Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

elektro-n.com

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Novice in dogodki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 221
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 09:54:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem slučajno po pomoti kliknil na stari link od http://www.elektro-n.com/forum2/index.php in ugotovil, da je vstal od "mrtvih" Razz ...

DELA vse razen starega foruma seveda, ampak glavno da je dostop do starih člankov Wink ... in link na ta naš "frišni" forum ...

Reber, kaj je to tvoje maslo (uspel uvozit databazo) ali se je Žnida "omehčal" in dal dostop do iste baze.

Lepo, škodit ne more Laughing ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez



Pridružen/-a: Čet Dec 2007 8:17
Prispevkov: 28
Kraj: Hoče

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 20:10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spajky pozdravljen Idea Exclamation
_________________
Real Radios Glow in the Dark!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pirpy



Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Prispevkov: 50
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 21:53:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni povezava ne dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 23:47:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, povezava res ne dela.

Forum elektro-n.com ne deluje že kar nekaj časa, krivda je na moji strani, ker nisem uredil stvari, ko je po nekih spremembah na gostovanju pri hitrost.com to prenehalo delovat. Ko sem prvič naložil bazo na strežnik, je vse delovalo, potem pa je brez meni znanega vzroka prenehalo delovat, ne vem kdaj, bo že več mesecev, mogoče celo več kot eno leto.

Dokler je bilo gostovanje spletnih strani urejeno na mojem domačem strežniku, je vse delovalo kot je treba, ker ni bilo nekih trapastih omejitev (ne bom sedaj našteval katerih). Kdor ima v lasti svoj strežnik, si sam postavlja pravila in omejitve. Ko imaš namesto svojega najet strežnik, se prilagajaš pravilom, ki jih postavlja lastnik. Ko sem zakupil gostovanje za 3 leta, so bila pravila jasna, žal pa so se pravila kasneje spremenila... Kaj naj sedaj, zbašem drugam in plačam ponovno? Ne, ne bom, dela, kar pač dela, kar ne dela, pač ne dela, izkoristil bom tisto, kar imam plačano, ko se bom selil drugam, mogoče spet na lasten strežnik, bo spet vse delovalo kot mora.

Danes se že več ur ubadam s ponovnim nalaganjem baze za stari (read-only) forum elektro-n.com in mi ne uspeva najbolje. Zbrisal sem bazo popolnoma, začel z nalaganjem iz arhiva. V enem kosu ni šlo nikakor, zanimiva pa je, da ko sem pred letom ali dvema nalagal, je to šlo brez najmanjših težav, sedaj iz istega arhiva ne gre.
OK, nalagam bazo z sql ukazi postopoma, tabelo po tabelo, nekako gre, le z največjo tabelo imam težave, pmya mi joka kot da sintaksa ni v redu... ni mi jasno kaj, ker se zatakne pri INSERT INTO ... pri vseh tabelah je enaka sintaksa, pa ni jokal, tukaj pa...

OK, manjka samo tabela s teksti prispevkov, forum pa mi joka že pri kategorijah, ni forumov, čeprav so naloženi v bazi, OK, mogoče zato, ker manjka tabela z besedilom prispevkov, oziroma je tabela prazna, te tabele mi namreč ne uspe naložiti.

Bom poslal pritožbo na hitrost.com, naj se oni zafrkavajo s tem, jaz imam premalo znanja, ampak če sem na začetku gostovanja pri njih lahko naložil brez težav, sedaj pa ne morem, je problem pri njih, saj moje znanje ni manjše, pač pa večje in mi ni jasno, zakaj po enakem postopku ne morem naložit baze.

Kakorkoli, zelo zelo verjetno je, da gostovanja pri hitrost.com ne bom podaljšal, bom šel tja, kjer manj komplicirajo, če ne bo drugače, bo spet treba postaviti strežnik doma ali pa oditi na gostovanje v tujino, nekam, kjer nimajo trapastih in pretiranih pravil z varnostjo, ker zaradi tega preveč stvari ne deluje... verjetno pa je precej manjša možnost vdora.

Če ima kdo znanje okoli PHP in uvažanjem baze na zakupljen strežnik in ima mogoče nekaj časa za pomoč ali nasvete, bi ga prosil za pomoč.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 221
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 11:17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Ne, povezava res ne dela.


Nekaj si že napravil Ok, Dela, meni dela Razz ; vsaj pri meni še enkrat testirano : Telemach, DNS-ji od Siol-a (oba + google dns po zaporedju)

- win98seLite : IE5.01sp1 (MyIE2.0); Palemoon2.0 portable, Opera9x Portable ...
- winXPliteSp2 , Firefox Diamond (3.5)
- Puppy Linux, SeaMonkey 1.x

Evo skrinšota: http://www.elektron.si/forum/files/prva_stran_627.gif
http://www.elektron.si/forum/files/clanki_189.gif

Problem se pojavi pa pri pingu preko whois ripe.net:
http://www.elektron.si/forum/files/pingne_dela_178.gif
ustavi se mi tu meni traceroute:
http://www.elektron.si/forum/files/tusepingustavi_146.gif
diagnoza: http://www.elektron.si/forum/files/nosuchhostping_116.gif

Evo zgleda, da zapis domene nekje manjka Embarassed glede na zadnje Wink

..Lahko pa imate "predobre superduper OS-je in browserje/firewalle etc" ROFL Twisted Evil Twisted Evil ...

Idea Evo Reber, zdej lahko razbijaš glavo, kaj/kje je narobe, da tebi in nekaterim ostalim ne dela Cool ..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 15:25:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Datoteke foruma so že od vsega začetka gostovanja pri hitrost.com tam, na strežniku. Problem je baza foruma, ki ni naložena v celoti. No, prej je menda bila, ali pa tudi ne, ne vem, na začetku je delalo, potem ne več, ne vem kdaj je nehalo delovat. Zdaj moram najprej rešit težavo z nalaganjem še zadnjega dela baze, tabela, kjer so vpisani posti, se noče naložit oziroma napolnit. Lahko kreiram tabelo, ko pa jo hočem "nafilat" pa ne gre.

Screenshoti s forumom kažejo samo to, da deluje tisto, kar deluje že ves čas.

Nekaj časa že razmišljam, da bi bilo mogoče dobro, da bi stari forum zapakiral v eno portable različico ali pa kot poddomeno elektron.si, ker novega podaljšanja domene elektro-n.com nimam namena ponovno financirat, na zadnje sem mislim da plačal za 10 let.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 221
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 17:48:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Idea Ma, jest se ne bi na tvojem mestu preveč sekiral za forum, ker so oni stari posti danes po letih itak že zastareli, čeprav bi za pregledovanje ali reference kakšnim začetnikom prav prišli kdaj. Arrow Glavno da članki delajo! Wink in to brez posebne domene ...

Če se ti bo dalo še ukvarjat, pol Ok če ti rata ali pa se kdo ti javi za rešitev problema uvoza databaze starega foruma. Če ne pa tudi ni neka tragedija, če ni niti read only dostopa do starih postov ...

Aja, ko probam dostopat direkt samo do www.elektro-n.com , browserji rečejo "Počakajte, nalagam ..." ali nekaj takega, pa potem prebrika na oni direkt link zgoraj prvi post (sem cookie peš pobrisal vmes) ... Torej zapis je nekje za staro domeno ...

Če kdaj bo, bo Ok, če ne pa ne tudi Ok; umrli ne bomo zaradi tega Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1917
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 18:02:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Direktno na www.elektro-n.com ni ničesar, zato je narejena preusmeritev z datoteko index.htm z naslednjo vsebino:
Koda:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Elektron-n.com</title>
<meta http-equiv="REFRESH" content="3;url=http://www.elektro-n.com/forum2/index.php"></HEAD>
<BODY>
Pocakajte trenutek...
</BODY>
</HTML>




Izpiše napis "Pocakajte trenutek..." in čez 3 sekunde odpre www.elektro-n.com/forum2/index.php

Nabor znakov oziroma kodne tabele original stare baze je trenutno meni neznan, tudi nastavitve na strežniku mi niso najbolj jasne, zato ne prikaže pravilno šumnikov že v spisku forumov.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Novice in dogodki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group