Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

12/230 300W
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Napajalna tehnika, usmerniki, pretvorniki, UPS, baterije, akumulatorji, solarni sistemi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smotanc



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:00
Prispevkov: 42
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 22:41:13    Naslov sporočila: 12/230 300W Odgovori s citatom

Zanima me kako spremeniti frekvenco iz 50Hz in kolikor lahko spreminjas s potenciometrom na 50kHz.Kateri elementi določajo frekvenco in prosil bi se avtorja pretvornika ali kogarkoli ,ki ve formule za izracun elementov.

Govorim o inverterju iz elektro-n:
http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=3433&start=0

Lp Žiga
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 10:47:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta design ni primeren za 50kHz ker uporablja klasični transformator. Bo potrebno poiskati kakšen drug načrt ... povej kaj več, recimo zakaj 50kHz?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smotanc



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:00
Prispevkov: 42
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 11:16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljal bi ga kot DC/DC za avtoojačevalec, dal bi tudi naviti transformator za 50kHz tako, da s transformatorjem ni problema.Pogledal sem si tudi malo po internetu in sem nedavno nazaj zasledil en podoben inverter samo da je delal na frekvenci 50kHz.Bom poiskal.

Lp Žiga
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smotanc



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:00
Prispevkov: 42
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 11:38:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo našel dela na 35kHz.

http://sound.westhost.com/project89.htm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:24
Prispevkov: 45
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 16:06:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgornji načrt pa je pravi za 50kHz (35kHz) saj uporablja feritni trafo.
Citiram:
The resistor RT and capacitor CT fix the oscillation frequency. Experimentation showed me that about 35kHz produces good results with my transformer.

Še datasheet za SG3525 prebereš in trafo naviješ ...

LP, Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 16:29:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, omenjeni pretvornik 12/230V 300VA je pač narejen za 50Hz ...

Za pretvornik na višji frekvenci se uporablja feritni transformator, ki ima mnogo več prednosti ... sploh pa za namen, ki ga omenjaš, torej za napajanje avtoojačevalnika.

Naj te razveselim z dobro novico Smile točno tak projekt pripravljam, in če bo vse po sreči, bo kmalu tudi predstavljen, le že nekaj stvari moram najti in sicer primerne in cenovno ugodne diode za usmerjanje na sekundarni strani.

Pravkar, pred kakšnim tednom ali dvema, sem končal dokaj zahteven pretvornik iz 6V na 13V ... marsikdo bi rekel, da to pa res ni zahtevno ... ja, pa je, ker veliko kontrolnih čipov ne deluje na manj od 8V, kar je zadevo še dodatno otežilo, poleg že tako velikega toka. Nižja je napetost na primarju, višji je tok. Omenjeni pretvornik je namenjen za old-timer avtomobile s 6V inštalacijo, za napajanje 12V avtoradija.

Na podobni platformi, kot pretvornik 6/13V bo tudi pretvornik iz 12V na višjo, enak skoraj enak transformator in ...
No, zadeva je tudi precej podobna gornji povezavi na sound.westhost

Vsekakor bomo v tej temi pisali le o pretvorniku 12/230V 300VA ki deluje na frekvenci 50Hz, tako kot pravi naslov teme Exclamation

Za drugačne pretvornike, bomo odprli novo temo ali več novih tem Idea
http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=112

Omenil sem, dela se na tem, projekt bo dokumentira tako kot se spodobi Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smotanc



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:00
Prispevkov: 42
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 19:20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No potem pa če bo govora le o delovanju na 50Hz ga moram zelo pohvaliti saj je zelo dober pretvorik. Very Happy Segreva se minimalno, uporabljal sem ga na morju za napajanje laptopa in televizije, sicer se malo sliši brenčat transformator zaradi hitrih sprememb polaritete.Bi se mogoče pri komu doma našla dokumantacija za pretvornik ki bi dajal ven sinus?

Ima mogoče kdo še original dokumentacijo inverterja, ki jo je na začetku pripel djBeat?

Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smotanc



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:00
Prispevkov: 42
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 22:21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo še moj izdelek Very Happy


12-230.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  12-230.JPG
 Velikost datoteke:  455.29 KB
 Downloaded:  1410 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 08:04:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp !
V zvezi z pretvornikom naj povem najprej, da mi na vikendu služi že nekaj let odlično. Sedaj sem se spravil izdelati drugega za doma v primeru izpada mreže in pogona črpalke ogrevanja. Imam pa naslednji problem: mislim da je v prejšnjem forumu nekdo imel podobnega in sicer mi po vseh nastavitvah vezja brez transformatorja vse dela korektno; frekvenca 55 Hz, mehki zagon žarnic OK. Ko pa vezje priklopim na trafo, pa nekaj trenutkov dela ok, potem pa začne trafo " pokati". Napetost lahko nastavim, vendar le ta nekako "utripa" oz. se zaganja kot star bencinar, ko je zjutraj še mrzel , kot bi trafo prihajal v neko zasičenje. V prostem teku vleče iz ACCU od 0,5 do 1 A. Če pa na izhod trafota spojim še RC filter pa je zaganjanje še bolj izrazito in tok iz ACCU se poviša na 1,3A. Trafo je od Dolinška, vezava navitij je zaporedna s plusom na srednjem. Vse živo sem že probal. Ali ima še kdo podobne izkušnje in kako jih je rešil ? Je možno, da bi bil trafo narobe navit, čeprav sem ga naročil z bifilarnim navitjem ? Ali je mogoče s PWM regulacijo kaj narobe. Zadeva se enako obnaša v prostem teku ali s priključeno 60W žarnico.

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 10:04:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm, težko rečem, kaj bi lahko bilo narobe, je pa prosti tek okoli 0,5A ali še malenkost več povsem normalno za trafo 300VA za ta pretvornik. Res je, žal je ta poraba v prostem teku kar znatna, je pa pretvornik robusten, namenjen pa za občasno uporabo in se ga izklaplja, kadar ni porabnikov.

Za zaganjanje bi bila lahko kriva povratna vezava, poskusi brez nje, v tem primeru boš dobil maksimalno neregulirano napetost, mirovni tok bo malo večji, naj bi pa zaganjanje ponehalo.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 16:03:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp !
Sem preiskusil brez povratne in je res zaganjanje prenehalo. Zamenjal bom za začetek vse kondenzatorje v tem delu vezja, ker se obnaša tako, kot bi bil kateri tik pred izdihom Confused Zadeva očitno nekaj zaniha in ni prave regulacije. Ali ima kdo kakšne podatke z el.meritvami na nogicah SG 3525 ?

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 11:25:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp !

No, končno mi je uspelo spraviti zadevo v red. Hvala za namig o zamenjavi transformatorja (preko ZS ). Zadevo sem preiskusil tudi z drugim transformatorjem, pa se je obnašala enako. Zamenjal še kond. in greatz v delu povratne vezave oz. nastavitve napetosti, pa je zadeva še zmeraj nihala. Težava je bila rešena v spremembi tiskanega vezja, ki ga je objavil Reber. Namreč prvotno vezje (Gploj) je imelo povezave mase za napajanje krmilnega del a izvedeno iz ene točke, Rebrov, po kateri pa sem delal to verzijo, pa iz dveh. Po tej spremembi mi je pretvornik začel delat kot se spodobi. Mirovni tok 0,6A, varčna žarnica 22W vleče 3.3A.
Lahko , da ostalim zadeva z Rebrom vezjem dela OK, povdarek je bil na tem, da je očitno meni zadeva zaoscilirala zaradi povezave mase z dveh točk.

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 11:34:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor je masa lahko zelo velik problem ... ne samo pri ojačevalnikih, pač pa tudi pri raznoraznih napajalnikih, kjer je povratna vezava ...

Bi lahko pripel sliko tiskanega vezja, na katerem je težava, da prekomentiramo zadevo bolj natančno.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2008 20:49:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ni problem , jutri , ker imam zadevo še v službi na "ponku". Bom poslikal in označil spremembe.
lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 14:00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo nekaj fotk...


popravek na TIV-12-230 (WinCE).JPG
 Opis:
popravek na vezju-masa iz ene točke

Download
 Ime datoteke:  popravek na TIV-12-230 (WinCE).JPG
 Velikost datoteke:  14.26 KB
 Downloaded:  1222 krat


Slika 007 (WinCE).jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Slika 007 (WinCE).jpg
 Velikost datoteke:  16.91 KB
 Downloaded:  1203 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clinton



Pridružen/-a: Tor Mar 2008 21:41
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 14:30:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še malo, kako je izdelan moj razsmernik


Slika 016 (WinCE).jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Slika 016 (WinCE).jpg
 Velikost datoteke:  15.99 KB
 Downloaded:  1164 krat


Slika 011 (WinCE).jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Slika 011 (WinCE).jpg
 Velikost datoteke:  16.38 KB
 Downloaded:  1091 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjan91



Pridružen/-a: Pon Mar 2008 20:15
Prispevkov: 162
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2008 09:34:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo tisti pdf, kateri je objavljen za ta pretvornik na www.elektro-n.com (avtomatično sem napisal si, spremenjeno Laughing ) , ker meni ne najde strani?
_________________
Moj blog


Nazadnje urejal/a bostjan91 Pet Maj 30, 2008 11:27:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2008 10:09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=3433&highlight=300va

Mimogrede, domena starega foruma je tipa .com in ne .si Wink vse teme na starem forumu so ohranjene in arhivirane, sedaj pa se nahaja na istem strežniku kot tale forum Smile

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2008 10:28:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaradi povpraševanja za predlogo tiskanine za pretvornik v visoki resoluciji sem se odločil pripeti predlogo v PDF formatu, ki je narejen direktno iz vektorske datoteke, tako da je kvaliteta grafike maksimalna, velikost in mere pa bi dejansko morale biti točne.


pretvornik-reber4-pcb-elektron.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  pretvornik-reber4-pcb-elektron.pdf
 Velikost datoteke:  50.21 KB
 Downloaded:  576 krat


_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 13:07:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prilagam zadnjo verzijo sheme in predloge tiskanega vezja!

Ker nisem vedel, da je še vedno zanimanje za ta pretvornik, sem iz arhiva "obrisal prah" in ga malce pregledal, ob priliki pa bom strnil v članek, dodal spisek materiala, nekaj slik in še kaj. Mimogrede, pri praksi delajo pretvornik v šolskem centru Novo Mesto Wink

V zip datoteki je 6 datotek:
- shema pretvornika v pdf
- shema pretvornika v gif
- predloga TIV v pdf
- predloga TIV v gif
- montažna shema v pdf
- montažna shema v gif

gif bitne slike so 1 bit black&white v resoluciji 600dpi

Reference in vrednosti elementov so razvidne iz sheme



12-230_300VA_50Hz_trapez_elektron-reber.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  12-230_300VA_50Hz_trapez_elektron-reber.zip
 Velikost datoteke:  771.79 KB
 Downloaded:  702 krat


_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Deizzy



Pridružen/-a: Pon Nov 2010 18:00
Prispevkov: 4
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 20:27:29    Naslov sporočila: Re: razsmernik reber Odgovori s citatom

Pozdravljen se tu!
Ta transformator je kolk vatni? In zakaj je sekundar 330V? Pa se kolk je velik pa kolk je prblizno cena?
Pol C8 pa C9 sta keramicna kondenzatorja al sta lahko tud elko?
Pa še če je res da ta razsmernik npr. ce je transformator 400W da je potem ta rasmernik 400 watni?
Pa še upor R10 je prau da je 10 ohmov?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 21:48:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da razložim malo okoli vrednosti elementov...

R8-R15 so upori na G (gate) in so lahko od nekaj ohm, do nekaj 10 ohm, izbral sem 12R kar pomeni 12ohm, lahko je tudi 10ohm, ali recimo samo 4,7ohm, lahko je tudi 18ohm ali 22ohm, tudi 47ohm ali 100ohm bi delovalo v redu, ker je frekvenca le 50Hz in ni tako zelo hudo pomembno, da tranzistor super hitro vklaplja in izklaplja, čeprav je zaželjeno, da tranzistor preklopi hitro da je gretje minimalno.

Upor R16 je izbran 10ohm, lahko je tudi prevezava namesto tega upora, lahko uporabite katerikoli upor od 0 do recimo 10 ali 22ohm, mislim pa, da bi se dušilka še bolje obnesla kot upor Wink

Tranzistorji Q1-Q8 so v načrtu BUZ11, ker so poceni in solidni, priporočam pa IRFZ48N, ki so precej močnejši, boljši in imajo nižjo upornost Rdson, kar pomeni manjši padec napetosti na tranzistorjih in manj gretja.

Nekdo me je vprašal, kaj če bi namesto 4 tranzistorjev v eni veji uporabil le 2 močnejša tranzistorja? hmm, v bistvu bi lahko res to naredil, ampak tako zelo močni tranzistorji bodo verjetno dražji vsaj 2x, kar pomeni, da ni prihranka, električno pa je v redu tako kot je, saj je zadeva preizkušena, mislim, da je pred leti nekdo naredil pretvornik s po 8 tranzistorji v eni veji, to je skupaj 16 tranzistorjev Wink

Transformator je res 300VA, lahko uporabite tudi 400VA (VA bi lahko pomenilo tudi W) in ja, pretvornik bo močan toliko, kot bo močan transformator, ker sama elektronika je dovolj močna, za kaj več, pa uporabiti močnejše tranzistorje in dobro pojačati vezi na tiskanem vezju.

Velikost 300W transformatorja je nekje okoli 120x120x100 mm, lahko pa natančno pomerim dimenzije, cena pa nekje od 30 do 40 eur pri Dolinšek-Dvojmoč v Kranju, bo treba vprašat, ker tega transformatorja že dolgo nisem naročal.

Zakaj 330V na sekundarju? preprosto zato, ker je vrh amplitude sinusne napetosti 230V tam nekje okoli 330V, tale pretvornik pa daje PWM trapezno obliko napetosti in je praviloma nastavljen tako, da na izhodu daje efektivno 230V, amplituda pa je nekaj preko 300V, kar je seveda pravilno.

Če so še kakšne vrednosti elementov, ki so kritične, naj vas potolažim, da ni tako zelo pomembno, ali je točno ta vrednost ali ne, je pa bolje, da tukaj vprašate in bom napisal od katere do katere vrednosti je priporočljivo za posamezno referenco.

C8 in C9 naj bi bila folijska in ne keramična, naj bo za napetost 50V oziroma 63V, mislim, da folijski z nižjo napetostjo sploh ne obstajajo ali pa niso kar tako dostopni. 1uF folijski 63V jemajhen, raster 5mm, tako da dimenzijsko tukaj ni problema. C10 naj bo 100n multilayer, c1 pa je lahko keramični, multilayer, folijski, vse deluje, čeprav bo še najbolj stabilen kar folijski.

Toliko zaenkrat Wink

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Deizzy



Pridružen/-a: Pon Nov 2010 18:00
Prispevkov: 4
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 22:08:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja pa se to x6 pa x7, sm brau ze v tisti eni drugi temi da je x6 za izklop rasmernika x7 pa tudi samo da je tam se nekej SD. kaj To pomeni?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 12, 2010 08:19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pravzaprav sta oba jumperja za izklop. X6 in X7 sta jumperja, lahko pa na te kontakte priključiš stikalo in ga vgradiš na ohišje razsmernika.

Upam, da veste kaj pomeni jumper, to so v bistvu nekakšna stikala ali konektorji, kakor se vzame. Zadeva je sestavljena iz kontaktov, to je moška letvica, ki je na tiskanem vezju, na pine te letvice pa lahko natakneš konektor ali pa samo mostiček in ta mostiček je jumper Wink verjetno veste, da je bilo včasih na računalniških matičnih ploščah in karticah teh jumperjev kar veliko, starejša je oprema, več je jumperjev.

Torej, X6 prekine napajanje integriranemu vezju (čipu) SG3525, posledično ta preneha delovat, X7 pa je vezan na vhod SD (shutdown) glej tehnični list (data-sheet) in si preberi opis okoli te funkcije, to pomeni nekakšen izklop čipa, čeprav je čip še vedno pod napajanjem, za razliko od prekinitve X6.

No, v vsakem primeru, vam je jasno ali ne, priporočam natančno branje tehničnega lista za SG3525, kjer je opisano marsikaj koristnega, pravzaprav so notri vse informacije iz katerih izhajamo vsi načrtovalci.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Deizzy



Pridružen/-a: Pon Nov 2010 18:00
Prispevkov: 4
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 12, 2010 17:53:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vem kaj misliš, ker sm vidu tvoj izdelek http://www.elektro-n.com/forum2/attachment_mod.php?download=1060
Sm zdej kaj je boljše uporabit x6 al x7 ali kr oboje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Napajalna tehnika, usmerniki, pretvorniki, UPS, baterije, akumulatorji, solarni sistemi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group