Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

windows xp - spremeba imena skrbnika

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Računalništvo - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 07:43:17    Naslov sporočila: windows xp - spremeba imena skrbnika Odgovori s citatom

Mi lahko kdo pomaga - kako spremeniti ime skrbnika v windows xp?
_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2030
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 10:23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem prepričan, če lahko preprosto spremeniš ime skrbnika, lahko pa kreiraš novega uporabnika in mu daš skrbniške pravice. Če imaš dokumente, oziroma kakršne koli datoteke, jih prekopiraš, oziroma preneseš v mape novega uporabnika, star skrbniški račun pa izbrišeš vključno z datotekami in mapami, ki so še ostale. No, v nobenem primeru ne pozabi na dokumente, da ne bo naslednje vprašanje, kako reševati izbrisane podatke Wink

Vem, da je možno spreminjati imena ostalih računov, ki niso skrbnik, to se naredi preprosto, ampak imena map se pri tem ne spremenijo, zato pravim, da je verjetno najbolj zanesljivo in temeljito, če kreiraš novega uporabnika in starega potem izbrišeš, seveda mimogrede pravilno urediš pravice za te račune.

Sicer pa, greš v nadzorno ploščo (control panel), klikneš uporabniški računi (user accounts), potem klikneš spreminjanje računa ... potem klikneš na ta račun, da se ti odpre meni za spreminjanje imena, gesla, slike, vrste, ...



.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 10:52:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na enem drugem forumu sem dobil sledeči odgovor, samo nisem še preveril, če res deluje:

http://www.techrepublic.com/article/ren...

Torej:
1. Nadzorna plošča
2. Skrbniška orodja
3. Lokalni varnostni pravilnik
4. Odpreš Lokalne pravilnike in najdeš Pravilnik: "Računi: Preimenuje skrbniški račun"
5. Preimenuješ administratorja.

V kolikor imaš XP HOME je postopek drugačen:
1. Start/Zaženi
2. Vpišeš "Control userpasswords2" in pritisneš enter.
3. Označiš Administratorja klikneš lastnosti in ga preimenuješ

_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2030
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 11:16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz v lokalnih pravilnikih ne vidim možnosti "računi", tako da možnosti preimenovanja tukaj nisem našel. Videti je, da tukaj spreminjaš vrednosti direktno v register.

Kakorkoli, tole deluje: Nadzorna plošča/uporabniški računi/spreminjanje računa in klikneš na željeni račun, potem se ti odpre možnost za spreminjanje imena in še ostalih zadev.

Če ne bo šlo, kreiraš nov račun, tako kot sem prej napisal, dodeliš administratorske pravice novemu računu, staremu jih pa lahko odvzameš, na koncu ga še odstraniš, če te moti da obstaja in ne pozabi na prenos dokumentov, če obstajajo Wink seveda če se boš odločil za kreiranje novega računa.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 13:28:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izgleda, da imam drugačno težavo, ker mi ne ena, ne druga varianta ne data rezultata oz. mogoče nisem niti postavil pravega vprašanja.
Imam takšno stanje:
Vsebina mape C:/Documents and Settings:Administrator, All Users, Default User, Šumnik, Sumnik....
Če grem v DOS urejevalnik mi vrže: C:/Documents and Settings/Šumnik>
Problem imam, da je program DWGgateway, ki mi odpira višje verzije avtocada občutljiv na šumnike. Ko ga zaženem je v celotni poti do iskane datoteke vedno tudi Šumnik. Jaz bi rad to spremenil, tako da se v poti najde Sumnik.
Upam, da sem bil razumljiv.

_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2030
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 15:13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, tipične težave s šumniki. Pogosto se zgodi, da je na to treba misliti še preden pride do težav. Uporabniška imena, imena map in datotek, razna druga poimenovanja, delujejo bolj zanesljivo, če ne uporabljaš šumnikov in določenih znakov, ki niso v ASCII. Res je, da novejše verzije Windowsov podpirajo marsikaj, ampak... ko pride do težav, se izkaže, da bi bilo težave precej lažje rešiti (oziroma težava sploh ne bi nastala), če šumnikov ne bi bilo nikjer. Nekajkrat sem že naletel na manjše težave, zato šumnikov v računalništvu nikakor ne uporabljam, tudi presledkov ne, nekako tako kot web safe filenames, kjer ni ne šumnikov, ne presledkov (praviloma).

Tvojega vprašanja še vedno ne razumem, kaj točno bi rad dosegel. Če prav razumem, gre za težavo z avtocadom. Lahko tam spremeniš path, lahko pa vse skupaj poinštaliraš na novo, nekaj dela, ampak bo vse sveže postavljeno in tako kot mora biti.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 16:31:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za trud in potrpežljivost.
Ne, ni problem v avtocadu. Bom na kratko razložil ozadje. Do problema je prišlo, ko se mi je po 10 letih uspešnega in za računalnik, napornega delovanja totalno sesul prenosnik. Na njemu mi je pretvorba datotek iz novejših verzij avtocada v inštalirano, delovala brezhibno. Do nabave novega prenosnika moram sedaj uporabljati stacionarni PC, kjer pa sem žal naletel na to težavo (resnici na ljubo, je bila že prej, vendar me ni motila). Glede šumnikov se s tabo popolnoma strinjam ampak zatečenega stanja se žal ne da popraviti oz. upam, da se vseeno bo.
Sedaj poskušam rešiti problem v DOSu.
Če torej v zagonu odtipkam cmd se mi v DOS programu izpiše:
C:\Documents and Settings\Smotani Šumnik>
Sedaj poskušam preimenovati "Smotani Šumnik" v samo "Smotani" pa mi ne gre. Karkoli napišem se mi izpiše: "The syntax of the command is incorrect".
Upam da kdo na forumu obvlada tudi DOS in mi lahko razloži kako naj zapišem stavek z ukazom RENAME.

_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2030
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 18:23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ti pravim, ustvari nov račun, pa se ti bo ustvarila mapa z željenim imenom. Preimenovanje računa ne spremeni imena mape v Documents and settings, ustvarjanje novega računa pa naredi novo mapo s takim imenom, kot je uporabniški račun. Staro uporabniško ime potem lahko zbrišeš, prav tako mapo v documents and settings in ostala bo le nova z željenim imenom, tako bo sprememba imena popolna s spremembo imena mape vred Wink
Pusti DOS in spreminjanje, ker boš uspel sesut windowse.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 04, 2014 07:08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še enkrat hvala. Sem upošteval tvoj nasvet in zmagal.
_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Računalništvo - splošno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group