|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Batman
Pridružen/-a: Pon Feb 2008 23:10 Prispevkov: 67
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 18:03:33 Naslov sporočila: Močnostni P mosfet ali PNP tranzistor. |
|
|
Ali kdo pozna oznako tranzistorja, ki bi bil P FET ali PNP, cca 400V, cca 5A, ohišje to220 ali podobno in ki se ga dobi v Slo. Potrebujem ga za step down konverter iz 180Vdc na 24Vdc, tok cca 2A. _________________ ***slo-byte.net*** |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 1974 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 20:04:42 Naslov sporočila: |
|
|
Če obstaja P-kanal ne vem, verjetno da bo težka...
Zadevo lahko realiziraš tudi z N-kanal, seveda pa driver vezje mora biti drugače vezano in verjetno bi bila povratna vezava z optokoplerjem.
Ali bo to step-down z dušilko? saj ga lahko narediš s transformatorjem, pa bo vseeno kateri tip fet-a uporabiš, razen če že imaš shemo, ki bi jo lahko priložil tukaj  _________________ podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 00:21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, z N fetom se že ukvarjam, ma nisem zadovoljen z rezultatom. Gre se pa tu v bistvu za regulacijo agregata 380V, in dušilka je v bistvu rotorsko navitje. Sheme ni, ker jo še razvijam . Čip sem vzel pa TL494. Trenutno imam na vtičnici takorekoč izmenično pravokotno napetost in ne vem kako bi vsporedno z rotorjem vezal nek kondenzator, da bi gladil pulze. _________________ ***slo-byte.net*** |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 1974 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:39:02 Naslov sporočila: |
|
|
Rotorsko navitje za vzbujanje? Ja, vzbujati ga moraš z visoko frekvenco in PWM, da boš na izhodu dobil lep sinus, na podoben način, kot imajo to rešeno boljši UPS s sinusnim izhodom.
Vprašanje očitno ni pravo, saj ti zaenkrat še ne iščeš tranzistorja, ampak za začetek pravi režim delovanja in to se definitivno da narediti tako z N-kanal kot s P-kanal FET-i _________________ podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 21:17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Step down mi je nakako bolj logičen oz. poznan z PNP tranzistorjem, zato sem začel iskati primernega, ker mi z "NPN" ne rata. Sicer pa še vedno poizkušam z N-fetom in kaže da je problem v brumu na kontroli napetosti, ne v vzbujanju. Vsekakor pa je informacija o več kot 200V PNP ali P-fet tranzistorju še vedno dobrodošla. _________________ ***slo-byte.net*** |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|