Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

modul za na letev za pametno hišo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 00:31:53    Naslov sporočila: modul za na letev za pametno hišo Odgovori s citatom

LP
narisal sem vezje za modul pametne hiše (vhodno izhodna enota) ki paše v škatlo za na letev v elektro omarico(zraven varovalk).

z prejšnimi vezji imam malce problemov če hočem krmilit kontaktorje in sem sedaj naredil malce sprememb v osnovnem vezju okoli at mega32 in dodal pasivni filter na vhode ki niso optično ločeni.
Modul ima 8 relejskih izhodov ,10/12 digitalnih opto vhodov,2 adc,2pwm ali counterja,2 dodatna za kakšen temp senzor in rs232.
nimam električne sheme ker sem sestavljal iz večih prejšnjih vendar prilagam sliko v aresu kjer so narisani elementi tako da se vidi shema.
Zanima me ce so vhodni filtri dovolj dobri ( predupor,zener in blok kondenzator).
če ima kdo izkušnje naj prosim pogleda.
Hvala



MODUL1ares.jpg
 Opis:
ares shema

Download
 Ime datoteke:  MODUL1ares.jpg
 Velikost datoteke:  364.05 KB
 Downloaded:  989 krat


modul1.jpg
 Opis:
vezje

Download
 Ime datoteke:  modul1.jpg
 Velikost datoteke:  182.69 KB
 Downloaded:  944 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 21:11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V vezju sem uporabil tele relay-e
http://www.omron.com/ecb/products/pry/121/g6rn.html#Dimensions
vendar jih imam samo nekaj samplov,kje v slo bi se dobili, v HTE jih nimajo ,pomembna je širina saj standardni 12.5 mm ne grejo v skatlo oziroma imam potem premalo prostora za ostale komponente

Lp,
Borut
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1987
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:42:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskra je nekoč imela ozke releje, če pa so še v proizvodnji liniji pa ne vem, oznaka je bila npr TRK3613 za 12V rele z 8A kontakti, enakih dimenzij je releje imel tudi Siemens. Pri teh releji pa bo mogoče problem višina Confused
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 14:02:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bo najbolje če se obrneš na Iskra releji.

Na njihovi spketni strani res ni nič v taki obliki kot iščeš, vendar nimaš kaj zgubiti, če jim zastaviš vprašanje.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2009 23:23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

uporabil sem iskra releje trk1011 z 6 A kontakti.

2 modula že delujeta in jih testiram,eden od njih je viden tudi na netu saj je del moje pametne hiše in regulira pritisk vode v črpalki za vodo.

http://pirpank.no-ip.com/devices
zakolesajte navdol do naprave HID(hidrofor).
Sedaj sem na strežniku v časovnik napisal kdaj hočem imeti večji pritisk vode in kdaj manjšega.
vezje je v majhni plastični škatli skupaj z kontaktorjem ,ki vklaplja 1 KW motor od črpalke in se v nekaj dneh ni niti enkrat zresetiral pa čeprav je zgornji del kontaktorja komaj kakšen centimeter od čipa.

Edit: dodal slike krmilnika HID

Borut



DSC03598.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  DSC03598.JPG
 Velikost datoteke:  487.66 KB
 Downloaded:  750 krat


DSC03599.JPG
 Opis:
Še slikca HID

Download
 Ime datoteke:  DSC03599.JPG
 Velikost datoteke:  465.78 KB
 Downloaded:  724 krat


DSC03587.JPG
 Opis:
doma narejeno tipalo pritiska

Download
 Ime datoteke:  DSC03587.JPG
 Velikost datoteke:  459.79 KB
 Downloaded:  706 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1987
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 05:29:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Priden Smile Applause
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 06:40:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo.
Predvsem me zanima z čim meriš temperaturo. In kakšna je komunikacija do MCUja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 07:35:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp,
DS1820 protokol pa 1wire

Borut
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 08:35:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam uporabljam tega vendar nisem še potreboval dolgih povezav.
Kakšen kabel (dolžina, vrsta,...) uporabljaš?
V dokumentih se govori tudi o 100m oddaljenosti, tvoje izkušnje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 08:53:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp,
uporabljam 4x 0.22 kabel z alumuniastim ovojem iz HTE.
Drugace sem pa pri prijatelju potegnil 25 m utp kabla za en oddaljen senzor zraven jih je pa na istem pinu bilo še 7 vendar sem moral pullup upor zmanjšat iz 4k7na 3k3 .
100 m ?


Borut
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 10:56:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok informacije bodo kmalu koristne ;)
Ja v dokumentih se ta cifra omenja vendar verjetno??? v kombinaciji z kaki "gonilnim" čipom za 1w protokl.

Sebno nisem imel še te potrebe vendar se igram z mislijo o izdelavi nečesa podobnega kot ti.

Hvala
lp
p
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group