Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Preklopno stikalo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podgo



Pridružen/-a: Sob Jan 2011 17:49
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 22:28:47    Naslov sporočila: Preklopno stikalo Odgovori s citatom

Zdravo
Izdelujem elektro omarico v katero bi vgradil preklopno stikalo za preklop med omrežjem in agregatom. Zanima me, če je že kdo to naredil ter kakšno stikalo je uporabil.

Lep pozdrav
Boštjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato



Pridružen/-a: Pet Sep 2010 20:14
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 15:09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam se z tem nisem ukvarjal, sem pa čisto slučajno našel tale izdelek:
http://www.eti.si/files/userfiles/PDF/SLO/zgradbe_in_industrija08/ETISWITCH/LAS2.pdf

L.P.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 8:02
Prispevkov: 230
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 06:41:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povsem bi (za normalno hišo) ustrezalo klasično Konćarjevo stikalo 1 - 0 - 2 v tripolni izvedbi in za svojih 25A.

Npr 4G25-53. Čeprav po (istem katalogu) bolj kaže na 4G25-75 Question

Preveri pred nakupom. Dobiš ga pa verjetno v vsaki elektro trgovini
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
u2



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 314
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 20:30:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že kar nekaj let je minilo. odkar me je nekdo prosil za izdelavo avtomatskega preklopa, sicer med agregatom in napajanjem preko akumulatorja (sistem z fotovoltaičnim polnilnikom).
Takrat sem uporabil kontaktor 3 polni z dvojnimi kontakti (NC-C-NO), tuljavo kontaktorja pa sem vezal direktno na izhod agregata. Delovanja ne bi podrobneje razlagal. Skratka ko vklopi agregat, se po dvigu napetosti napajanje avtomatsko preklopi na agregat, ko se le ta ugasi, pa se ponovno preklopi na baterijski režim.
Menda še danes po nekaj letih deluje brezhibno, kontakti očitno držijo, med preklopom pa ni občutiti nobenih posebnih motenj, tako da vse priključene naprave delujejo neprekinjeno brez težav. Ne vem kaj vse ima na vikendu.
Mogoče kot ideja, sicer trotl rešitev, ampak dela dobro!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group