Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sprejemni modul

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejpa



Pridružen/-a: Čet Mar 2012 10:54
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2012 10:55:47    Naslov sporočila: Sprejemni modul Odgovori s citatom

Pozdravljeni,imam željo predelat centralno zaklepanje za avto(daljinsko)ki sem ga montiral za odpiranje garažnih vrat.

Težava je v tem da je en gumb za odpiranje in drugi za zapiranje,motor za vrata pa rabi samo impulz. Vrata mi sicer delajo,vendar če hočem vrata med odpiranjem ustavit moram stisnit gumb za zapiranje,po tem pa se obrne funkcija gumbov.

Sprejemniški del ima modul na videz popolnoma enak kot je v priponki,zanima me če bi z srednjim kontaktom modula lahko direktno krmilil tranzistor.

Na področju elektronike sem samouk zato bi,če bo potrebno za izvedbo poiskal strokovno pomoč,za začetek pa prosim za pomoč če sploh razmišljam v pravi smeri.



63800-RF-Super-Regenerate-Wireless-Receiver-Board-Module--amp--Two-Keys-Wireless-Remote-Control-TDL-9925+AK-XF02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  16 KB
 Pogledana:  1307 krat

63800-RF-Super-Regenerate-Wireless-Receiver-Board-Module--amp--Two-Keys-Wireless-Remote-Control-TDL-9925+AK-XF02.jpg


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2147
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2012 11:48:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Garažna vrata imajo običajno en vhod namenjen za zunanje proženje, ki je lahko tipka v garaži ali pa tipka na ključ izven garaže, seveda pa namesto tipke lahko uporabiš nek daljinski modul.
Delovanje avtomatike garažnih vrat je pogosto tako, da se jih med odpiranjem ne da ustaviti, sicer pa večinoma vmesnega ustavljanja ne rabimo. Nekatera vrata se ustavijo s ponovnim pritiskom na gumb.

Vsi moduli za centralno zaklepanje ne dajejo ponovnega impulza na istem izhodu, oziroma tipki, zato bi bila potrebna predelava, če je sploh možna. Možnost predelave je odvisna od vezave in uporabljenega dekoderja, mogoče celo uC.

Modul na sliki je samo radijski modul z digitalnim izhodom, na katerem dobiš kodo, ki jo obdela namensko vezje. S tem modulom direktno nimaš kaj uporabno krmiliti

_________________
Zasebna sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejpa



Pridružen/-a: Čet Mar 2012 10:54
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:38:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav na ta vhod (za tipko na steni)imam zdaj priklopljeno daljinsko zaklepaje,in ker mi ponovni pritisk na isto tipko ne dela sem načel pogovor.
To,da je izhod iz modula digitalen pa pomeni da se verjetno res ne da predelat da bi dobil iz vezja dobil samo inpulz.Verjetno bi bila predelava prezahtevna.

Me pa zanima kako povečat doseg daljinca ker mi iz zaprtega avta odpre garažo šele iz 10 metrov,če imam daljinca zunaj pa vsaj 30m. Hvala reber za ažurnost odgovorov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2147
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2012 13:46:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, sprejemni modul da na izhodu serijski niz impulzov in to je koda. Ta signal nato dekodira namenski čip, lahko pa je uporabljen tudi uC (mikrokontroler). Če lahko zadevo poslikaš ali pa opišeš, bomo lahko ugotovili kaj je možno in kaj ne. Enako lahko narediš z daljincem, odvisno kateri čip je notri, iz te informacije je včasih možno ugotoviti, kateri čip je v sprejemniku. Obstaja možnost za predelavo, ni pa nujno, treba je pogledat kaj je notri.

Povečanje dometa pa velikokrat brez predelav daljinca in sprejemnika ni možno, v mislih imam dodajanje antene. Včasih je bolje kar potrpeti, najlažje takrat, ko je dež in je kakršno koli delovanje daljinca zelo uporabno, čeprav samo 10m daleč. Po eni strani se razvadimo in želimo dolg domet, po drugi strani pa je včasih bolje, da je domet manjši, ker v primeru naključnega pritiska tipke lahko odpremo vrata in tega sploh ne vemo, če je domet velik.

_________________
Zasebna sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejpa



Pridružen/-a: Čet Mar 2012 10:54
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 07, 2012 08:54:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nažalost imam slike z gsm,če kaj pomaga,drugače pa bom drug teden poslikal z fotoaparatom.
Kar se pa dometa tiče me pa moti ker mi tudi pred garažo ne odpre kadar daljinc visi na klučih od avta,in ga moram obračat da prime,pomaga pa če odprem vrata od avta(na žalost tam kjer se moram stisnit do škarpe). Sad



DSC01011-1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.35 KB
 Pogledana:  1382 krat

DSC01011-1.JPG



DSC01015-1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.81 KB
 Pogledana:  1391 krat

DSC01015-1.JPG


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 08, 2012 10:13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čisto možno je tudi, da je kvarc kristal v oddajniku "oslabel", pa ne drži dobro frekvence in ta "več šeta" in so zato težave pri odpiranju tudi v relativni bližini, daljinca pa "zeza" že prislonjenost ključev ob njem Rolling Eyes ...
_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2147
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 08, 2012 11:35:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slike so bolj za silo, toliko da se vsaj nekaj vidi. Oznake na čipih se ne vidijo, zato bi bilo dobro, če bi napisal oznake čipov v sprejemniku. Če je možno, le priloži boljše slike.

Za izboljšanje dometa pa ne vem, mogoče je slaba baterija v daljinčku ali pa je res problem tak, kot je napisal spajky. Pomeri napetost baterije, ko je pritisnjena tipka Wink za vsak slučaj.

_________________
Zasebna sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejpa



Pridružen/-a: Čet Mar 2012 10:54
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 13:59:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem doma,zato bom poslal slike in oznake takoj ko bom uspel.
Ker je zadeva skoraj nova nisem pomislil na baterijo,tudi olabljen kvarc ne gre skupaj z tem da je zadeva stara 3 mesece.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejpa



Pridružen/-a: Čet Mar 2012 10:54
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 21:30:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Končno sem uspel poslikat vezje (vsaj za silo).
Šele ob pregledovanju slik sem opazil sw1 ki niti ne vem ali je stikalo ali tipka, še manj čemu služi.V navodilih ni omenjeno,razen nastavitve časa inpulza.



sprejemnik 020.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  238.03 KB
 Pogledana:  1386 krat

sprejemnik 020.jpg



sprejemnik 019.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  201.96 KB
 Pogledana:  1284 krat

sprejemnik 019.jpg



sprejemnik 015.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  194.58 KB
 Pogledana:  1371 krat

sprejemnik 015.jpg



sprejemnik 014.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  168.55 KB
 Pogledana:  1368 krat

sprejemnik 014.jpg



sprejemnik 002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  221.13 KB
 Pogledana:  1360 krat

sprejemnik 002.jpg


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 06:31:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest bi najprej pregledal vse spoje in previdno precinil mogoče vse še enkrat Rolling Eyes
_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group