Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaksen kabel do hise?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
markobb



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:50
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 11:47:08    Naslov sporočila: Kaksen kabel do hise? Odgovori s citatom

Na hisi bi morali menjati kabel ki je 4 zilni vrjetno 4x150 al koliko je standard. ZDej nevem ali je to standardno bakern ali kaksen drugacen in kakšna je sploh cena za tekoči m tega kabla?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1955
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 22:06:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravzaprav je pravi naslov za tvoje vprašanje tvoj lokalni elektro distributer, ki določa kakšen kabel bo pravi. Nisi napisal ali gre za zemeljski ali zračni kabel. Glede preseka sicer ni razlike, v obeh primerih bo najbrž šlo za aluminij in ne baker. Presek bo 35mm2 ali več, seveda je od tebe odvisno, kakšno priključno moč želiš, tako da bo presek prilagojen tudi temu. Nisi napisal ali gre za običajni gospodinjski odjem ali mogoče kaj bistveno močnejšega.
No, ker lahko ugibam še naprej, bom kar zaključil, ker sem že sedaj napisal več, kar sploh rabiš.
Aja, cene še nisem napisal, lahko vprašaš kar v Elektronabava in še kam v kakšno resno elektro trgovino, seveda potem, ko boš iz elektro podjetja dobil odgovore, ki jih potrebuješ. Lahko se odločiš tudi za večji presek, kot ti ga bodo predlagali Wink ampak se zaradi cene najbrž ne boš, še poseno zato, ker verjetno ne planiraš bistveno večje porabe za prihodnost, ali pač? ...

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
markobb



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:50
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 22:31:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce si kdaj vlekel kabel do hise, bi vedel da je standard po zraku in novaden standardni presek kabla tako kot v 90% gospodinjstev.

Ni potrebno delati znanosti iz kabla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 8:02
Prispevkov: 230
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 06:22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če si že kdaj kakšen kabel videl, bi lahko vedel, da so popolnoma vsi standardni. Vsaj 99,8% njih.

Nihče ne dela več nepotrebne znanosti iz kabla. Razen ...

Aja, še nekaj...

Rad bi te videl, kako boš "4 zilni vrjetno 4x150 al koliko je standard" kabel napeljal do "hise", sploh če je "standardno bakern" in gre "standardno po zraku novadno standardnega preseka". Razen če bi rad "hiso" privezal na trafo postajo, da ti ne bo po bregu ušla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1955
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2012 10:06:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam kabel po zemlji in to čisto lepo po standardu ...
_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group