Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izdelava laboratorijskega napajalnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Napajalna tehnika, usmerniki, pretvorniki, UPS, baterije, akumulatorji, solarni sistemi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2020 17:54:56    Naslov sporočila: Izdelava laboratorijskega napajalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Iz enega pokvarjenega receiverja (Marantz SR4500) sem potegnil en ogromen trafo in razmišljam, da bi iz njega naredil en laboratorijski napajalnik. Po možnosti dvojen, se pravi z dvema ločenima izhodoma. Napetost bi se naj dalo nastavljat s potenciometrom in pravtako bi imel digitalni prikaz trenutne napetosti (in tudi toka, če bi šlo). Maksimalna napetost bi bilo fajn, da bila do 24V ali mogoče malo več. Ohišje bi naredil iz lesa. Ampak preden se sploh podam v to, me zanima, če se s tem trafotom to da narediti. Zato prilagam slike, da mi poveste kje naj sploh merim izhodne napetosti tega trafoja. Na slikah je razvidno, da sta na trafo pritrjeni dve vezji. Tista na levi, kjer je vhodna napetost ima gor nek rele in greatz mostiček. Vezje na desi pa je verjetno že usmernik. Gor so razni kondenzatorji, upori in diode. Torej prosim za pomoč. Če je treba, objavim še dodatne slike. Hvala.



trafo001.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  trafo001.jpg
 Velikost datoteke:  95.62 KB
 Downloaded:  9 krat


trafo002.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  trafo002.jpg
 Velikost datoteke:  112.62 KB
 Downloaded:  7 krat


trafo003.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  trafo003.jpg
 Velikost datoteke:  124.85 KB
 Downloaded:  6 krat


trafo004.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  trafo004.jpg
 Velikost datoteke:  126.04 KB
 Downloaded:  8 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 238
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2020 09:04:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi bilo dobro prej zmeriti debelino paketa "železja" (jedra) in širino luknje tuljavnika, nato premerit vse napetosti, ki pridejo iz navitij (sekundar), še prej pa odkriti kateri je primar, da se lahko priklopi na mrežno napetost pred meritvami in nič ne skuri Exclamation ...

Potem pa tu povedati "rezultate! Potem se pa da dalje razglabljati tu ... Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2020 16:35:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je shema tega trafoja z obema vezjema:



DC napetost na CN20 je 100V (50V + 50V). AC napetost med 2 in 4 na BN96 pa je 29V. Rele verjetno preklaplja med navitji za različne napetosti. Vendar nimam takšnega napajalnika, da bi mu dal 24V (takšna napetost je napisana na njem).



skica.png
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  skica.png
 Velikost datoteke:  220.03 KB
 Downloaded:  12 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2020 17:40:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trafo je primeren, vendar ne bo za veliko amperažo.

Odstrani tiskano vezje na sekundarju, ob priključkih transformatorja poišči najdebelejšo žico iz navitja.

Navitje z najdebelejšo žico na sekundarju bo uporabno. Sredinski priključek ima verjetno dve žici iz navitja. Ti dve žici odspajkaj iz priključka in ju loči. Tako dobiš dve ločeni navitji, lahko uporabiš vsako za svoj usmernik. Navitji lahko vežeš tudi vzporedno, seveda prej preveri če je napetost res popolnoma enaka in pazi na smer navitja Wink

Naredi to kar sem napisal, poslikaj, da ti lahko svetujemo kako pravilno povezati. Pomeri AC napetosti, če imaš pri roki kljunasto merilo (šubler), pomeri debelino žice in napiši tukaj, se da precej dobro oceniti amperažo. Na ohišju te audio naprave je pisala kakšna je moč, mogoče nekje okoli 60-90W ?

50V DC je za usmernik že kar visoka napetost.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2020 20:29:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Trafo je primeren, vendar ne bo za veliko amperažo.

Odstrani tiskano vezje na sekundarju, ob priključkih transformatorja poišči najdebelejšo žico iz navitja.

Navitje z najdebelejšo žico na sekundarju bo uporabno. Sredinski priključek ima verjetno dve žici iz navitja. Ti dve žici odspajkaj iz priključka in ju loči. Tako dobiš dve ločeni navitji, lahko uporabiš vsako za svoj usmernik. Navitji lahko vežeš tudi vzporedno, seveda prej preveri če je napetost res popolnoma enaka in pazi na smer navitja Wink

Naredi to kar sem napisal, poslikaj, da ti lahko svetujemo kako pravilno povezati. Pomeri AC napetosti, če imaš pri roki kljunasto merilo (šubler), pomeri debelino žice in napiši tukaj, se da precej dobro oceniti amperažo. Na ohišju te audio naprave je pisala kakšna je moč, mogoče nekje okoli 60-90W ?

50V DC je za usmernik že kar visoka napetost.


Torej, če prav razumem, zavržem celotno vezje z relejem in ostalim (vezje na levi strani slik ki sem jih zgoraj objavil) in se osredotočim na izhode na sekundarju (desna stran na slikah)? Se pravi tudi desno stran odlotam in izmerim napetost na kontaktih kot ste opisali? Kaj pa je s temi tremi žicami, ki pravtako grejo iz trafoja (rumena, črna in rumena) - glej sliko ?

http://www.elektron.si/forum/files/trafo004_579.jpg


edit by admin:
Ne prilagajte linkov na slike zunanjih strežnikov, sploh pa ne na shrani.si
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2020 20:30:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, osredotoči se na primar 230V in na najbolj uporaben sekundar. Usmerjanje in glajenje na sekundarju boš v vsakem primeru delal posebej na novo.

Preden odmontiraš vezja, dobro preglej vezavo in uredi priklop primarnega navitja 230V, v nekaterih primerih imaš 2x 115V. Primar fiksno povežeš in jasno označiš.

Primarno navitje 230V ima občutno višjo upornost kot sekundarno z nizko napetostjo in debelo žico.

Sekundar uporabiš tistega, ki ima najdebelejšo žico iz navitja, pri ojačevalnikih je to vedno dvojno navitje. Sredinski priključek je skupen obema navitjema, priključeni sta dve žici na kontakt. Če hočeš povezati navitji vzporedno, je treba tisti dve žici odmontirati in ju ločiti, da lahko navitji pravilno vežeš vzporedno ali uporabiš vsako posebej.

Takih transormatorjev imam polno in tudi uporabil sem jih že veliko, pobrano iz glasbenih stolpov nabranih v zbirnem centru. Tokovna zmogljivost navitij je nekje od 2A dalje, nekje 3A do 3,5A je najpogosteje, 4A ali več že precej redko. Napetosti so včasih zelo uporabne, včasih nekoliko previsoke. Za preprost napajalnik je dovolj 30V oziroma nekje od 27V naprej, mišljena je izmenična napetost. Seveda je tja do 35V čisto uporabno, višje tudi, ampak potem ti glajena DC napetost dosega in presega 50V, kar moraš upoštevat pri izdelavi in še prej pri izbiri primernih kondenzatorjev. Pri linearnih napajalnikih je pri dokaj visoki sekundarni napetosti disipacija moči na tranzistorjih že kar visoka, sploh pri nizkih izhodnih napetostih.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2020 09:51:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor! Moral bom počakat par dni na pumpico za odspajkovanje, ki sem jo naročil pri conradu, da bom lahko odspajkal obe vezji. Ko bo to zrihtano, bom izmeril izhodne napetosti na trafoju, da boste mi lahko svetovali za naprej...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2020 13:55:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, zdaj sem odstranil sekundarno vezje in izmeril AC napetosti. Napetosti so takšne:

- napetost med 2 in 1: 15.2V
- napetost med 2 in 3: 15.2V
- napetost med 2 in 4: 9.3V
- napetost med 2 in 5: 9.3V

Prilagam sliko sheme na kateri sem označil te kontakte. Kontakt 2 je seveda masa. Število žičk iz navitja pa je pri kontaktih takšno:

- kontakt 1 ima 1 žico (debela žica)
- kontakt 2 ima 2 žici (debela žica)
- kontakt 3 ima 1 žico (debela žica)
- kontakt 4 ima 2 žici (debela žica)
- kontakt 5 ima 2 žici (debela žica)

Izmeril sem tudi napetost na spodnjem navitju (kontakt 6 in 7), ki znaša 30V. Ampak na ta dva kontakta prideta iz trafota čisto tanki žički. Zdaj pa res ne vem, če je ta trafo primeren za napajalnik. Napetosti se mi zdijo neke nizke. Ali obstaja možnost, da tisti rele na levem vezju mogoče preklaplja med navitji in s tem povroči drugačne napetosti na izhodih, ki sem jih meril? Iz tega razloga sem tudi to vezje še pustil gor, za vsak slučaj...



Skica1b.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Skica1b.jpg
 Velikost datoteke:  188.21 KB
 Downloaded:  10 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 08, 2020 10:52:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ugotovil sem, da tisto s preklapljanjem navitij ne velja Smile. No v glavnem odstranil sem še levo vezje in izmeril AC napetosti - za rezultate poglej priloženo sliko. No, torej me zdaj zanima, če je ta trafo primeren za lab napajalnik z nastavljivo napetostjo? Želel bi dvojen napajalnik, ni pa nujno, da so maksimalne izhodne napetosti na obeh iste...


shema001.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  shema001.jpg
 Velikost datoteke:  269.94 KB
 Downloaded:  10 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2020 07:35:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot kaže so konci navitij povezani skupaj že notri v samem navitju, torej posamezni izvodi niso speljani ven iz navitja. V tem primeru ne moreš ločiti navitij med seboj in jih uporabljati ločeno ali jih vezati kako drugače.

Na levi strani, konci navitij označeni z zelenimi številkami, bi morali biti izvedeni s še bolj debelimi žicami kot tisti na desni, označeno z rdečimi številkami. Kako je s tem? Po napetostih predvidevam, da so višje napetosti uporabljene za napajanje ojačevalnika, ki je glavni porabnik.

Primarno navitje na shemi ni povezano nikamor, je le prisotno spodaj levo brez povezav. Kako so narejeni izvodi primarnega 230V navitja? Ali gredo žice direktno iz navitja?

Sedaj naredi meritve še obremenjenih navitij. Izberi primerne porabnike, npr močnostni upor, žarnica, ... priključi na izhode in pomeri napetost obremenjenih navitij. Pazi na napetosti, predlagam obremenitev vsaj 100mA. Obremenitev 0,5A ali 1A pri močnejših navitjih.

Dvojna navitja, pri katerih je sredina zelena 5 oziroma rdeča 2, boš za napajalnik lahko uporabil. Namesto gretza s 4 diodami za usmerjanje, boš uporabil le dve diodi.
Takole - klik

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2020 19:50:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor! Žici za 230V gresta direktno iz navitja.

reber je napisal/a:
Sedaj naredi meritve še obremenjenih navitij. Izberi primerne porabnike, npr močnostni upor, žarnica, ... priključi na izhode in pomeri napetost obremenjenih navitij. Pazi na napetosti, predlagam obremenitev vsaj 100mA. Obremenitev 0,5A ali 1A pri močnejših navitjih.


Tukaj nekaj ne razumem: ali moram med merjenjem napetosti meriti tudi tok? Imam namreč samo en multimeter.. In pa močnostnega upora nimam, kakšne vrste žarnico pa lahko uporabim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2020 21:32:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ni treba meriti, preprosto ga izračunaš in ta tok je lahko nekaj približnega. Ta meritev sicer ni nujna, je pa zaželjena, toliko da veš koliko približno se seseda napetost v obremenjenem stanju.

Ker napetosti poznaš, ni problem izračunat potrebnega upora. Če bo tok recimo 1A, bo pri 15V to zneslo 15W. Ker tako močnega upora verjetno nimaš, lahko uporabiš žarnico. In seveda, lahko si tak upor sestaviš sam iz več uporov v poljubni vezavi. Pri 15V in željenem toku 1A potrebuješ 15ohm upor, lahko uporabiš žarnico 24V moč 21W (smerniki pri tovornjaku). Za napetost 30V lahko uporabiš 2 taki žarnici zaporedno ali 3 žarnice 12V zaporedno. Obremenitev navitja je lahko karkoli nekje od 0,5A navzgor do 2A ali 3A, če žica ni debela, raje obremeni do 1A. Kratkotrajno lahko vsak transformator in navitje preobremeniš.

Koliko moči oziroma toka zdrži posamezno navitje, je potrebno oceniti glede na debelino žice in seveda po namenu za katerega je bilo navitje uporabljeno.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2020 10:45:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še eno vrašanje: ali moram uporabit graetz za meritev napetosti? Ker recimo žarnica od tovornjaka rabi enosmerno napetost...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2020 19:23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žarnici na žarilno nitko je prav eno figo mar kakšne oblike je napetost, niti frekvenca jo ne zanima Wink torej ne, ne rabiš gretza, ravno zato sem predlagal žarnico, če nimaš primernega upora.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2020 21:26:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A lahko uporabim navadno hišno 230V žarnico?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2020 13:25:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko, ampak na tako nizko napetost ne bo niti brlela, kaj šele svetila, vsekakor pa bo teklo nekaj malega toka. Lahko uporabiš tudi kakšen močnejši grelec, likalnik in podobno.

Grelec ali likalnik z močjo 2000W z nazivno napetostjo 230V ima upornost cca 26ohm, kar pomeni, da bi pri napetosti 24V tekel tok malo pod 1A, pri napetosti 36V pa blizu 1,5A, tako čez palec ocenjeno, natančno si lahko izračunaš sam, tudi upornost grelca lahko preprosto pomeriš z ohmmetrom. Grelec je linearno ohmsko breme, žarnica pa ima izrazito PTC karakteristiko.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2020 16:05:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj je pa prišlo do spremembe. Od nekoga dobim toroidni trafo z 2x24V izhodoma. Gor piše tudi 3A. Glej priloženo sliko. No zanima me, če bo ta toroid vredu za moj projekt? Tale moj trafo, ki ga imam je res ogromen in težak, zato res upam, da bo šlo s tem toroidom na sliki...


Več o tem transformaturju: http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=1896



toroidnitrafo.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  toroidnitrafo.jpg
 Velikost datoteke:  189.36 KB
 Downloaded:  15 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2020 21:19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V redu bo do toka 3A. Če boš delal dvojni usmernik bo to 2x 3A. Če želiš močnejši usmernik, veži navitji vzporedno in naredi enojni usmernik 1x 6A.
Ko boš 24V AC usmeril in zgladil, boš dobil cca 35V DC, verjetno š emalce več, seveda v prostem teku. Vsak transformator dovoljuje nekaj preobremenitve za kratek čas.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 16, 2020 22:17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. Lab napajalnik bi najraje delal z LM723 po vaših navodilih:

http://reber.si/napajalniki/LM723/723_3A_01/index.htm

Je to možno glede na toroid, ki ga dobim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 07:46:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta je zelo enostaven za izdelavo. Tokovna omejitev je nekoliko temperaturno odvisna, ampak deluje.

https://www.google.com/search?q=site%3Aelektron.si+LM723

Odprtih je kar nekaj tem na temo tega usmernika. Preberi vse in vprašaj v najbolj primerni temi.

http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=709

http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=1034

http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=577

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 11:40:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet imam vprašanje glede mojega projekta. Ali lahko pri LM723 napajalniku uporabim volt-amper meter, nekaj takšnega:

https://www.aliexpress.com/item/33018691457.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.294b64bf77tmT6&algo_pvid=edd5eebf-9689-4f8c-bfc2-ac38784b88a7&algo_expid=edd5eebf-9689-4f8c-bfc2-ac38784b88a7-28&btsid=0bb0622a16029307795445237ec662&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Uporabil bi dva, torej za vsak izhod svojega. Ali rabi ta zadeva svoje napajanje? In kakšno mora to napajanje biti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 17:27:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak prikazovalnik mora imeti lastno galvansko ločeno napajanje, sicer bo pokalo in bodo dimni signali.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 17:30:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej lahko uporabim en majhen trafo, ki jih imam polno. Kakšnega mi priporočate?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2047
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 19:04:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda lahko uporabiš enega od teh, ki jih imaš. Priporočam primernega, takega, ki ima primerno in ustrezno napetost.
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 32

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2020 19:33:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No zanima me prav napetost. Če dam graetz, kolikšna mora biti končna napetost?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Napajalna tehnika, usmerniki, pretvorniki, UPS, baterije, akumulatorji, solarni sistemi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group