Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Adapter 5V 1.5A

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Kje kaj kupiti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Duleonni



Pridružen/-a: Čet Sep 2008 20:55
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 09:21:04    Naslov sporočila: Adapter 5V 1.5A Odgovori s citatom

Zdravo

zanima me kje bi se dal kupit adapter z izhodno napetostjo 5V in 1.5A pregledal sem ze vse pa ga nikakor nemorem najti. Adapter je za Creative zunanjo zvocno kartico.

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 13:33
Prispevkov: 76
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 12:16:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveri techtrade - nisem pa 100% da je 1,5A, mogoče je samo 1A.

LP, Grega
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Duleonni



Pridružen/-a: Čet Sep 2008 20:55
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 14:21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa bo delalo vseeno ce je 1A?

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 15:02:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno bo delovalo.
Predlagam ti da nabaviš reguliran AC/DC (switcher) usmernik. Ne navadnega na 50Hz trafo, v trgovini bodo verjetno vedeli razliko.

Adapter, ki ga potrebuješ lahko dobiš tudi pri:
http://b2c.hte.si/
http://www.ic-elect.si/
http://www.just.si/
...

Lahko pa še evdno nabaviš 2A adapter in zadevo sigurno rešiš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Duleonni



Pridružen/-a: Čet Sep 2008 20:55
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 12:58:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://b2c.hte.si/article.asp?ArticleID=18520

Je to to?

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 17:52:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z besedila ne znam razbrati, bo potrebno poklicati v trgovino:
http://www.hte.si/kontakt.htm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 18:44:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mimogrede, modem za T-2 internet ima stikalni napajalnik 5V Wink če poznaš koga, ki bi ga mogoče zrihtal.
Jutri grem v HTE pa bom vprašal, upam, da ne pozabim, če imajo kaj takega.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 20:26:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje izkušnje iz službe:
Crkne adapter, 5V in 2A.
In seveda vsi ne bo delalo na 7805 v TO220 ohišju to pa ne.

In kaj sem naredil: na hitro sestavil usmernik (klasični) z 7805 regulatorjem in zadeva je delala še naslednje 2 dni dokler niso dobavili novega adapterja (zadeva je bila še v garanciji). Pa še hladilnik se ni ogrel. Res pa je da je dobro dat malo večji gladilni kondenzator za regulatorjem.

Lahko, da je bila to samo naklučna situacija a vendar...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Duleonni



Pridružen/-a: Čet Sep 2008 20:55
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 10:18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Reber hvala.. ampak nevem ce ima isti konektor. na zvocni je manjsi od tistega za modem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1933
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 15:15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V HTE imajo stikalne napajalnike, žal pa so nastavljivi po standardnih baterijskih napetostih, torej 4,5V namesto 5V ima pa tudi 6V do 12V, cena nekaj čez 10€, to je to, kar imajo.

Če bi dobil T-2 napajalnik, bi konektor zamenjal.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
makita33



Pridružen/-a: Čet Feb 2010 15:33
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2010 18:43:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz že skoraj 2 leti iščem ustrezen napajalnik. Zanima me če si rešil težavo in kako, saj tudi jaz potrebujem napajalnik za zunanjo USB creative zvočno kartico.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47
Prispevkov: 266
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 17:09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Delkotu v BTC-ju imate navadne in stikalne adapterje z nastavljivo izhodno napetostjo.
_________________
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
makita33



Pridružen/-a: Čet Feb 2010 15:33
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 18, 2010 10:49:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eh kje, poklical sem vse take ki bi lahko imeli pri nas.
Take karakteristike nimajo pr nas sploh.

No zdaj sem naročil na ebayu

Creative Power Adapter TESA9B-0501800-A 5V 1.5A
http://cgi.ebay.co.uk/Creative-Power-Adapter-TESA9B-0501800-A-5V-1-5A_W0QQitemZ200423052608QQcmdZViewItemQQptZPCA_UPS?hash=item2eaa251540#ht_1181wt_1101

in sem dobil v roku 18ih dneh.

Pa še cena je bila ugodna, mislim da bi pri nas dražje kupil (cca 12€ z dostavo).

Lp Marko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Kje kaj kupiti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group