|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoèilo |
korina
Pridružen/-a: Ned Feb 2015 11:18 Prispevkov: 4
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2015 17:45:47 Naslov sporoèila: Renault megane akumulator |
|
|
Pozdravljeni, mene pa nekaj zanima, èe je kdo že imel takšen problem. Zamenjal sem akumulator na avtomobilu renault megane 1.6 bencinar 16v letnik 2009 vse po predpisih. Se pravi, da sem najprej odklopil minus pol nato pa še plus pol. Potem pa vstavil novega ter priklopil najprej plus pol nato pa še minus pol. Potem pa je vse delalo kot treba edino avtoradio se veè ne prižge. Niti ne kaže niè na displayu za avtoradio, ostalo kaže. Pogledal sem varovalko pa je dobra. Sedaj pa ne vem kaj bi to bilo. Ali naj še enkrat odklopim akumulator ? Prosim za nasvet.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2015 21:48:56 Naslov sporoèila: |
|
|
Je to kakšen poseben avtoradio? Potegni ga ven in pomeri èe dobiš napajanje, ampak ne vidim razloga, zakaj bi se to spremenilo, lahko je radio pod kodo.
_________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korina
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2015 08:12:42 Naslov sporoèila: |
|
|
Ĺ e slika. Avtoradio je bil Ĺľe original notri, ko je bil kupljeni.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
218.21 KB |
Pogledana: |
2574 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2015 09:29:18 Naslov sporoèila: |
|
|
Verjetno bo treba pogledat v navodila...
Se mi zdi, da sem nekje na enem avtomobilskem forumu zasledil, da so imeli podobne težave pri menjavi akumulatorja, zato so svetovali priklop rezervnega napajanja za èas menjave. Seveda to pomeni menjava pod napetostjo ki sicer ni nevarna, paè pa je treba biti zelo pazljiv, da se ne naredi kratek stik.
Zoprna reè, da se zgodijo take težave pri menjavi akumulatorja, kjub temu, da je menjava narejena po pravilnem postopku. V navodilih bi moralo kaj pisati ali pa so francozi tako žleht, da te hoèejo za vsako malenkost spraviti na servis. Res ne bi vedel, ampak obstaja precejšnja možnost, da je treba vpisat kakšno kodo... mogoèe celo s testerjem vpisat radio nazaj v sistem
_________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korina
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2015 10:01:14 Naslov sporoèila: |
|
|
Ja, hvala za odgovor, bom probal še enkrat odklopiti akumulator, èe ne bo niè boljše pa bo treba na servis.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky moderator

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20 Prispevkov: 239 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2015 10:37:06 Naslov sporoèila: |
|
|
Zgleda, da bo treba ven radio vzet in popisat podatke iz njega za dobit kasneje aktivacijsko kodo, ki jo je treba vnest vanj preko pravilnega postopka ... vsaj tako zgleda z malo guglanja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
korina
|
Objavljeno: Sob Feb 28, 2015 15:11:59 Naslov sporoèila: |
|
|
Evo radio dela. Šel na servis, tam ga serviser ven vzel pa samo odklopil pa nazaj priklopil pa radio dela. Se tudi tam èudil serviser, še takšega primera nej meli. Niti kode ni trebalo vnesti, kot, da bi bil radio v nekšem èudnem stanju. ok, glavno, da dela. Hvala vsem za informacije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu
|