|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
some3
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 9:02 Prispevkov: 143 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 13:33:13 Naslov sporočila: večja kot je frekvenca večja ali manjša je napetost |
|
|
LP
Ali obstaja kakšna preprosta vezava ki deluje sledeče večja kot je vhodna frekvenca inpulzov na vhodu večja ali manjša je izhodna napetost.
Napajanje bi bilo potrebno z max. 12V
Vhodna frekvenca je do nekaj kHz
vhodna napetost je 12V.
izhodna napetost pa ni pomembna.
izhodni tok nekaj mA.
Gre se za obratomir nekega agregata ki je izveden z V-metrom z 3V maximalni odklon. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber
Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55 Prispevkov: 160 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 16:03:32 Naslov sporočila: |
|
|
Vhodni signal pelješ preko monostabilnega multivibratorja in upora na kondenzator. Napetost na kondenzatorju bo sorazmerna frekvenci vhodnega signala. Obstajajo čipi, ki se jim reče frekvenčno-napetostni pretvornik. Tak je recimo LM2907 ali LM2917. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
some3
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 9:02 Prispevkov: 143 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 11:40:47 Naslov sporočila: |
|
|
sedaj sem povezal ta lm2907 po tej skici
uporabil sem se nek tranzistor za vhod tudi vse dela vendar me zanim ali se da narediti večjo naperodst za isto vhodno vrekvenco(ne vem kako bi se bolje izrazil) mislim pa, da bi mogel zvečati 10Kohm upor na 4.pinu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber
Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55 Prispevkov: 160 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 12:03:40 Naslov sporočila: |
|
|
Formula za izhodno napetost Vo je na strani 7 datasheeta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|