Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Alarm, ki bi ga naredil sam-prosim za pomoè

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
majki29

Pridružen/-a: Èet Sep 2009 17:43

PrispevekObjavljeno: Èet Sep 24, 2009 20:40:17    Naslov sporoèila: Alarm, ki bi ga naredil sam-prosim za pomoè Odgovori s citatom

Zamislil sem si alarm ki bi deloval takole.Stikalo v vratih,ki bi bil povezan na èasovni rele in ta na hupo.Sedaj pa me zanima èe ima kdo kaki predlog,kako bi stvar naredil,in kako bi izklopil in vklopil to zadevo.Bi pa rad da je ta izklop in vklop mehanski.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
mucek4
moderator

Pridružen/-a: Èet Jan 2008 10:26
Kraj: Tržiè - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 08:16:21    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Precej, precej, precej, precej, precej premalo podatkov. Najlažje je, da vežeš tvoj èasovni rele na luèko v avtomobilu, ki se prižge z vrati izklopiš ga pa z kljuèavnico - recimo vzameš indikacijo pri napajanju radia.
Nazaj na vrh
majki29

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 09:21:41    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

No zgledalo naj bi takole.Dal bi dva stikala L+D vrata,ki bi bila vezana na èasovni rele in ta na sireno.V skici je tudi glavno stikalo za vklop in izklop alarma.Ki naj bi se nahajal zunaj.Sedaj pa me zanima kako bi zadevo naredil,da bi bilo glavno stikalo v notranjosti avtomobila.Ko bi jaz odpru vrata da bi imel èasa 5 sek. da bi ga izklopil, ali pa ko bi zapušèal avto,da bi ga vklopil.
Nazaj na vrh
majki29

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 09:28:16    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

skica

edit by admin
preproste skice in skice na sploh se pripenja v grafiènem formatu, bitna slika, vektorski zapis in ne v .doc (winword)

skica_01.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.91 KB
 Pogledana:  2291 krat

skica_01.gif

Nazaj na vrh
Azrael

Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 10:00:01    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tak "alarm" ni kaj prida. Ali ti bo tulilo kar naprej ali pa bo èas tako dolg, da bo uzmoviè z avtom že daleè, sploh, èe bo avto naložil na šlepar in šel z njim na jug, kot se obièajno dogaja, èe je avto zanimiv kot celota.

Za ðankije in podobne tièe, tudi ne bo ovire, sesul bo šipo, pograbil radio, fotiè, telefon... in boli njega k.... za malo hrupa, èe ga razen sesute šipe sploh kaj bo.

Osnovna napaka tega "alarma" je to, da se izklopi, èe zapreš vrata. Podoben "alarm", treba se je bilo samo malenkostno dotakniti volana, èe ni bil kljuè v kljuèavnici, so imele serijsko Lade Samare, ki so jim v fabriki malo zamešali ožièenje na varovalkah (druga škatla z varovalkami). Zelo moteèe in povsem neuporabno.

Nabavi si en aftermarket alarm in ga priklopi. Je še najboljša varianta, saj ne bo vgrajen tako kot serijski in uzmovièem, ki jemljejo cele avte, taki avti niso všeè.

majki29

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 11:24:37    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tak alarem sem si zato umislil,ker so mi pred kratkim ukradli avto,izpred nosa,zgodaj zjutraj.Lepo so odprli vrata,in se odpeljali.Èe pa bi imel to zadevo mislim da bi jih ustavilo.Zanima me pa kako kaj delujejo alarmi ki so na dalinca??Ali jih je možno dekodirati ali so kar dosti zanesljivi,in èe so katerega mi predlagate....
Nazaj na vrh
Azrael

Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2009 12:52:02    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Dekodirati je možno vse, vprašanje je samo èas. Za kodirne sisteme, ki se uporabljajo pri avtoalarmih, je treba imeti daljinec dobro uro in primerno opremo, da lahko narediš njegovo kopijo.

http://redtape.msnbc.com/2007/08/researchers-say.html

Ta èas je zadosten, saj daljinca obèajno ne posojaš vsakemu, ki pride mimo.

Seveda uzmoviè ne bo šel z daljincem delati kopije, saj je to zanj strošek in še zavarovalnica mnogo bolj opili tebe, saj si bil malomaren in dopustil odtujitev daljinca.

V tvojem primeru hupa ne bi naredila niè, kmalu bi itak crknila, avto pa bi šel dalje. Blokada vžiga bi pomagala bistveno bolj (seveda ne samo štarterja, saj bi avto lahko samo porinili in bi že šli novim dogodišèinam naproti).

Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu