Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

EAGLE-črke č,ž,š

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Programska oprema za elektrotehniko in domačo delavnico
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fosil



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 15:36
Prispevkov: 20
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 16:48:26    Naslov sporočila: EAGLE-črke č,ž,š Odgovori s citatom

V Eaglovi knjižnici sem iskal mapo za text, ker sem želel napraviti črke č, ž in š. Mape nisem našel. Predvidevam, da je text rešen na drug način.
Če je slučajno že kdo iskal kaj v tej smeri, bi bil zelo hvaležen za vsak namig.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1988
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 18:28:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za eagle ne vem, ker uporabljam P-CAD, lahko ti povem, da šumnikov ni, pa tudi različnih pisav ni. Različne napise dodajam kasneje v Corel Draw, ko dodam še logotip in podobno.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fosil



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 15:36
Prispevkov: 20
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 18:51:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, osnovni koncept obeh programov je verjetno zelo sličen. Me je pa pri Eaglu zaneslo to, da Eagle nudi tudi svojo paleto črk. Zato sem iskal po knjižnici mapo "text", ki pa je ni oziroma ne znam poiskati. Kot da je to rešeno na drug način. Hvala za namig-Corel Draw...
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1988
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 20:47:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, omenjenega načina sem navajen še iz časov Tango za dos, ki pa je vsaj imel opcijo izhoda v eps, kar pa P-CAD nima, zato pa se je treba znajti drugače, omenjeno na moji domači strani Wink

Kakšen logotip tako ali tako ne moreš dodati v samem P-CAD in podobnih, saj običajno nekih bitnih grafik ne podpirajo, zato je bilo treba logotip na film dodati kasneje, seveda pa na enak način lahko dodamo tudi poljuben text.
Da bo grafika ostala enaka originalu, je treba izvoziti vektorsko datoteko in jo tako tudi kasneje obravnavati, lahko pa tudi bitno sliko visoke in znane resolucije in postopati temu primerno.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Programska oprema za elektrotehniko in domačo delavnico Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group