Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Canon Tiskalnik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Računalništvo - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 17:25:48    Naslov sporočila: Canon Tiskalnik Odgovori s citatom

Ker mi je tiskalnik puščal črte pri tiskanju, sem vzel tiskalno glavo ven in jo z mehkim papirjem (wc) nalahko obrisal tiskalne šob, ko sem jo dal nazaj, mi računalnik napiše da ni tiskalne glave v printerju. Naložil sem nanovo tikalnik in program pa ni nič bolje. Mi lahko kdo pove kaj naj še storim da bi zadeva delela?
Hvala za pomoč.
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2029
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 17:40:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveri kontakte med glavo in printerjem...
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PeterP



Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46
Prispevkov: 99

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 18:35:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kontakti.

Preveri ali nisi kakega flat kabla prekinil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 18:40:47    Naslov sporočila: Re: Canon Tiskalnik Odgovori s citatom

Amater40 je napisal/a:
Ker mi je tiskalnik puščal črte pri tiskanju, sem vzel tiskalno glavo ven in jo z mehkim papirjem (wc) nalahko obrisal tiskalne šobLp


To ni bila dobra ideja, šobe so zelo občutljive, na ta način stvar lahko poškoduješ, sploh če briseš na suho. Osebno raje uporabim za ta namen gobico namočeno ali v alkohol za termične ali čistilo za posodo za pieco glave.

Je pa to zadnja stopnja pred kanto za smeti, ko se poskusi rešiti zasušeno tiskalno glavo!

Upam, da tiskalne glave nisi uničil, in samo ni sedla na svoje mesto ali pa si se dotaknil kontaktov in so sedaj mastni in ne prevajajo toka. Očisti kontakte tako na glavi, kot na tiskalniku z čistilnim ali medicinskim alkoholom, počakaj, da se posuši, sestavi in upaj, da bo bolje.

Je to tiskalnik kjer menjaš gsamo kartušo ali je tak kjer menjaš celotenj sklop (kartuša in glava)? Ali tiskalnik kaj javi s svojimi lučkami?

Vlečenje črt nakazuje na ali pomanjkanje črnila ali zasušene šobe.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 21:50:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kontakte sem že preveril, očistil. Kabla nisem mogel poškodovati saj je za montažo glave priročno narejeno na vzvod. Glava in kartuše so ločene.Napiše mi da tisk. glava ni instalirana. Da nima kakšen memori glede tega?
Lp



canon1500.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  canon1500.JPG
 Velikost datoteke:  185.87 KB
 Downloaded:  661 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 22:24:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če zadeva sporoča, da tiskalna glava ni nameščena, največkrat pomeni, da tiskalna glava nima stika z ostalo drobovino tiskalnika.

Ne vem, ugibam:

- mogoče ni pravilno ali do konca glava sedla v svoje lezišče,
- mogoče si pozabil zapeti še kakšen zapah,
- mogoče moraš pognati aligment test (tega bi moraš tako ali tako, če snameš tiskalno glavo)

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 15:41:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse mogoče sem že pogledal pa nič ne najdem kaj bi lahko bilo.
Sedaj pa ne morem stotiti nič, ker mi že na začetku zablokira.
Razen če se da kakšen korak preskočiti. Kako je z tem testom kje se zažene?
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman



Pridružen/-a: Pon Feb 2008 23:10
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 16:17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali je glava crknila ali pa je slabo vstavljena. Ni druge možnosti. Čeprav ni logično zakaj bi crknila, mogoče zaradi statike?
_________________
***slo-byte.net***
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 21:24:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glavo sem že velikokrat vzel ven in očistil kontakte, pa nič, glede statike pa ne vem kaj bi lahko bilo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Računalništvo - splošno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group