Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

tqpf spajkanje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Izdelava tiskanih vezij in ohišij za elektroniko
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 11:39:35    Naslov sporočila: tqpf spajkanje Odgovori s citatom

LP
Delam na projektu ki zahteva m128 mcu ,ki pa je samo v tqpf64 ohišju .
Naredil sem že vezje vendar me zanima ali ga bom lahko prispajkal če bo vezje iz domače delavnice(brez maske z lakom).
Zanima me tudi če so linije dovolj oddaljene od mcu ja da se bo dalo spajkat.

drugo pa , Reber ali bos lahko izdelal vezje v priponki. Smile

Prosim malo poglej -

LP

Borut



tqpf64-primer.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  tqpf64-primer.gif
 Velikost datoteke:  53.17 KB
 Downloaded:  780 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1978
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:01:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takole vezje ni problem narediti, prav tako pa spajkanje čipa na vezje.
Predlagam, da pad-e za uC narediš malo bolj široke (večje) saj ni treba tako velikega razmaka, prav tako naredi bolj široke vezi, saj je veliko vezi precej ozkih ... seveda tam, kjer je prostor.
Mimogrede: V katerem programu rišeš?

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:29:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp
Rišem v ares lite (Proteus)
Padi za tqpf so pa takšni bili v knjižnici za ta čip,jih bom še malo povečal.
tanke povezave pa so 12th
ali jih dam na 15,morda 20th.
(slika je v rezoluciji 300dpi vendar jpg ,bmp je bila kot datoteka manjša, vendar je nisem mogel pripeti),

Hvala


Borut
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1978
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:47:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, če je možno, je smiselno malenkost povečati.

Debelina (širina) vezi 12th ja verjetno mišljeno 12mils (1000mils je 1inch ali 1 cola ali 25,4mm), saj je videti, kot da je širina 0,25mm, predlagam nekoliko bolj široke, npr 14mils namesto 12mils, kjer je pa prostor pa lahko več. Razlog je v tem, da bo vezje bolj robustno, saj so prekinjene tanke vezi precej zoprna zadeva.

Vidim, da je razmak med pini 0,75mm Shocked verjetno so nogice čipa precej tanke ... no, to še ne pomeni, da doma ni mogoče zaspajkati takega čipa in/ali narediti tiskanega vezja Wink

JPG datoteka je primerna za barvne slike, GIF za črno-bele, BMP pa je že tako požrešna, v nekaterih primerih res celo manjša od JPG, tako kot je v primeru 1bit b/w bitne slike. Priponko bom spremenil v GIF Wink

BMP datoteke niso omogočene, ker so v večini primerov prevelike.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 19:10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer nima veze z izdelavo vezja, ampak ...
Procesor bo veliko bolj zadovoljen če bo ob sebi imel kakšen 100n kondenzator in (vsaj) RC člen na reset pinu. Vse ostalo ti je napisal Reber.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 24, 2008 21:11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cinjenje takih čipov je dokaj preprosto. Veliko kolofonje, še najbolje, da vezje pociniš. Jaz sem to tehniko zasledil od VolkD-ja. Tukaj se mu lahko zahvalim za to metodo.

Najprej čip poravnaš na pine in ga na eni strani priciniš (v kotu). Brez skrbi lahko narediš stik med parimi nožicami. Nato še enkrat preveriš ali je čip prav postavljen in poravnan, ter ga prilotaš na diagonalni strani. Tako čip fiksiraš in ne more nikamor več. Sedaj pa imaš 2 konca čipa še neprilotana. Prilotaš vse nožice na teh dveh straneh, pri tem ti pa ni treba skrbeti, če narediš kakšen stik. Lahko enostavno vse nožice ene strani lotaš skupaj. In tako narediš potem še na preostalih dveh straneh, vendar vedno pazi, da se cin shladi vsaj na 2 straneh, da je čip fiksiran.

Ko imaš tako "vse 4 pade" čipa prispajkane, vzameš pletenico in počasi pobereš odvečen cin iz padov. Na koncu samo preveriš, da ni stikov in imaš čipek tovarniško pricinjen. Če te pa še kaj zanima pa vprašaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 25, 2008 20:40:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vezje še ni bilo gotovo in mcu še nima vse kar potrebuje ,najbolj pa sem "mimo vsekal" z dvema rs232 čipoma ,če ima pa vsak čip po 2 kanala Confused

Pred več kot desetletjem sva z bratom naredila krmilnik za kravam krmit krmila z pc jem(386) in motorolinim rs232 sprejemnikom brezkontaktnih kartic (vsaka krava ima brezkontaktno kartico okoli vrata).
Naprava deluje bp razen pc je sem že 3 menjal (zadnji je bil že p166mmx),ki pa je pred parimi dnevi izdihnil.

Še isto noč sem narisal vezje ki bi nadomestilo staro vezje in potrebo po stalno vklopljenem pc-ju.

LP
Borut



mega128krmilnik3rgb.gif
 Opis:
Najnovejsa slika(še vedno v izdelavi)

Download
 Ime datoteke:  mega128krmilnik3rgb.gif
 Velikost datoteke:  83.83 KB
 Downloaded:  748 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
qwertz



Pridružen/-a: Ned Jun 2008 10:49
Prispevkov: 49
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 23:14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Cinjenje takih čipov je dokaj preprosto. Veliko kolofonje, še najbolje, da vezje pociniš. Jaz sem to tehniko zasledil od VolkD-ja. Tukaj se mu lahko zahvalim za to metodo.

Najprej čip poravnaš na pine in ga na eni strani priciniš (v kotu). Brez skrbi lahko narediš stik med parimi nožicami. Nato še enkrat preveriš ali je čip prav postavljen in poravnan, ter ga prilotaš na diagonalni strani. Tako čip fiksiraš in ne more nikamor več. Sedaj pa imaš 2 konca čipa še neprilotana. Prilotaš vse nožice na teh dveh straneh, pri tem ti pa ni treba skrbeti, če narediš kakšen stik. Lahko enostavno vse nožice ene strani lotaš skupaj. In tako narediš potem še na preostalih dveh straneh, vendar vedno pazi, da se cin shladi vsaj na 2 straneh, da je čip fiksiran.

Ko imaš tako "vse 4 pade" čipa prispajkane, vzameš pletenico in počasi pobereš odvečen cin iz padov. Na koncu samo preveriš, da ni stikov in imaš čipek tovarniško pricinjen. Če te pa še kaj zanima pa vprašaj.



Bi lahko opisal postopek s pletenico...mogoče priložil kako fotografijo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1978
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2008 16:31:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odspajkovalna pletenica Wink kupiš v HTE

To je finožična pletenica, ki je prepojena s fluksom in vase posrka cin, je pa to za enkratno uporabo. Tisti del pletenice, ki je pocinjen je neuporaben, nepocinjen pa je uporaben.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47
Prispevkov: 265
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 08, 2008 07:25:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa uporabiš kakšen koaksialni kabel kje ima lepo pletenico vmes,ponavadi kakšen mikrofonski kabel Wink
_________________
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
qwertz



Pridružen/-a: Ned Jun 2008 10:49
Prispevkov: 49
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 08, 2008 10:54:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pojasnila in nasvete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Izdelava tiskanih vezij in ohišij za elektroniko Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group