Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Trafo 230v - 12v 30W

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Kje kaj kupiti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lexar



Pridružen/-a: Tor Jun 2010 20:55
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2010 21:23:29    Naslov sporočila: Trafo 230v - 12v 30W Odgovori s citatom

Zanima me kje bi dobil Trafo 230/12V 30W ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 249
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 07:15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolinšek-Dvojmoč v Kranju jih ima toliko, da jih prodaja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 07:35:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, Dolinšek v Kranju navije transformator tudi po naročilu, ne samo standardne napetosti Wink
_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lexar



Pridružen/-a: Tor Jun 2010 20:55
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 10:28:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ma model mogoče spletno stran.?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 11:43:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obstajata tudi telefonski imenik in PIRS, ta "model" oziroma to družinsko podjetje pa navija transformatorje že preko 40 let ... Wink

http://www.pirs.si/Subject/Profile/336058/transformatorji-sonja-dolinsek-dvojmoc-sonja-sp?refId=b49d9576cca24bc2b5cd9ee9e03311b6

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lexar



Pridružen/-a: Tor Jun 2010 20:55
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 12:39:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobil sem en Trafo. Gor piše Output: 12vdc ( če se ne motim je to enosmerni tok) 1000mA, zanima me če je mA možno pretvoriti v Watte.? Trafota sem podrl in notri je eno majhno vezje z kondenzatorjem in parimi (zgleda tako) upori. Je mogoče če odstranim vezje da se bo moč trafota povečala.?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lexar



Pridružen/-a: Tor Jun 2010 20:55
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 12:40:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugače pa potrebujem trafo za napajanje avtožarnice, za en efekt.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 19:27
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 13:05:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lexar je napisal/a:
Dobil sem en Trafo. Gor piše Output: 12vdc ( če se ne motim je to enosmerni tok) 1000mA, zanima me če je mA možno pretvoriti v Watte.? Trafota sem podrl in notri je eno majhno vezje z kondenzatorjem in parimi (zgleda tako) upori. Je mogoče če odstranim vezje da se bo moč trafota povečala.?


Mislim, da teh mA ne boš mogel pretvoriti v Watte, vsaj dovolj jih ne bo. Bo treba nov firmware naložit Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 654
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 17:13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Lexar

Brez zamere, ampak ti pojma nimaš, o čem govoriš. Niti najbolj osnovnih znanj o elektroniki in elektrotehniki nimaš. Če imaš rad svoje življenje in življenja drugih, se ne igraj z omrežno napetostjo in switcherji! Shame on you

Začni postopoma, uporčki, ledike, tranzistorji in take reči, ki delajo na baterijo in ni hudega če kaj skuriš. Ko boš vedel zakaj, nekaj deluje, kot deluje, pa naprej.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 19:05:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri 12V in 1000mA je to 12W Wink

Ker iščeš 30W transformator, je to 2,5A oziroma 2500mA, lahko pa vzameš nekoliko močnejši transformator, če slučajno 30W ne bo dovolj, sicer pa verjetno veš, kako močno žarnico ali žarnice imaš.

Glede na to, da res nimaš razjasnjenih precej pojmov o elektriki, ti predlagam, da napišeš kaj sploh znaš in veš ali pa kaj ne veš za tvoj idejni projekt. Če si začetnik, to na forumu ne predstavlja nobene ovire, kar ne veš pa vprašaj in pomagali ti bomo, pri vprašanjih pa prosim bodi natančen, da bomo lažje vedeli, kaj želiš vedeti.

Kje dobiti transformator smo izvedeli, mogoče se komu kaj ustreznega valja tudi doma, ker pa nisi vpisal kraja bivanja, ti pa zaradi tega najbrž ni nihče ponudil. Če boš tukaj na forumu spraševal različne stvari, najprej malo pobrskaj po forumu, mogoče boš našel odgovor že med iskanjem, če ne pa odpri novo temo v primernem podforumu.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RUros



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:36
Prispevkov: 56
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 13, 2010 17:49:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam takšen transformator oz. kar dva. Sicer sta močnejša cca. 400VA Smile . Če kateremu kaj prav pride me lahko kontaktira.
Morda za napajanje več takšnih žarnic Smile .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Kje kaj kupiti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group