitur - Srece ne vara |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky moderator

|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 08:49:02 Naslov sporoila: |
|
|
dr.1m je napisal/a: | ...Sem se že bal da so ...šli po gobe... |
"Jesus Saves" !  _________________
½ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ½ LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky moderator

|
Objavljeno: et Jul 16, 2020 20:41:38 Naslov sporoila: |
|
|
... v mesecu juniju, pred poškodbo noge, sem se igral malo z mojimi antenami za TV ... Obedve na prvi sliki sta Iskra Log aktivni 75cm VHF/UHF anteni, predhodnici sedanjih po katalogu P-3235 MINI DTT-G (26dB) . Pa sem "naredil" iz njiju samo UHF verziji ... kot lahko vidite, sem prvi za ITAlijane ven pobral na vsaki strani (izbil) po štiri najdaljše palèke, zgornji za HRvate pa samo po dve. Zgornja še ni dodatno modificirana s "CD-ji" in trenutno ni prikljuèena ... CD-je utegnem v prihodnosti zamenjat z 90° korner reflektorjem iz tetrapaka ...
Na spodnji se levo vidi škatlica od pasivnega RF mixerja za dve anteni, ki pa sem ga ven vrgel, ker mislim napravit aktivni mešalnik z gain regulacijo v bližnji prihodnosti in ga vgradit vanjo ... (po en tranzistor BFR91 na antenski vhod, material mi je šenkal za kanibalizacijo Ivor z elektronik foruma) ...
Na spodnji sliki na spodnji anteni lahko vidite "pripopana" dva CD-ja bolj pri špici antene, ki delujeta kot reflektorja za V.band UHF in oznaèeno gumi prevleko nataknjeno preko kabla in F-konektorja antene (waterproofing)

Desna mala slikica pa kaže zadevo bolj poveèano, da se vidi, da sem pred leti v ono gumi prevleko uspel stlaèit tudi atenuator 6dB, saj je bil signal premoèen za moj DTV box za TV, še posebno za naš multiplex. ...
No ker sem se potem ukvarjal še malo z experimenti, sem želel ustvarit iz prosto dostopnega materiala še 700MHz Loop-Yagi anteno ... nekaj sem malo kiksnil mere, pa je v bistvu 650MHz center in lovi Ok (nekje 8dB) med 550 in 750MHz ... sliki sta doli od te provizoriène umetnine ...
"Pigtail" za priklop kabla dalje ima Ĺľe nad opletom pod lepilnim trakom "montirano" kuhinjsko ALU folijo, da je tako napravljen transformator impedance za naprej ...
Kot lahko vidite, osnova je plastièna cev, reflektor je pladenj za narezke iz EuroSpina, distanènik-nosilec aktivnega elementa je škatla za pusto skuto iz iste trgovine in pokrov z zalepljenim akt.elementom od podobne stvari iz Hofer-ja! ...
Razdalja od reflektorja (akt.element) je 6cm, nato prvi CD za "ubijanje LTE" še nadalje 4cm naprej. Ostali "direktorji" iz CD-jev so od akt.elementa oddaljeni po 10,5cm v naprej ... Vse sem doloèil experimentalno in raèunsko ...
Namreè CD-ji so znotraj metalizirani (kao kovina) z zunanjim premerom 11.5cm in notranjem pri luknji nekje 3cm, ter tako predstavljajo v bistvu "kurcšlus" za 800MHz (LTE) in višje frekvence. Slika na TV dela èisto brez kockanja z kar nekaj manj signala, kot oni Iskrini anteni, seveda pa sta ti moènejši in lovita tudi zelo oddaljene TV pretvornike ...
Kot ste lahko ugotovili, so tudi šèipalke za perilo lahko eksperimentalni provizorièni material, do konène izvedbe ...
Imam pa tudi že v glavi oz. skico RF amp mixerja za obe oni prvi zgornji original anteni; nekaj sem tudi že izprobaval z eno stopnjo, ma moram še nekaj materiala nabavit in vse skup stlaèit v metal škatljico ... bo že, nekega dne ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
var

Pridruen/-a: Ned Jan 2015 9:23 Prispevkov: 66 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2020 08:30:03 Naslov sporoila: |
|
|
Vidim da sta Eurospin in Hofer glavna sponzorja
Ps. by Spajky ... Ja res hodim najveè v te dve, vendar tudi v ostale po potrebi...vèeraj bil tudi v Spar-u ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlee datoteke v tem forumu
|