Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni stolp se vžige z daljincem za TV!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojačevalniki in avtoakustika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Karletto



Pridružen/-a: Ned Feb 2009 3:04
Prispevkov: 52
Kraj: KP/ Kras/ Trst

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 19:15:38    Naslov sporočila: Glasbeni stolp se vžige z daljincem za TV! Odgovori s citatom

Ne vem, ali je ta tema v pravem forumu.
Torej v dnevni sobi imamo TV in glasbeni stolp, ki sta oba iste znamke - Sony. Obe napravi imata svoj daljinec, vendar ob pritisku tipke za izklop na daljincu za TV se glasbeni stolp velikokrat avtomatsko vklopi. Shocked
Včasih je dovolj, da daljinec za TV samo položim na kavč ali mizico in zopet se stolp vklopi. Ne preostane drugega kot, da daljinec za TV pokrijem s povštri, ker se je že dogodilo, da je bil stolp vklopljen kar sredi noči.

Obratno zadeva ne deluje, se pravi TV-ja ne moreš vklopiti z daljincem za stolp.
Par idej že imam in vseeno bi želel še vaše mnenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1997
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 08:56:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako dolgo že imaš obe omenjeni napravi? če je to dalj časa in če se prej to ni dogajalo, potem je lahko daljinec od TV zamazan in zato predlagam čiščenje tipk na vezju, oziroma tiskanega vezja, kjer so kontakti pod gumijastimi tipkami.
Zakaj daljinec oddaja signal, če ga samo položiš, brez da pritisneš tipko, pa res ne vem, mogoče baterije izgubljajo kontakt in se mu malo "blede" Confused

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Karletto



Pridružen/-a: Ned Feb 2009 3:04
Prispevkov: 52
Kraj: KP/ Kras/ Trst

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 11:46:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon, nisem prav napisal.,Ko položim daljinec za TV na kavč, se televizija avtomatsko vklopi, ne stolp. Problem s stolpom pa je tak kot že opisano zgoraj.
To se dogaja od nakupa, par let. Moja ideja je, da z nekim trakom prelepim IR senzor na stolpu, katerega bom potem pač vklapljal ročno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1997
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 14:23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se ti TV vklopi, brez da pritisneš tipko na daljincu, potem je nekje neželjen kontakt, to pa bi lahko povzročalo tudi nepravilno oddajenje kode in lahko se slučajno ujema s kodami od stolpa.

Sicer pa ja, če stolp ne rabiš tako nujno na daljinca, ga enostavno onemogočiš z nalepko, kot si omenil, najbolj enostavno in poceni Wink

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Karletto



Pridružen/-a: Ned Feb 2009 3:04
Prispevkov: 52
Kraj: KP/ Kras/ Trst

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 14, 2011 10:36:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Update ->
Čeprav sem daljinec od TV-ja moral zamenjati z univerzalnim daljincem, je težava še vedno prisotna.
Ugotovil sem, da tiste tipke, ki so v predalčku pod ekranom, ne delujejo pravilno. Na primer tipka za nižanje glasnosti včasih dela, včasih pa se preklopi na AV2 (vhod). Mad

Lani decembra sem ob nekih kantah opazil točno ta model televizorja. Zgleda, da nisem edini...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Audio naprave, ojačevalniki in avtoakustika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group