|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
freedoom
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 16:54 Prispevkov: 7
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 10:26:43 Naslov sporočila: Nekaj vprašanj |
|
|
Mene sam zanimajo odgovori na naslednja vprašanja:
1.)Razlaga delovanja H-mostiča za krmilje DC-elektromotorja.
2.)Prednosti in slabosti servo-motorja in koračnega motorja.
3.)Razlaga: Kdaj v 3-faznem sistemu po nevtralnem vodniku NE teče tok?
4.)Primeri uporabe polprevodniške diode in kako bi preveril delovanje polprevodnike diode?
Že v naprej hvala za vse odgovore...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03 Prispevkov: 344 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 20:15:36 Naslov sporočila: |
|
|
Kdor ti je zastavil ta vprašanja ti je pred tem gotovo že podal odgovore v obliki razlage pri pouku!
To so osnove, brez katerih ne smeš iz srednje šole (ne vem več kateri letnik), zato ti svetujem, da se stvari naučiš, to je kot poštevanka v nižjih razredih OŠ!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Sre Mar 09, 2011 08:47:12 Naslov sporočila: |
|
|
Smo na žalost imeli zelo malo elektrotehinike in vem da so osnove. Sicer pa je bla kr slaba razlaga in nima nobeden nit jaz niti sošolci nuč napisano v zvezkih. Drgač sm pa že dobil nekaj odgovorov saj mi je drug profesor nekaj malega razložu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko
Pridružen/-a: Sob Sep 2010 10:03 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 09, 2011 18:48:35 Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, v katero šolo pa si sploh hodil???? Namreč če si v elektro smeri in je bila slaba razlaga potem naj vaš profesor kar spakira. Če si strojna smer se ti pol oprosti in za konec...na netu imaš polno osnovne literature!!! _________________ LED je prihodnost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 18:05:18 Naslov sporočila: Odgovor |
|
|
Ma hodim na TŠC v novi gorici, smer je tehnik mehatronike in kar je stojne smo imel full dobro razlago, kar se tiče elektro....pustmo stat in zdle so nam dal uprašanja za ustni in kar je elektro so sama taka vprašanja ki jih ali nismo imeli al pa zlooooo slabo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 20:01:08 Naslov sporočila: |
|
|
Kateri profesor ti ni dal tega kar bi moral, nekaj jih gotovo še poznam izpred 20 let? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 21:00:17 Naslov sporočila: |
|
|
Kokozaver (kokoskop,kokofil....) Kokoravec Lado skor zih bi mogu poznat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko
Pridružen/-a: Sob Sep 2010 10:03 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 21:10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ta naziv mehatronik je zadnje čase kar popularen...tu na področju štajerske tudi. V firmi dobimo večkrat na obvezno prakso dijake ali pa študente smer mehatronik. Moram reči...popolna katastrofa....nimajo pojma o pojmih, niti osnov ne znajo in se samo sprašujem...kaj bo z to mladino, ko bo prišel čas, da bodo nastopili službo??? Seveda se pojavi vprašanje: ali so učitelji za popolni ku... ali je problem v učencih??? Za nameček pa je vidno, da sploh nimajo interesa...žalostno vendar resnično! _________________ LED je prihodnost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21 Prispevkov: 647
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 21:10:12 Naslov sporočila: |
|
|
Slovenščino ste tudi bolj slabo imeli...
Vprašanja, ki si jih naštel sodijo med osnove na katerih se gradi naprej. Nekaj kar moraš vedeti, tudi če te popolnoma pijanega zbudijo ob treh zjutraj.
Si vsaj poskusi poiskati odgovore nanje, mislim, odgovore, ki so že zapisani na spletu ali v knjigah ? _________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 21:57:29 Naslov sporočila: |
|
|
Ma tko je s tem mehatroniki...v šoli te naučijo malo osnov...sam če hočeš pa kaj več morš pa dost sam naredit, je pa res da pri večini sošolcih opažam maaalo interesa za to smer saj so isi pršli na ta predmed zarad tega ker na prvo niso bili sprejeti...drgač je dobr predmet saj dobiš kr nekaj osnov kot n.p.r PLC, robotika s KUKA roboti, strojništvo i.t.d sam za vse si morš tut v prostem času kar neki časa vzet, kot pravm če te zanima in veseli boš pokazu interes..
Neki sm isku ma kar napišem od unih uprašanj mi sam izdelke vrže vn...če kdo pozna kšno stran, nej kr napiše |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
u2
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 10:01:42 Naslov sporočila: |
|
|
Poznam, poznam!
g. prof. Kokoravec Lado mi je leta 1988 pri predmetu Elektronske naprave zaključil prav dobro 4. Pri njemu je bilo tako, če si šel na elektro zato, ker nisi vedel kam drugam, potem si imel težave, če si bil elektronik po duši, si z njim dobro sodeloval! Moram reči, da mi je dal kar nekaj znanja, ki ga še danes s pridom uporabljam.
Še kar nekaj profesorjev iz takratnega obdobja imate, g. Milič Goran mi je bil razrednik. On je znal z mladino, mulci 17, 18 let stari smo mu plesal kot je on žvižgal! Res lepi spomini.
PS: Ko pišeš o profesorjih, jih vedno naslavljaj s primerno titulo, nikakor z psevdonimi. Tako je bolj spoštljivo in prej ali slej se boš zavedal, da je tako prav!
LP in veliko uspeha pri študiju! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 10:38:22 Naslov sporočila: |
|
|
Miliča poznam...on je faca zna z nami zato tut neki nauči. Glede Kokoravec Ladota pa ne vem, elektronika me zanima povprečno zato tut nism šu na elektro lahko da tut zarad tega nism lih velik odnesu pr njemu sam mam frende ki so na elektro in recimo da jih kr zanima in majo pač useen probleme pr njemu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freedoom
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 10:41:20 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, drugače sm pa tudi jaz imel pr njemu 3 do 4 sam sm očitno pozabu nekaj njegove snovi, sam glede H mostička nas pa zagotovo ni uču...tko da če kdo karkoli ve.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare
Pridružen/-a: Pet Mar 2018 13:36 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2018 13:58:47 Naslov sporočila: Koko |
|
|
u2 je napisal/a: | Poznam, poznam!
g. prof. Kokoravec Lado mi je leta 1988 pri predmetu Elektronske naprave zaključil prav dobro 4. Pri njemu je bilo tako, če si šel na elektro zato, ker nisi vedel kam drugam, potem si imel težave, če si bil elektronik po duši, si z njim dobro sodeloval! Moram reči, da mi je dal kar nekaj znanja, ki ga še danes s pridom uporabljam.
Še kar nekaj profesorjev iz takratnega obdobja imate, g. Milič Goran mi je bil razrednik. On je znal z mladino, mulci 17, 18 let stari smo mu plesal kot je on žvižgal! Res lepi spomini.
PS: Ko pišeš o profesorjih, jih vedno naslavljaj s primerno titulo, nikakor z psevdonimi. Tako je bolj spoštljivo in prej ali slej se boš zavedal, da je tako prav!
LP in veliko uspeha pri študiju! |
Ja, zgleda da je bil takrat naš 'Koko' še v začetki svoje profeforske kariere, kr ko sem jaz bil pri njemu to so bila leta 2008-2010 je že imel 'kokozaverski' način ocenjevanja ne vem če jih je blo 5 v razredu ki so meli oceno več kot 2. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|