|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rdeca strela
Pridružen/-a: Ned Maj 2023 14:19 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: Ned Maj 07, 2023 20:09:29 Naslov sporočila: Nakup baterijske kosilnice na nitko |
|
|
Pozdravljeni. Imam en problem.Vsa orodja (fleks,vrtalnik...) Imam od kitajske firme Wosai,ki imajo 20v baterije. Zdaj bi rad nabavil nitkarco znamke Makita, ki ima 18v baterijo. Ko sem z to isto 20v baterijo dal v prenosni radio makita, je delal brez težav, zanima me ali bo kosilnica na nitko delala tudi ali naj raje ne sprobavam, da nebi kaj skuril. 😬. Če izmerim baterijo od Wosai-a mi pokaže 18,6v in ne 20v kot piše na bateriji. Hvala za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2133 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Maj 13, 2023 20:58:26 Naslov sporočila: |
|
|
18V makita je 5S Li-ion baterija, to je tudi nazivna napetost.
20V baterije, tako kot Hofer in Lidl baterije X20 in podobne, so prav tako 5S Li-ion baterije...
Kaj pomeni 5S ?
Gre za zaporedno vezavo 5 celic (5 series) Li-ion baterij, lahko je v paketu 5 ali 10 baterij. Če jih je 10, sta po dve vezani vzporedno, torej 5S2P (2P pomeni 2 parallel).
Na kratko, gre za baterije, ki so po nazivni napetosti enake, pravilno je 18V, naziv 20V je nekako generičen, lepše se sliši če je napetost višja in na okroglo. Polne baterije imajo 21V, prazne nekje okoli 15V.
Veselo uporabljaj cenejše baterije  _________________ Zasebna sporočila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|