Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Program za risanje hišnih inštalacij

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Programska oprema za elektrotehniko in domačo delavnico
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hoden



Pridružen/-a: Ned Dec 2007 13:51
Prispevkov: 89
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2008 16:26:41    Naslov sporočila: Program za risanje hišnih inštalacij Odgovori s citatom

Živijo. Zanima me ali kdo ve s katerim programom projektanti rišejo oziroma načrtujejo inštalacije pri eni hiši.

Pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1995
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2008 20:23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za hišne inštalacije ne vem, mogoče zna to risat tudi WSCAD, če še obstaja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
poule



Pridružen/-a: Sre Jan 2008 20:17
Prispevkov: 8
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2008 20:54:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CADdy++/SEE House Installation

http://www.caddy-electrical.net/caddy/content/view/163/189/lang,slo/

Prednost je, da lahko uvoziš DXF/DWG slike, oz. gradbene načrte

(z njihove spletne strani)
Omogoča tudi:
• Enostavno risanje sten, vrat, oken in ostalih gradbenih elementov.
• Vsebuje elektro-instalacijske elemente, kot so stikala, vtičnice, razdelilniki... in še veliko ostalih elementov.
• Polaganje kablov.
• Hitro vključevanje novih elementov v načrt.

http://shrani.si/f/2D/xk/1e3l4Qia/caddy14.jpg



Bolj za domačo rabo je uporaben tudi sPlan.
Sam imam 6.0 (licenca je 40€)
http://www.abacom-online.de/html/splan.html

Uvoziš lahko le bmp sliko. Tako da shemo iz Acada pretvorim najprej v bmp, potem jo lahko uvozim... Za kaj manjšega je.

http://shrani.si/f/2C/PG/42UL0Iy9/splan60.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.1m



Pridružen/-a: Pon Jan 2008 8:54
Prispevkov: 55
Kraj: Goriška primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2008 21:11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa manj bogate oz free variante?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47
Prispevkov: 265
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2008 21:22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstaja free CADDY,kjer imaš limito na 3 strani in 30 dni preizkusa.

http://www.caddy-electrical.net/caddy/content/view/101/134/lang,slo/

_________________
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kalcan



Pridružen/-a: Sob Feb 2008 13:37
Prispevkov: 15
Kraj: Dolenska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa lahko uvozim bmp sliko v splanu? Imam splan 6.0.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Programska oprema za elektrotehniko in domačo delavnico Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group