|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljubo89
Pridružen/-a: Pet Jan 2009 8:43 Prispevkov: 22 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 14:31:44 Naslov sporočila: Knjiga ?? |
|
|
Iščem že zelo zelo zelo dolgo časa knjigo, ki ima angleški naslov "Electronics for dummies". Sicer je to cela serija knjig, tako za računalništvo in podobne teme. Pa me zanima če kdo kaj ve kje bi se to dalo dobiti. Poslal sem pa tudi nešteto e-mailov na tehniško založbo, ki naj bi to imela nekoč pa ni bilo odgovora...
Hvala za pomoč
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_
Pridružen/-a: Pon Feb 2008 16:12 Prispevkov: 35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 15:39:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ljubo! Naročiš (in ogledaš) si jo lahko preko Amazon.com. Cena je 15$. Cobiss jo v naših knjižnicah žal ne "zasledi". J _________________ Elektronika v domači delavnici |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubo89
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 17:23:01 Naslov sporočila: |
|
|
Aja pozabil sem napisati, da bi rad dobil to knjigo v slovenščini, saj jo v angleščini že imam. Se opravičujem če sem koga s tem razjezil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21 Prispevkov: 647
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 17:50:02 Naslov sporočila: |
|
|
Cobiss meni izpiše, da imajo angleško različico v Goriški knjižnici Franceta Bevka, Nova Gorica. Slovenski prevod pa vsaj po Cobiss ne obstaja.
Obstaj pa srbohrvaški prevod (v latinici): Mikro knjiga:Elektronika za neupućene
Knjge te založbe si včasih lahko dobil v HTE. Vprašaj. _________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubo89
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 07:49:43 Naslov sporočila: |
|
|
No ja potem ne obstaja ta knjiga v slovenščini. Ali kdo kaj ve kakšna je knjiga:
- "Elektrotehniški priročnik - Saša Gajič" ?
- "Elektronika v domači delavnici 2: komunikacije, projekti - Jernej Böhm"
Se zanimam za nakup...
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 11:30:03 Naslov sporočila: |
|
|
Za prvo ne morem reci nič, imam sicer dva druga elektrotehniška priročnika (Kajzerjev in Končarjev), razlike v zasnovi in podajanju informacij so zelo majhne, lahko bi rekel, da je pristop pri obeh knjigah po istem kopitu.
Če pri priročniku za katerga sprašuješ niso temeljito zavozili, prav slab ne more biti. Je pa to priročnik - knjiga, ki ti pomaga osvežiti znanje, ni učbenik, ki te bo vodil po korakih.
Druga knjiga je zbirka različnih projektov iz elektronike. Po mojem mnenju dobra stvar, tako za začetnika, kot poznavalca. Začetnik, da dobi vpogled kako nekaj deluje in stvar lahko tudi izdela, poznavalec, da dobi nove ideje - več glav več ve.
Res lahko marsikaj najdeš na spletu, vendar ima knjiga svoje prednosti.
Glede knjige Elektronika za poćetnike, je nekaj vmes. Kar je predogledov, je prevod soliden, ohranjen je živahen način pisanja, ki ga ima avtor in ohranjen lahkoten način podajanja množice koristnih informacij.
IMHO prav veliko ne boš zgrešil, če kupiš vse tri knjige. _________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubo89
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 12:39:17 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa naj naročim tisto knjigo (Mikro knjiga)? Ali je plačilo po povzetju?
Drugače pa nisem čisti začetnik saj sem v tem že skoraj 5 let je pa to da je v teh knjigah veliko stvari, ki jih pozabiš in jih potem lehko lepo pogledaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 17:30:33 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje je če to vprašanje zastaviš založbi, na spletni strani se hvalijo, da distribuirajo knjige širom po svetu.
Plačilo je najbrž bančno nakazilo po predračunu. _________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber
Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55 Prispevkov: 160 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|