Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Iskanje napake v avtoradiju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
smasher

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 23:31
Kraj: Obala-Lj

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 20:05:45    Naslov sporoèila: Iskanje napake v avtoradiju Odgovori s citatom

Torej, imam avtoradio Pioneer DEH 2020, pred kakšpnimi 14 dnevi je zaèel pri malo veèji glasnosti "knipat". Na avtomobilistiènem forumu so mi povedali da bi blahko bila napaka v slabi ozemljitvi (oz nuli) kje na plošèi avtoradija.
Našel sem tudi service manual za ta radio, vendar ni notri niè diagnostike. (oz je samo za CD enoto).
Zanima me kako bi ugotovil kateri element je slabo ozemljen?
Oz èe ima kdo še kašeno idejo kaj bi lahko bilo narobe?
(malo èudno mi je da bi imel tak avtoradio "prirojeno" napako v vezju)
Garancije Ĺľal ne morem uveljavlajti ker bo avgusta star 2 leti, garancija velja 1 leto.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
u2

Pridružen/-a: Èet Jan 2008 7:03
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 20:53:08    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Kaj pomeni knipat, èe boš malo bolje razložil ti morda lahko kaj svetujem, sicer ne vem v èem je težava!
Nazaj na vrh
smasher

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2011 07:08:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Sej morda sem se zmotil pri izrazu.
V glavnem radio zaène zveneti kot poceni radio do konca, namesto glasbe je pokanje in škripanje v zvoènikih.
Taka težava se ponavadi pojavi pri ojaèevalcih ko je vhodni signal premoèen.

Tudi z mulitemtrom se pomeril kos e to pojavi je na hladilnem rebru 0,1V.
ÈE avtoradio od zunaj dodatno ozemljim ne pomaga.

LP

p.s.: zvoèniki niso krivi, èe dam samo prednje ali samo zadnje, se pokanje zaène kasneje, tkao mislim da je povezano na izhodno moè
Nazaj na vrh
PeterP

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2011 07:57:34    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Lahko da imaš nekje na napajanju slab stik?
Nazaj na vrh
u2

Pridružen/-a: Èet Jan 2008 7:03
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2011 09:38:46    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Za kakšno moè gre? Ali se to prej pojavi èe imaš poudarjene base?
Kot prvo preveri, da je z napajanjem res vse uredu. Za test potegni kable direkt iz akumulatorja in to kar konkretne, vsaj 4 mmq.
Podoben primer sem enkrat imel ko je bila inštalacija od zvoènikov v stiku na maso, karoserijo. Sicer pa je možno, da je izhodna stopnja v defektu.
Nazaj na vrh
smasher

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2011 18:47:53    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

to je èisto povpreèen avtoradio, ta vikend sem že napeljal direktno napajanje iz akumulatorja 2x2.5mm2 (kar je baje za 25A). Avtoradio je 4x50W (kao, v datashetu piše da je notri nek èip in ima 4x22W rms)

Pojavi se pa pri veèji glasnosti, stopenj je 60 nekje pri 35 iz CD signala zaène, seveda prej èe dodam base in zahrešèi prej ko so basi ni pa nujno lahko tudi pri moènem vokalu (en dan sem poslušal Tinkaro Kovaè Very Happy )

Ta vikend bi ga morda poskusil izven avta torej brez vseh ostaslih kablov samo direkt 12V napajanje in zvoèniki.

LP
Nazaj na vrh
kvizko

Pridružen/-a: Sob Sep 2010 10:03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2011 21:33:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Ko ga boš preizkusil na zunanjo napajanje ga priklopi na druge zvoènike!!
franccek

Pridružen/-a: Èet Sep 2011 12:15

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2011 13:18:40    Naslov sporoèila: avtoradio Odgovori s citatom

Da ni sluèajno kakšen problem s èipom, ki poveèa moè. Veèinoma imaj tak avtoradio moè nekje 17 W RMS.
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu