|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SlyCrespo
Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50 Prispevkov: 81
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2021 14:17:50 Naslov sporočila: Kateri program za načrtovanje vezja |
|
|
Pozdrav!
Zanima me kateri program uporabljate za načrtovanje vezij (sheme) in PCB ploščic? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2124 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2021 15:35:51 Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam P-CAD 2000, imam licenčno verzijo, pred tem sem uporabljal Tango za DOS. Za 2D je ta star program čisto v redu, narejene imam lastne knjižnice, ampak obstaja nekaj manjših težavic z združljivostjo vektorskega zapisa in izvozom grafike, zato razmišljam o menjavi. Zagotovo se bom odločil za neko free verzijo, odprtokodno ali vsaj eno poceni verzijo, ker hudo profesionalnega programa pač ne rabim. V mislih imam KiCad
https://kicad.org/
Dela tudi na linux platformi, dobra novica za tiste, ki nismo več naklonjeni m$ windows _________________ Zasebna sporočila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SlyCrespo
Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50 Prispevkov: 81
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 11:42:28 Naslov sporočila: |
|
|
Sem zdaj probal veliko teh programov in se mi zdi najboljši NI Multisim. Imam polno (piratsko) verzijo 14.1. Me pa nekaj zanima. Kaj je treba narediti, da dodam manjkajoče elemente v knjižnico. Na shemi rabim recimo tranzistor BD712, ki ga ni v knjižnici... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vizer
Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2021 19:57:25 Naslov sporočila: |
|
|
Poglej še Eagle.
https://www.autodesk.com/products/eagle/overview
Free verzija omogoča 2 lista sheme, 2 layerja in max. 80cm2 ploščico.
Manjkajoče knjižnice je enostavno narediti po lastnih željah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|