Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup 12v taimer

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Domača delavnica, oprema, orodje in literatura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2012 10:57:30    Naslov sporočila: Nakup 12v taimer Odgovori s citatom

Pozdravljeni ,kje v slo. je možno kupiti, 12v Timer.
Hvala za pomoč.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
u2



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 325
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2012 15:56:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšnega pa rabiš, jaz imam enega viška, sicer je predelan iz 220AC na 24 DC, prirejen je za vklop gretja v tovornjaku. Za delovanje na 12 V bi mu bilo potrebno zamenjati samo izhodni rele.

Zima je mimo in za letos ni več aktualen, zato mi je eden ostal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 09:22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potreboval bi za vklop radio na 12V ki je priklopljen na akumulator.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
u2



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 325
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 17:00:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To bi delovalo, samo kot rečeno rele je 24V in bi ga moral zamenjati z 12V.
Imaš možnost nastavitve 8 programov (ON/OFF), v tedenskem intervalu.
Rele bi ti lahko tudi zamenjal, ampak trenutno nimam nobenega primernega v predalu, bi ga moral nabaviti!
Če si interesent se oglasi, lahko na ZS ali pa pusti tel. št.


lp

(vsem ki berete forum veselo Veliko noč želim in seveda vse kar sodi zraven!)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 19:36:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda da sva vsak na enem koncu SLO, da bi se dobila, da pa preko pošte pošiljaš se ne izplača upam da bom dobil kje bližje lahko nabavil.
Hvala.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1993
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 21:57:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali potrebuješ rele z zakasnjenim vklopom?
Zakaj ga ne bi naredil sam, lahko pripnem načrt, če ni že kje gor ali pa če ti ga naredim. Tvoja lokacija? je to okolica Kranja?

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2012 11:31:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Ali potrebuješ rele z zakasnjenim vklopom?
Zakaj ga ne bi naredil sam, lahko pripnem načrt, če ni že kje gor ali pa če ti ga naredim. Tvoja lokacija? je to okolica Kranja?


Potrebujem dnevni taimer za uklop in izklop radia priklopljen na akumulator 12V.Moja lokacija je okolica Litije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1993
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2012 18:43:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, sedaj razumem, v bistvu bi rabil nekakšno programsko uro, ki deluje na 12V. V trgovinah lahko poceni kupiš 230V verzijo za v vtičnico, žal pa ti to ne pride v poštev, tudi če bi tako uro predelal, saj je notri 24V rele in napajalno vezje, tako da bi rabil kar konkretno predelavo.

No, 12V programske ure sem izdeloval in jih še izdelujem za potrebe vklopa električnih pastirjev ali kaj drugega, ki se napaja na 12V, tako da tako napravo je pri meni možno dobiti sestavljeno. Preklopni element je FET tranzistor in ne rele, zato da je poraba manjša, saj pri 12V običajni rele porabi vsaj 20mA, lahko tudi preko 50mA, kar pa za akumulatorsko napajanje pastirjev ni ravno zanemarljivo. Ura ima backup baterijsko napajanje z alkalno baterijo tipa AA, poraba je tako majhna, da bi baterija morala trajat preko 100 let, torej je trajanje baterije odvisno od same baterije, koliko časa bo preživela. Pri menjavi baterije se program ne zbriše, če je to narejeno v manj kot 30 sekundah ali če je priključeno na 12V.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
u2



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 325
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2012 19:54:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa to, dostava brezplačna, najbrž bo pa trajalo kakšen mesec, da ti dostavijo. Mislim, da 10 USD ni prevelik riziko!

http://www.ebay.com/itm/DC-12V-Digital-LCD-Power-Programmable-Timer-Time-switch-Relay-16A?item=290638467872&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7603841749265468953
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1993
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2012 19:39:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem gledal oglas, sem opazil, da je shema za 230V, ampak kot kaže je timer res 12V verzija. No, omenjeni timer je poceni, tako da bom pljunil v svojo skledo in predlagal nakup, saj ga sam za tako ceno niti slučajno ne morem ponudit. Ker je v omenjenem timerju rele, je poraba v vklopljenem stanju taka, kot se spodobi za vklop 16A releja z 12V tuljavico, če je zahtevana nizka poraba, potem je boljše s FET tranzistorjem, ker je poraba timerja precej pod 1mA, bo merjeno v uA.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2012 20:48:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvet bom prijatla vprašal če bo to storil ki že ima izkuškje s tem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2012 16:23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Taimer je že naročen hvala za nasvet in pomoč, ko pošiljka prispe in ko bom zadevo testiral bom objavil rezultate.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 07:25:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo stikalna ura (Taimer)je že prispela,cena je 7€ in z poštnino ,sedaj bi prosil še kako se jo priklopi med akumulator in radio da ne bi bilo kaj narobe.
Hvala
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1993
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 11:04:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem naročil omenjeni timer, vendar še ni prispel, verjetno bo te dni. Kakor se spomnim, ima 4 priključke, 2 priključka za napajanje in 2 priključka sta kontakt releja, ki ga vežeš enako kot navadno stikalo, torej zaporedno s porabnikom.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
u2



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 325
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 08:49:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je bilo pa pohvalno hitro, ponavadi traja malo dlje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 09:44:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Taimer sem stestiral in dela super.Hvala za pomoč.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1993
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 23:56:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Timer sem tudi jaz že dobil, moram reči da je izdelan zares kvalitetno, lahko bi rekel skoraj vrhunsko. Plastika je dovolj kvalitetna, da se lahko primerja in postavi ob bok mnogim zvenečim znamkam, čeprav je opaziti, da je nekoliko nižji rang od tistih res najboljših...

Navodila sem le pogledal v nekaj sekundah in pospravil nazaj v škatlico in se kar brez navodil lotil tipkovnice. Vse skupaj deluje precej logično in bi lahko vpisal programe v spomin brez navodil, saj način bistveno ne odstopa od podobnih.

Testiranje porabe na 12V pa je dalo nekako take rezultate: poraba ko rele ni sklenjen je preko 10mA, poraba s sklenjenim relejem pa preko 20mA. Vse skupaj je pričakovano, testiral pa sem od 11 V pa do 14,4 V, tako da napisani tokovi so približni za te napetosti.
Poraba je pričakovana in celo nekaj nižja, kot sem pričakoval, to pa predvsem na račun dokaj majhnega releja v notranjosti (seveda mi firbec ni dal miru, da ne bi odprl...) in omenjenih 16A bi jemal z veliko rezervo, še 10A je nekoliko pretirana vrednost, kakšnih 6A ali 8A pa je realno za tak rele... kaj piše gor, je velikokrat malo po svoje definirano Wink

Omenjena je neka litijeva baterija in 3 leta avtonomije... to pa še nisem raziskal, ker je baterija zaspajkana v tiskano vezje in še ne vem ali gre za kakšen NiMH ali je res kakšen litij zraven. Sicer pa vse skupaj še vedno lahko dodelamo ali predelamo tam okoli baterije. Če je original baterija majhna in slabotna, je problem pri daljšem času odsotnosti napajalne napetosti, ker lahko izgubimo vpisane čase v spominu programske ure.

To pomankljivost sem jaz rešil z novim vezjem, ki ima res majhno ali neznatno porabo in trajanje baterije skoraj v neskončnost (merjeno z realnimi človeškimi leti), žal pa to pomeni še dodatnih več kot 5 € materiala in nekaj prostega ali dragocenega časa za sestavo vezja.

Kakorkoli, omenjeni "kitajski" timer je dobre kvalitete, tako da je vreden cene, ki smo jo plačali za nakup, čeprav cena ni ravno "kitajska", pa vseeno Wink

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 07:05:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Reber hvala za razultate ki si jih objavil jaz seveda nisem šel v take podrobnosti, odprl sem ga da sem videl kakšno napajanje ima za programsko uro.Je pa narejeno zelo lično in preprosto na vzven.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 07:28:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Taimer je že en teden v obratovanju in dela brez problema.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Domača delavnica, oprema, orodje in literatura Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group