Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Brenčenje v telefonu...?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Telekomunikacije, GSM, GPRS, UMTS, radioamaterstvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 10:52:23    Naslov sporočila: Brenčenje v telefonu...? Odgovori s citatom

V hiši so mi priklopili T-2 telefonijo in sicer vmesnik za dva telefona (skupna številka). Sem pa zvezal tretji telefon kar direktno na eno linijo. Sicer ta tretji telefon sploh ni veliko v uporabi ampak je samo nekako nadomestni. Imam namreč stara starša, ki se tako lahko recimo na podstrešju oglasita na telefon ne da bi bilo potrebno hoditi po stopnicah. No in na tem telefonu strašno brenči. Na ostalih dveh pa je zvok brezhiben. Ali je mogoče težava v dolžini kabla ali pa mogoče zaradi "štukanja" ? Ideje ? Confused


hvala

Lep dan še naprej Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Samojed



Pridružen/-a: Pet Dec 2007 10:13
Prispevkov: 93
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 10:55:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ni zadeva podobna kot za ADSL linijo - rabiš vmesnik, ki je sicer samo filter, točno zaradi tega, da loči signal za internet in analogni signal za klasični telefon. Mislim da bo tu štos.
_________________
Lp,
Samojed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 11:01:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja saj ta vmesnik imam in na ta vmesnik sta priklopljena dva telefona. Potem sem pa na kabel, ki gre iz vmesnika na enega izmed teh dveh telefonov priključil še tega tretjega. Ali je mogoče linija prešibka za to?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2003
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 12:34:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@samojed, očitno si slabo prebral... saj je brenčeči telefon priključen paralelno na en obstoječ telefon, ki deluje brezhibno.

Brenčanje je lahko tudi zaradi slabe kakovosti telefona, motnje v kablu do tega telefona, slab kontakt... težko bi trdil, da je kaj z linijo od vmesnika, če 2 telefona normalno delujeta (najbrž imaš dve številki)

Tudi sam imam telefonijo T-2 in sicer vmesnik za analogne telefone in patton ISDN vmesnik, saj imamo več kot 2 številki, vsak T-2 vmesnik pa podpira le dve telefonski številki, čeprav bi ISDN standard moral podpirat 8 številk... ampak pustimo to, ker nima veze z vprašanjem.

Kvaliteta zvoka je brezhibna, kar pomeni, da je T-2 telefonija končno urejena tako kot je treba, je pa res, da na začetku so imeli težave z odmevi.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 12:50:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam samo eno številko, ki je skupna za vse tri telefone. Malo sem študiral in če bi mogoče kupil razdelilec, ki ima en vhod in dva izhoda, da bi bilo mogoče uničiti to brenčanje. Ker lotanje in podobno "štukanje" telefonskih kablov ni priporočljivo. Bom poskusil še to.


Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 12:52:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moram pa povedati, da sem z uslugami T-2 zelo zadovoljen. Razmerje cena/kvaliteta je zelo pošteno.

Priporočam...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 13:39:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlog, da ugotoviš v katerem grmu tiči zajec:

Telefona na problematični linij zamenjaj med seboj.

Če bodo motnje še vedno na istem aparatu, je problem telefonski aparat.

Če bodo motnje še vedno na istem priključku, je problem inštalacija.

Če bodo motnje čudežno izginile, ko zamenjaš aparata med seboj , pa je najverjetneje tudi problem telefonski aparat in motnje v njegovi okolici, na katere je le ta preveč občutljiv.

Lahkop pa priklopiš samo aparat na koncu tvoje linije in poslusaš, če so motnje.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 07:49:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zamenjal sem že dva telefona na istem mestu in pri obeh je enako brenčalo. Verjetno je problem v liniji, saj je kabel "štukan" dvakrat predno pride do brenčečega telefona. Kako narediti idealen spoj, če lotanje in podobno "štukanje ni priporočljivo?! Ali bi bila rešitev v razdelilcu?


Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 10:35:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pustiš priklopljen telefon, ki ima motnje, drugega, ki je na istem vodu pa odklopiš, motnje ostanejo?
_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 11:10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja karkoli naredim z ostalima dvema telefonoma so vseeno motnje na tretjem telefonu...potem bo problem najverjetneje v kablu?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 13:46:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem je problem kabel. Je ta kabel mogoče speljan skupaj s kabli za elektriko, mogoče celo zraven hišnega dovoda? V tem primeru je to razlog za motnje.
_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 13:50:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kabel je speljan ločeno od vseh. Speljan je po nadometnimi kanali. Gre pa mimo omarice z varovalkami... Ampak saj smo imeli prej ta isti telefon ko je bilo še telekomovo omrežje pa ni bilo brenčanja. Brenčanje se je pojavilo sedaj ko je T-2 linija v hiši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2009 07:30:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se ne motim imaš na telefonu ločena napajalnika (adapterja).
Poizkusi ju zamenjati med seboj (adapterja).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljubo89



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43
Prispevkov: 22
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2009 08:03:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta brenčeč telefon nima adapterja. Je navaden analogni telefon, ki se napaja preko telefonskega kabla ali kako že...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Telekomunikacije, GSM, GPRS, UMTS, radioamaterstvo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group