Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

K: Digitalni termometer (enostavno) z ATmega8

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 22:16:19    Naslov sporočila: K: Digitalni termometer (enostavno) z ATmega8 Odgovori s citatom

Nujno rabim nekoga ki bi mi izdelal digitalni termometer z pomočjo čipa ATmega8 (treba ga je sprogramirat z enostavnimi if stavki),vse skupaj bi se prikazovalo na 2*16 LCD.

edit by admin

e-mail naslov s prošnjo naj vse ostale informacije pošiljamo na ta mail, je bil odstranjen, ker je smisel foruma, da se piše na forum, da informacije koristijo vsem obiskovalcem foruma! V kolikor gre za informacije zasebne narave, pa uporabljajte mail, telefon, MSN ali ZS, kar vam je ljubše ...


L.P.
Beni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 07:54:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti rabiš samo programiranje čipa ali dejansko potrebuješ nekoga, da ti napiše program. Glede na to da hočeš (profesor hoče) if stavke rabiš visokonivojski jezik. Kateri?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1995
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 09:22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno je to "projekt" za šolo, najbrž je postalo nujno zaradi čakanja na zadnje dni pred popravcem ali pa kar tako, kar pravzaprav niti ni pomembno.

Torej, za pomoč boš moral napisati kaj več informacij, vendar ti jih ne bomo pošiljali na mail in te prosili za obširnejšo razlago, kaj sploh hočeš ali potrebuješ, saj boš te informacije moral napisati sam od sebe, saj tvojih misli ne znamo brati...

Program lahko napišeš v Bascomu, mnogo primerov že obstaja, seveda pa si pozabil na nekaj ZELO pomembnega: Kakšno temperaturno tipalo nameravaš ali moraš uporabiti? ali bo to 1 wire, mogoče termistor ali pa kakšen drug analogni senzor temperature?
Če uporabiš analogni senzor boš moral napisati program ki bere analogni vhod uC, če pa uporabiš 1 wire, pa to odpade ampak ta del nadomestiš z 1 wire protokolom.

Očitno je, da še sam točno ne veš, kaj moraš narediti.
Dobro razmisli, kaj sploh rabiš.

Mimogrede, tole bi lahko dal tudi v digitalno elektroniko ali programiranje, razen če si se strogo odločil, da kupuješ in kot kaže si oddal oglas in željo, naj te kontaktiramo na mail, kar pa se ne bo zgodilo, boš moral forum kar sam obiskati.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 19:54:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Verjetno je to "projekt" za šolo, najbrž je postalo nujno zaradi čakanja na zadnje dni pred popravcem ali pa kar tako, kar pravzaprav niti ni pomembno.

Torej, za pomoč boš moral napisati kaj več informacij, vendar ti jih ne bomo pošiljali na mail in te prosili za obširnejšo razlago, kaj sploh hočeš ali potrebuješ, saj boš te informacije moral napisati sam od sebe, saj tvojih misli ne znamo brati...

Program lahko napišeš v Bascomu, mnogo primerov že obstaja, seveda pa si pozabil na nekaj ZELO pomembnega: Kakšno temperaturno tipalo nameravaš ali moraš uporabiti? ali bo to 1 wire, mogoče termistor ali pa kakšen drug analogni senzor temperature?
Če uporabiš analogni senzor boš moral napisati program ki bere analogni vhod uC, če pa uporabiš 1 wire, pa to odpade ampak ta del nadomestiš z 1 wire protokolom.

Očitno je, da še sam točno ne veš, kaj moraš narediti.
Dobro razmisli, kaj sploh rabiš.

Mimogrede, tole bi lahko dal tudi v digitalno elektroniko ali programiranje, razen če si se strogo odločil, da kupuješ in kot kaže si oddal oglas in željo, naj te kontaktiramo na mail, kar pa se ne bo zgodilo, boš moral forum kar sam obiskati.




Se opravičujem ker sem se tako skromno izrazil,bom še enkrat povedal kar res rabim:nekoga,ki bi mi zvezal vezje,pri tem se bo uporabil senzor kty10,čip ATmega8,kristal(4MHz),stabilizator(LM7805+ 2x kondenzator 22 mikro F),tipko za vklop,3 diode ki se bodo prižgale zaporedoma recimo prva se bo pri 10stopinj C,druga pri 20st.C,tretja pri 30 st.C,še upor 3kilo ohm.,ter seveda LCD 2*16 na katerega bi se temperatura prikazovala,upam da nisem kaj pozabil...no naslednje bi se še moralo sprogramirati v AVRStudio4 v programu bi morali bili uporabljeni if stavki...sem bolj amater zato mi prosim oprostite če sem se kje zmotil.
L.P.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 06:44:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj malega si sicer zakompliciral z izbiro temperaturne sonde vendar je rešljivo. Sam AVRStudio4 in njegov asembler nimata IF stavkov (ti sploh veš kaj hočeš?)

Zadeva je sicer rešljiva, vendar z nekaj malega popravki. Kako hitro pa to rabiš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1995
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 11:56:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da imamo več ali manj vse podatke kar se vezja tiče, glede programa pa bo potrebno nekoliko razčistiti in določiti natančneje, da bi lahko nekdo, ki bi pomagal ali naredil, točno vedel kako in kaj.

Temperaturno tipalo KTY10 je v bistvu temperaturno občutljiv upor z upornostjo približno 2000ohm pri 25°C, nekaj na to temo pa si lahko preberete v tej seminarski nalogi graf pa je v priponki.



KTY10.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  KTY10.gif
 Velikost datoteke:  36.51 KB
 Downloaded:  812 krat


_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 12:52:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj bo avtorju teme v poduk citat iz zgoraj objavljene naloge:

Citiram:
Cilj tega projekta ni bil izdelati čim cenejši merilnik temperature, ampak se pri projektiranju in izdelavi le tega naučiti čim več in uporabiti čim več svojega znanja in preprosti primer nekoliko razširiti. Projekt je mišljen bolj kot pedagoški, da bi se naučil samostojno začeti in uspešno zaključiti projekt in mogoče vanj vplesti več področij kot je nujno potrebno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 17:39:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Nekaj malega si sicer zakompliciral z izbiro temperaturne sonde vendar je rešljivo. Sam AVRStudio4 in njegov asembler nimata IF stavkov (ti sploh veš kaj hočeš?)

Zadeva je sicer rešljiva, vendar z nekaj malega popravki. Kako hitro pa to rabiš?


Ok profesor mi je svetovau da naj uporabim if stavke,ker pa imam bol takega profesorja ,ki nas ni kaj preveč učil in zgleda tud ne ve da nismo uporabljal druge programe,se opravičujem,sklepau sem da mi je svetovau naj uporablam v AVRstudio4 if stavke...ok sej nima veze,uglavnem to ni nujno lahko se tudi drugače naredi samo moja želja bi bila da se naredi v AVRstudio4,kak se bo pa naredlo pa niti ni tako pomembno,samo da bo delovalo.

Zadevo bi najkasneje rabil do 25.avgusta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 17:43:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Mislim, da imamo več ali manj vse podatke kar se vezja tiče, glede programa pa bo potrebno nekoliko razčistiti in določiti natančneje, da bi lahko nekdo, ki bi pomagal ali naredil, točno vedel kako in kaj.

Temperaturno tipalo KTY10 je v bistvu temperaturno občutljiv upor z upornostjo približno 2000ohm pri 25°C, nekaj na to temo pa si lahko preberete v tej seminarski nalogi graf pa je v priponki.


Glede programa ni ovir,samo da bo delovalo to je pomembno,drugače pa imate prosto pot.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1995
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 07:29:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tvoja naloga je lahko zelo podobna tisti v seminarski, s tem, da boš ti naredil brez zunanjega AD pretvornika, saj imajo novejši uC AD pretvornik že vgrajen, kar pomeni, da temperaturno tipalo priključiš na analogni vhod uC, sama vezava pa je lahko zelo podobna, program pa Rolling Eyes o tem bo pa kdo drug.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 12:31:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Tvoja naloga je lahko zelo podobna tisti v seminarski, s tem, da boš ti naredil brez zunanjega AD pretvornika, saj imajo novejši uC AD pretvornik že vgrajen, kar pomeni, da temperaturno tipalo priključiš na analogni vhod uC, sama vezava pa je lahko zelo podobna, program pa Rolling Eyes o tem bo pa kdo drug.


Nekaj pomembnega sem pozabil,namreč to da tudi jaz potrebujem AD pretvornik,se opravičujem...potem je moj projekt res zelo podoben tisti seminarski...uglavnem če bi mi bil kdo sposoben pomagati naj to čimhitreje pove...mene najbol programiranje skrbi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 8:02
Prispevkov: 230
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 19:34:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do takrat, ko boš stvar že moral oddat, se boš šele izjasnil, kaj potrebuješ.

Jaz sem od prvič videti Mego do delujočega termometra s KTY sondo potreboval dva meseca. Pa sem bil daleč od tega, da bi cele dneve presedel pred kompjutrom. Začel sem od nule, ti pa že nekaj osnov iz šole moraš imeti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 16:47:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Do takrat, ko boš stvar že moral oddat, se boš šele izjasnil, kaj potrebuješ.

Jaz sem od prvič videti Mego do delujočega termometra s KTY sondo potreboval dva meseca. Pa sem bil daleč od tega, da bi cele dneve presedel pred kompjutrom. Začel sem od nule, ti pa že nekaj osnov iz šole moraš imeti.


Saj zdaj pa je vse znano.

Potrebuje pa se še negdo,ki želi zaslužiti kaj denarja Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 269
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 17:41:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me prav firbec matra, če bo to investicijo dijaški proračun spodnesel Cool
_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 19:27:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaspanc je napisal/a:
Me prav firbec matra, če bo to investicijo dijaški proračun spodnesel Cool


Negdo naj pove za kakšno ceno bi naredil to,pol pa bom povedal če bo to moj dijaški račun spodneslo ;)aja pa materijal imam jaz tak da ni skrbi glede tega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 269
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 19:47:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Material je pri vsej tej stvari še najmanj.
Mega, LCD, KTY in pest drobiža je 20EUR, razen če boš stlačil v zadevo kak eksotični AD (kjer se mi zdi, da sploh nisi dobil izrecne zahteve po zunanjem ADju).

Če bi se sam lotil stvari, bi bil že preko pol poti, pa še znanje bi ti ostalo, poleg ponočevanja in spanja do kosila.
Tako bo pa zadeva težko izvedljiva, če se ti ne da potrudit niti toliko, da bi pregledno in konkretno spisal zahteve, ki so ti postavljene.
Saj vidiš da je treba vse vleči iz tebe kot kurja čreva...
Kristalne krogle pa so povečini na rednem letnem servisu tako kot vsako poletje, saj jih ta čas pač najmanj pogrešamo Wink

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 20:30:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še večji hec bo, če profesor bere to temo (večina jih kar redno spremlja forume, ki so v njihovi stroki) in bi malo povprašal o porobnostih v programu, kaj je kakšna spremenjivka in podobne malenkosti.

Unikatni podatki (naštet HW, datum, if stavki, zunanji ADC) namreč zelo krčijo število kandidatov.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 21:44:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaspanc je napisal/a:
Material je pri vsej tej stvari še najmanj.
Mega, LCD, KTY in pest drobiža je 20EUR, razen če boš stlačil v zadevo kak eksotični AD (kjer se mi zdi, da sploh nisi dobil izrecne zahteve po zunanjem ADju).

Če bi se sam lotil stvari, bi bil že preko pol poti, pa še znanje bi ti ostalo, poleg ponočevanja in spanja do kosila.
Tako bo pa zadeva težko izvedljiva, če se ti ne da potrudit niti toliko, da bi pregledno in konkretno spisal zahteve, ki so ti postavljene.
Saj vidiš da je treba vse vleči iz tebe kot kurja čreva...
Kristalne krogle pa so povečini na rednem letnem servisu tako kot vsako poletje, saj jih ta čas pač najmanj pogrešamo Wink


Glede spanja do kosila,em tvoj nick tud neki pove Laughing
Zgleda da se bom mogo res sam lotit projekta,sej zvezat to še bo šlo sam sprogramirat to pa nimam pojma,ko bi mi vsaj negdo pri tem pomagau,drugače pa kako naj točno povem ka naj naredim če še sam ne vem kaj hoče profesor od mene,vi ga ne poznate tako da prosim ne takoj sklepat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 21:48:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Še večji hec bo, če profesor bere to temo (večina jih kar redno spremlja forume, ki so v njihovi stroki) in bi malo povprašal o porobnostih v programu, kaj je kakšna spremenjivka in podobne malenkosti.

Unikatni podatki (naštet HW, datum, if stavki, zunanji ADC) namreč zelo krčijo število kandidatov.


Tega se pa nebi preveč sekiro,brez skrbi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 21:50:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosim če mi lahko pomagate pri programiranju,ker nimam pojma Brick wall
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 269
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 21:54:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, da se raje vtikaš v moj nick kakor v študij zadane naloge...
Škoda truda. Tudi denar ni vse.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 07:51:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da avr-jev ne poznam in ti na vsak način hočeš if stavke se C-ja ne bo težko naučiti. Če poznaš vsaj malo C-ja naloga ne bo pretežka, drugače bo pa zalo trd oreh.

Torej pripravljen sem ti nuditi inštrukcije po 10€ / uro. To pomeni, da prideš do mene (razen če imaš delavnico z vsem potrebnim - multimeter, napajalnik, razvojno ploščo, upore, ...).
Kaj pomeni inštrukcije. Da boš delal sam in jaz ti samo pomagam programirat. Če se strinjaš pošlji ZS. Čas imam popoldne, vsak dan nekje po 17h.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD



Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42
Prispevkov: 78
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 21:26:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benasy, lahko ti to naredim. Edini in res edini pogoj pa je, da si ves čas z menoj in poslušaš razlago.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benasy



Pridružen/-a: Sre Mar 2009 18:40
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 12:52:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
benasy, lahko ti to naredim. Edini in res edini pogoj pa je, da si ves čas z menoj in poslušaš razlago.


Prosim preglej zasebna sporočila.
L.P.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group