Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kako spraviti logično vezje v čip?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 23:26:03    Naslov sporočila: kako spraviti logično vezje v čip? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Mene pa zanima s katerim programam bi se dalo določeno logično vezje pretvoriti v strojno kodo, da bi program tekel na čipu.

Primer, program napišem v multisimu, to bi rad pa spravil naprimer ATtiny2313. Verjetno bi bilo potrebno kje nastaviti še quartz in input output.

Hvala, vse informacije dobrodošle.

Lp, Lojze

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47
Prispevkov: 265
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 08:45:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm,tisto log. vezje v vašem programi,je enako kot da bi napisali program za omenjenji uC. Če poznate delovanje vašega vezja,lahko kaj hitro narišete diagram poteka,in nato v ustreznem prevajalniku napišete program. Ne pozanm boljše rešitve.


Druga možnost je,da obstajajo posebni čip,kjer lahko sprogrmirate logično funkcijo ki ste si jo zadali,to so PAL/GAL,PLA,ROM...,ki so pa kar stare zadeve.

_________________
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:07:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Logično vezje poznam, ker sem ga sam napisal. Zamislil sem si še eno rešitev.
Zanima me, če obstaja kak program, da bi po pravilnostni tabeli, oziroma logični funkciji naredil strojno kodo (*.bin, *.hex). Dejansko se mi zdi vse skupaj zelo preprosto. Vhodi v mikrokontrolerju so vhodi v pravilnostni tabeli, izhodi v mikrokontrolerju so izhodi v pravilnostni tabeli, mene zanima samo na kakšen način bi to spravil v čip, s katerim računalniškim programom...

Kolega se je trudil vse skupaj narediti v bascomu avr, vendar oba skupaj poznava premalo ukazov, da bi prišla do zaključka.

Hvala za informacije

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 269
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:54:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda pa bi šel v tej smeri?

http://www.cq.cx/ladder.pl

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch



Pridružen/-a: Čet Okt 2008 16:23
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 17:14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za popolnoma logične funkcije se lahko uporabi programabljiva logična vezja: CPLD od Xilinx-a ali Altere. Malce pobrskaj po njihovih straneh.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 19:01:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče pa lahko poskusiš s temi programi ** KLIK**, če sem te prav razumel kaj hočeš.
Je nekaj opisano na sosednjem forumu.
Sam še nisem nič delal s tem.

Lp Srečko

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 15:42:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

probal z ldmicro, vse povezu o.k., simuliral, programiral na ATmega8, brez napak, vendar pa ne dela na čipu, bom še probal, ker se mi zdi najbolj enostaven način.

flowcod-a bi se moral pa še naučit uporabljat ker se mi zdi zelo obsežen program.

Bom še malo poskušal, pa poročam, sicer pa hvala za nasvete.

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 22:35:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

problem sem rešil z if stavki v bascomu, vendar zadeva ne deluje pretirano hitro, če bi hotel npr. vrteti koračni motor nebi prišel do kakšne hude frekvence...
_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group