Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kater element bi bil tole

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
markobb



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:50
Prispevkov: 76

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 21, 2017 11:31:38    Naslov sporočila: Kater element bi bil tole Odgovori s citatom



Stevilki sta definitivno 6 in 4 zaradi drugih elementov, na sredi pa nevem kaj je ta crtica in kvadratek



To je od avtoradia kjer se na ekranu zgubljajo pixli oz crte in ce se dotaknes tega elementa se vsi pixli oz crte ki ne delajo pojavijo nazaj in vse lepo deluje.
Vrjetno ko se ga dotaknem s prstom naredim bridge al kaj bi mi to povedal da zacne stvar delati? Mehansko z lotom ni nic narobe preverjeno

Element zgleda dela tezave ko se radio segreje kajti pri vklopu ko je mrzel vse dela normalno, potem zacnejo zginjat dolocene crte in tako crke niso berljive.

Ta del elementov kot da bi sluzil za kontrast kajti ce se dotaknem se vec elementov vecina crt rata oranznih, ekran je crn z oranznimi crkami. Ce se dotaknem samo omenjenega elementa se vrnejo oranzne crte samo te k se morajo da je crka berljiva oz te k prej zginejo k se radio segreje.

PS: Ce s fenom zacnem greti cimbolj na tem mestu elementov se takoj po 5 sekundah ekranu poslabsa in zginejo crte itd. Torej vrjetno ta element podleze takoj ko dobi toploto?


PS2: Sem pri rdeci piki na vezju na sliki imel izhodisce in meril napetost na zaporedno vezanih elementih, sem sel kot se na sliki vidi (od nizje voltaze na vecjo) zaporedne vezane elemente in dobil sledece vrednosti. Kakor se vidi je za vsakim elementom visja napetost tore vrjetno sem v napacni smeri meril in je vedno manjsa napetost, kar kaze da elementi delujejo razen ce ima kater premalo napetosti



PS3: Nekako sem izoliral ostale elemente in s prstom delal stik samo na oznacenem elementu in kjer je masa oz zalotan metalni ušesek od ohisja ekrana.
Meni deluje kot da je na tem elementu oz kr v celi verigi malenkost premalo napetosti, ce se minimalno dotaknem je vse ok, ce prevec se pojavijo bele oz oranzne crte kot da je prevec napetosti. Ce merim med zeleznim ušeslom "maso" in omenjenim elementom dobim nekih 0.4V, kot da bi teh slabe pol volta dal v verigo in ekran bolje dela!?



Nazadnje urejal/a markobb Tor Nov 21, 2017 13:37:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2006
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 21, 2017 13:30:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Videti je kot upor. Res je srednja cifra nečitljiva in ni mogoče zagotovo reči katera je, recimo 684, kar pomeni 680K.

Upornost tega upora lahko pomeriš z ohmmetrom, lahko ga odspajkaš dol, ampak je glede na vezje, ki ga imaš, verjetno lažje, če prerežeš vezico ki gre na upor 564, dovolj je ena prekinjena vez da lahko pomeriš upornost. Prerezano vez lahko zelo preprosto poštukaš nazaj s tanko žičko (1 ali 2 laska iz licne).

Ni nujno, da je napaka na tem uporu, lahko je tudi hladen spoj, lahko je napaka v bližini, lahko je napaka nekje na povezavi do displaya, pritisk na opisano področje lahko posredno mehansko vpliva nekje drugje, ni pa nujno.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
markobb



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:50
Prispevkov: 76

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 21, 2017 13:40:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se dopisal PS3 ,medtem ko si odgovarjal. Na mehanski pritisk ne trzne nic, izoliral sem vse elemente samo maso in tisti element sem pustil in samo na to trza. Seveda bi tudi malo na vse ostale upore v tistem kvadratku kjer skrbijo zato da napetost pada en za drugim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markobb



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:50
Prispevkov: 76

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 22, 2017 12:44:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem malo pomislil in razmisljal v smeri ce so omenjeni elementi vroci in ekran zacne zgubljati crte mora pasti tudi napetost in je res, mrzla radio plosca z ekranom ima na tocki plusa oz na koncu veje teh uporov 1.60V samo da spustis v smer elementov sapo napetost vidno in zvezno pade na cca 1.05V in po isti sekundi ko sape ni se vrne zvezno na 1.60V skoraj nemorem vrjetno da so te elementi lahko tolk obcutljivi, to se na tipskem elementu nebi pricakoval Smile

Torej ali je mozno da upor ali upori ki so v tej veji reagirajo na vrocino ce so slabi in zacnejo se manj voltov spucati cez?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group