|
www.elektron.si
|
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoilo |
Spajky moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20 Prispevkov: 239 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2016 09:54:47 Naslov sporoila: |
|
|
Danes sem sluèajno po pomoti kliknil na stari link od http://www.elektro-n.com/forum2/index.php in ugotovil, da je vstal od "mrtvih" ...
DELA vse razen starega foruma seveda, ampak glavno da je dostop do starih èlankov ... in link na ta naš "frišni" forum ...
Reber, kaj je to tvoje maslo (uspel uvozit databazo) ali se je Žnida "omehèal" in dal dostop do iste baze.
Lepo, škodit ne more ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez

Pridruen/-a: et Dec 2007 8:17 Prispevkov: 28 Kraj: Hoèe
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2016 20:10:33 Naslov sporoila: |
|
|
Spajky pozdravljen  _________________ Real Radios Glow in the Dark!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy

Pridruen/-a: Tor Dec 2007 15:34 Prispevkov: 51 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2016 21:53:36 Naslov sporoila: |
|
|
Meni povezava ne dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridruen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2016 23:47:58 Naslov sporoila: |
|
|
Ne, povezava res ne dela.
Forum elektro-n.com ne deluje že kar nekaj èasa, krivda je na moji strani, ker nisem uredil stvari, ko je po nekih spremembah na gostovanju pri hitrost.com to prenehalo delovat. Ko sem prviè naložil bazo na strežnik, je vse delovalo, potem pa je brez meni znanega vzroka prenehalo delovat, ne vem kdaj, bo že veè mesecev, mogoèe celo veè kot eno leto.
Dokler je bilo gostovanje spletnih strani urejeno na mojem domaèem strežniku, je vse delovalo kot je treba, ker ni bilo nekih trapastih omejitev (ne bom sedaj našteval katerih). Kdor ima v lasti svoj strežnik, si sam postavlja pravila in omejitve. Ko imaš namesto svojega najet strežnik, se prilagajaš pravilom, ki jih postavlja lastnik. Ko sem zakupil gostovanje za 3 leta, so bila pravila jasna, žal pa so se pravila kasneje spremenila... Kaj naj sedaj, zbašem drugam in plaèam ponovno? Ne, ne bom, dela, kar paè dela, kar ne dela, paè ne dela, izkoristil bom tisto, kar imam plaèano, ko se bom selil drugam, mogoèe spet na lasten strežnik, bo spet vse delovalo kot mora.
Danes se že veè ur ubadam s ponovnim nalaganjem baze za stari (read-only) forum elektro-n.com in mi ne uspeva najbolje. Zbrisal sem bazo popolnoma, zaèel z nalaganjem iz arhiva. V enem kosu ni šlo nikakor, zanimiva pa je, da ko sem pred letom ali dvema nalagal, je to šlo brez najmanjših težav, sedaj iz istega arhiva ne gre.
OK, nalagam bazo z sql ukazi postopoma, tabelo po tabelo, nekako gre, le z najveèjo tabelo imam težave, pmya mi joka kot da sintaksa ni v redu... ni mi jasno kaj, ker se zatakne pri INSERT INTO ... pri vseh tabelah je enaka sintaksa, pa ni jokal, tukaj pa...
OK, manjka samo tabela s teksti prispevkov, forum pa mi joka že pri kategorijah, ni forumov, èeprav so naloženi v bazi, OK, mogoèe zato, ker manjka tabela z besedilom prispevkov, oziroma je tabela prazna, te tabele mi namreè ne uspe naložiti.
Bom poslal pritožbo na hitrost.com, naj se oni zafrkavajo s tem, jaz imam premalo znanja, ampak èe sem na zaèetku gostovanja pri njih lahko naložil brez težav, sedaj pa ne morem, je problem pri njih, saj moje znanje ni manjše, paè pa veèje in mi ni jasno, zakaj po enakem postopku ne morem naložit baze.
Kakorkoli, zelo zelo verjetno je, da gostovanja pri hitrost.com ne bom podaljšal, bom šel tja, kjer manj komplicirajo, èe ne bo drugaèe, bo spet treba postaviti strežnik doma ali pa oditi na gostovanje v tujino, nekam, kjer nimajo trapastih in pretiranih pravil z varnostjo, ker zaradi tega preveè stvari ne deluje... verjetno pa je precej manjša možnost vdora.
Ăe ima kdo znanje okoli PHP in uvaĹľanjem baze na zakupljen streĹľnik in ima mogoèe nekaj èasa za pomoè ali nasvete, bi ga prosil za pomoè. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2016 11:17:45 Naslov sporoila: |
|
|
reber je napisal/a: | Ne, povezava res ne dela. |
Nekaj si že napravil Ok, Dela, meni dela ; vsaj pri meni še enkrat testirano : Telemach, DNS-ji od Siol-a (oba + google dns po zaporedju)
- win98seLite : IE5.01sp1 (MyIE2.0); Palemoon2.0 portable, Opera9x Portable ...
- winXPliteSp2 , Firefox Diamond (3.5)
- Puppy Linux, SeaMonkey 1.x
Evo skrinšota: http://www.elektron.si/forum/files/prva_stran_627.gif
http://www.elektron.si/forum/files/clanki_189.gif
Problem se pojavi pa pri pingu preko whois ripe.net:
http://www.elektron.si/forum/files/pingne_dela_178.gif
ustavi se mi tu meni traceroute:
http://www.elektron.si/forum/files/tusepingustavi_146.gif
diagnoza: http://www.elektron.si/forum/files/nosuchhostping_116.gif
Evo zgleda, da zapis domene nekje manjka glede na zadnje
..Lahko pa imate "predobre superduper OS-je in browserje/firewalle etc" ...
Evo Reber, zdej lahko razbijaš glavo, kaj/kje je narobe, da tebi in nekaterim ostalim ne dela .. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2016 15:25:32 Naslov sporoila: |
|
|
Datoteke foruma so že od vsega zaèetka gostovanja pri hitrost.com tam, na strežniku. Problem je baza foruma, ki ni naložena v celoti. No, prej je menda bila, ali pa tudi ne, ne vem, na zaèetku je delalo, potem ne veè, ne vem kdaj je nehalo delovat. Zdaj moram najprej rešit težavo z nalaganjem še zadnjega dela baze, tabela, kjer so vpisani posti, se noèe naložit oziroma napolnit. Lahko kreiram tabelo, ko pa jo hoèem "nafilat" pa ne gre.
Screenshoti s forumom kažejo samo to, da deluje tisto, kar deluje že ves èas.
Nekaj èasa že razmišljam, da bi bilo mogoèe dobro, da bi stari forum zapakiral v eno portable razlièico ali pa kot poddomeno elektron.si, ker novega podaljšanja domene elektro-n.com nimam namena ponovno financirat, na zadnje sem mislim da plaèal za 10 let. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2016 17:48:23 Naslov sporoila: |
|
|
Ma, jest se ne bi na tvojem mestu preveè sekiral za forum, ker so oni stari posti danes po letih itak že zastareli, èeprav bi za pregledovanje ali reference kakšnim zaèetnikom prav prišli kdaj. Glavno da èlanki delajo! in to brez posebne domene ...
Ăe se ti bo dalo še ukvarjat, pol Ok èe ti rata ali pa se kdo ti javi za rešitev problema uvoza databaze starega foruma. Ăe ne pa tudi ni neka tragedija, èe ni niti read only dostopa do starih postov ...
Aja, ko probam dostopat direkt samo do www.elektro-n.com , browserji reèejo "Poèakajte, nalagam ..." ali nekaj takega, pa potem prebrika na oni direkt link zgoraj prvi post (sem cookie peš pobrisal vmes) ... Torej zapis je nekje za staro domeno ...
Ăe kdaj bo, bo Ok, èe ne pa ne tudi Ok; umrli ne bomo zaradi tega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 12, 2016 18:02:35 Naslov sporoila: |
|
|
Direktno na www.elektro-n.com ni nièesar, zato je narejena preusmeritev z datoteko index.htm z naslednjo vsebino:
Koda: |
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Elektron-n.com</title>
<meta http-equiv="REFRESH" content="3;url=http://www.elektro-n.com/forum2/index.php"></HEAD>
<BODY>
Pocakajte trenutek...
</BODY>
</HTML>
|
Izpiše napis "Pocakajte trenutek..." in èez 3 sekunde odpre www.elektro-n.com/forum2/index.php
Nabor znakov oziroma kodne tabele original stare baze je trenutno meni neznan, tudi nastavitve na strežniku mi niso najbolj jasne, zato ne prikaže pravilno šumnikov že v spisku forumov. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlee datoteke v tem forumu
|