Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

D-MOS 100W in D-MOS 170W

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojaèevalniki in avtoakustika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 08, 2012 11:45:20    Naslov sporoèila: D-MOS 100W in D-MOS 170W Odgovori s citatom

Na željo nekaterih èlanov in tistih, ki ste me kontaktirali na e-mail vam v tej temi prilagam nekaj datotek starega èlanka iz revije Svet elektronike.

Ojaèevalnik s TDA7294 preverjeno deluje dobro, narejene pa so bile tudi meritve moèi. Meritev popaèenja nismo delali, meritve moèi so se delale s sinusnim in trikotnim signalom, meritev sinusnega signala pa le v varnem obmoèju brez clipinga.

V zip datoteki je zapakirano nekaj slik: skeniran èlanek, shema, predloge TIV, montažna shema in nekaj opisa. V osnovi je predstavljena 100W verzija in potem še razširitev na bridge vezavo dveh osnovnih vezij. Plošèica je primerna za stereo 2x100W ali mono 1x170W v bridge vezavi.

Ker je zanimanje za tak preprost ojaèevalnik, sem že pred leti zaèel risati novo predlogo, ki pa sem jo zaradi pomanjkanja èasa "pospravil v predal" in potem pozabil. Zaèet projekt bom obudil, osvežil in dokonèal.

Predstavil bom popolnoma novo vezje, narejeno v tehnologiji enostranskega tiskanega vezja in primerno tudi za domaèo DIY izdelavo. Slednje je mnogim zelo pomembno, ker želijo sami izdelati tiskano vezje. Raznorazni objavljeni projekti, pri katerih je treba dvostransko vezje, je zato mnogim nezanimivo ker so prisiljeni tiskano vezje kupiti, ker ga sami ne morejo narediti doma.

Priložene datoteke so stare okoli 10 let, kar lahko vidite tudi po datumih datotek Wink Kot sem že napisal, bom projekt dokonèal, v tej temi pa sprejemam predloge in želje, ki mi bodo služile tudi kot dodatne smernice pri razvoju. V naèrtu imam tudi primeren napajalni del, ki bo posebej na plošèici ali v sklopu samega ojaèevalnika, bosta paè dve verziji.



dmos100w.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  dmos100w.zip
 Velikost datoteke:  781.72 KB
 Downloaded:  674 krat


_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojaèevalniki in avtoakustika Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group