Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Skurjen ar Alpine cde 9802 rb

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojačevalniki in avtoakustika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 13:48:48    Naslov sporočila: Skurjen ar Alpine cde 9802 rb Odgovori s citatom

Pozdravljeni lastim si omenjeni avtoradijo. Priklopil sem ga na transformator , ki je bil vezan preko gretovega mostiča , torej230v na 12 , tak je bil namen , vendar sem ponesreči uporabil napačni transformator , ki je bil od glasbenega stolpa. Ko sem ar priklopiv na napačen transformator , se je nazadnjem delu ar zabliskalo in malo pokadilo , zdaj me zanima , če sem skuril , upam samo napajalni del ? ali se to spoh splača popravljat , glede nato , da imam ar drugače že 5 let in je deloval brez vsakega problema , sem bil maksimalno zadovoljen z njim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 15:04:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V najboljšem primeru si zakuril samo filter proti motnjam, verjetno pa vsaj še izhodno stopnjo,, lahko pa še kaj več odvisno od napetosti in polaritete.

Neredko odleti v takem primeru precej stvari in popravilo ni smiselno zaradi stroškov, tudi če je tehnično še izvedljvo.

Res pa je treba take stvari videti, takole na daljavo ni možno dokončno reci nič

V profil navedi odkod si (na tem forumu je to obvezen podatek), mogoče ti kdo od članov ponudi pregled in oceno kaj je narobe s tem ar in koliko bi stalo popravilo, če je možno.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 15:25:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala , za odgovor upam , da je šel samo filter proti motnjam. Drugače sem ar že odprl ,i n ni nobeden od elementov videtiskurjen . Kje pa se nahaja ta filter proti motnjam?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 15:48:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zabliskalo in pokadilo se je v tem delu , ki je označen na sliki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 21:45:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali mogoče kdo pozna kakšen dober servis v okolici viča ?



Pripis moderatorja:
Sliko sem malce obrezal in pripel na forum. Zakaj, več tu.



dsc6164a.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  dsc6164a.jpg
 Velikost datoteke:  436.83 KB
 Downloaded:  743 krat



Nazadnje urejal/a Alp8ine Sob Jan 17, 2009 19:38:55; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 23:56:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alp8ine je napisal/a:
Zabliskalo in pokadilo se je v tem delu , ki je označen na sliki.

Kje je kakšna slika. Jaz ne vidim nobene.

LP Srečko

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 00:20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem dodav sliko nazaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 11:16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Filter proti motnjam je čisto spodaj, tam kjer pridejo v radio kabli in je dušilka podobna tistim v računalniških napajalnikih. Samo po tvoji oznaki so bili dimni signali malo višje gor, tako, da je filter verjeno še v redu, saj ga sestavlja samo omenjena dušilka in nekaj kondenzatorjev.

Glede servisa pa žal ne vem svetovati.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 14:17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za vse odgovore. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madboy



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:53
Prispevkov: 70
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je prijatelj naredil isto "pizdarijo" pa se je samo baker za maso stalil je bilo treba samo prebrikati Wink
_________________
Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 19:20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madboy je napisal/a:
Je prijatelj naredil isto "pizdarijo" pa se je samo baker za maso stalil je bilo treba samo prebrikati Wink



Močno upam ,da je tako . Do avtoradijev te znamke gojim poseben odnos , zdaj ,če bi biv to kšna leva znamka itd bi šlo sm v smeti , tko pa ga bom probov zrihtat.

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:36
Prispevkov: 55
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 19:59:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je stalilo baker, potem je moral obstajati tudi vzrok zato. Na zadnje ko sem dobil takšen radio v popravilo, je šel končni hibrid, ki pa se ga ne splača menjati, saj je cena takšna kot je vreden cel radio Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 22:47:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa je to končni hibrid?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:36
Prispevkov: 55
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 09:52:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojačevalnik na končni stopnji. Hibrid se mu reče zato, ker ne potrebuje ne vem koliko zunanjih elementov za pravilno delovanje, in je zato takšno vezje lahko sestaviti. Edina težava je, ki lahko nastopi, da le-tega odnese, ki pa ni poceni. Izgleda kot kakšen TDA ojačevalniški čip in je montiran ponavadi na zadnjo stran avtoradija, kjer je aluminijast hladilnik. Če bi bil to kakšen TDA potem bi ga že šlo zamenjati, ampak kolikor sem imel izkušnje ima vsako svoje podjetje svoj čip (na njem je pisalo npr. Pioneer in pa oznaka).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 13:44
Prispevkov: 27
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 14:05:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

eliminator je napisal/a:
Če je stalilo baker, potem je moral obstajati tudi vzrok zato.


Nekateri imajo zaščitno diodo na napajalnem delu (če slučajno obrneš polariteto napajanja). Če dioda prebije in je ne raznese/skuri/...., potem se zna zgoditi, da se stali kak baker v bližini.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1980
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 19:13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je bila previsoka napetost je lahko spustil dušo tudi kakšen elektrolitski kondenzator, zener diodo, in še kaj.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 23:24:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovore , sicer pa če ga je kdo pripravljen popravljat , tudi plačam . U bistvu sem bolj amater , in sem ga povrh vsega še na konektor naronbe prklopu, ugotovljeno po kasnejšem pregledu sheme. + sm dav na kontakt za pomik električne antene , minus pa na + pol Sad .


alp 1.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  alp 1.jpg
 Velikost datoteke:  88.67 KB
 Downloaded:  633 krat


alp2.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  alp2.jpg
 Velikost datoteke:  126.09 KB
 Downloaded:  637 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1980
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 01:19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na tvojo pripoved o priklopu bi rekel, da je crknil tranzistor, ki daje napajanje za anteno, RMT signal, in podobno, za povrh pa še kaj drugega.

Če boš kaj hodil na Bled na kremšnite, se pa oglasi pri meni, pa pogledam Wink

_________________
sporočila sprejemam na e-mail


Nazadnje urejal/a reber Pon Jan 19, 2009 10:39:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Alp8ine



Pridružen/-a: Pet Jan 2009 12:43
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana Vič

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 01:43:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor , z veseljem se bom oglasil pri vas , ko bom šel kaj na vaš konec.

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojačevalniki in avtoakustika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group