Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Analogni multimeter MI 7046

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Analogna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NUFAN



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:59
Prispevkov: 50
Kraj: Žalec, MB

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 29, 2008 21:40:02    Naslov sporočila: Analogni multimeter MI 7046 Odgovori s citatom

Nekaj o tem problemu sem že nakazal v tej temi. In da še za tiste, ki te teme niste brali, povzamem, kaj pravzaprav je težava.
Pri merjenju veličin z omenjenim instrumentom, pride do zelo velikih pogreškov na vseh merilnih območjih. Do sedaj sem to opazil samo pri izmenični in enosmerni napetosti, medtem ko upornost normalno prikazuje. Večje napetosti kot, merim večja je napaka. Tokovnih območij pa še nisem preizkusil.
Naj še omenim, da je merilnik star že kakšnih 10 let.
Kaj mislite, da gre narobe?

_________________
Roke spadajo k telesu, ne k delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 14:10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko je problem v merilnih uporih, trimerjih, preklopniku, ... Če ima vgrajen kakšen operacijski ojačevalec je lahko tudi ta problematičen. Morda je kdo premikal trimerje v notranjosti? Tudi sam imam 7043 in mi deluje brez problemov.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:59
Prispevkov: 50
Kraj: Žalec, MB

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 14:37:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Lahko je problem v merilnih uporih, trimerjih, preklopniku, ... Če ima vgrajen kakšen operacijski ojačevalec je lahko tudi ta problematičen. Morda je kdo premikal trimerje v notranjosti? Tudi sam imam 7043 in mi deluje brez problemov.

LP, Peter


Bom pregledal omenjene elemente.


P.S. Če ima kdo načrt za ta merilnik, bi ga prosil, če lahko pripne na forum.

_________________
Roke spadajo k telesu, ne k delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 16:48:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Če ima kdo načrt za ta merilnik, bi ga prosil, če lahko pripne na forum.


Smo že govorili KLIK

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:59
Prispevkov: 50
Kraj: Žalec, MB

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 11:12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za shemo. Mogoče veš, kakšno nastavljeno vrednost imata trimerja P2 in P3 na shemi.
_________________
Roke spadajo k telesu, ne k delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 11:21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Mogoče veš, kakšno nastavljeno vrednost imata trimerja P2 in P3 na shemi.

Jutri ti lahko povem kakšne sta vrednosti trimerjev, nastavljena vrednost pa je v vsakem merilniku drugačna.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2008 07:27:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takple, vrednosti:
P2=25k
P3=500R

Bom poskusil še poskenirati kosovnico

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Analogna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group