Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Bazni tok

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 21:46:55    Naslov sporočila: Bazni tok Odgovori s citatom

Za delavnico moram kupiti števec in me zanima naslednje.. maksimalni tok je tok ki gre lahko skozi števec, kaj je pa pomen baznega toka? gledam pa tale števec

http://www.elektrotrgovina.si/stevec-elektric-porabe-elektromehan-neposred-merje-3faz-400v-10-100-a

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1954
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 16:34:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm, ne vem točno kaj bi to pomenilo, na misel mi pride tokovni merilni transformator. Najbolj pogost nazivni sekundarni tok merilnih transformatorjev je 5A.

Gledam ceno za tale števec, res da je dokaj majhen (7 modulov) ampak precej ceneje bi prišel skozi, če poceni kupiš rabljen elektromehanski števec električne energije, z malo sreče ga dobiš zastonj Wink res pa je, da je precej večji, če to ni problem, bo čisto v redu.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 20:14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem si tudi tako predstavljal, da je tistih 5A za transformator tistih 100A pa neposredi priklop.. ravno takega potrebujem ker bo vgrajen poleg avtomackih varovalk.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1954
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Standardna dimenzija za montažo na letev je seveda velik plus za ta števec, saj za montažo uporabimo standardno omarico, malo večjo in je vse na enem mestu.

Pri uporabi merilnega tokovnega transformatorja je najbrž potrebno uporabiti multiplikator, ki mora biti enak prestavnemu razmerju transformatorja. Če števec multiplikatorja ne omogoča, ga potem ročno uporabimo pri izračunu ob popisu. Digitalni števci bi v opciji lahko ponujali vpis multiplikatorja, pri mehanskih pa bi z ustreznim kodirnim stikalom to prav tako lahko ponudili opcijsko.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 23:16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem tale žtevec zdrži 100A in ga lahko normalno priklopim direktno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 23:52:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pogledaš shemo priključitve, vidiš da ni nobenih tokovnih transformatorjev in se ga priključi direktno na omrežje. Omejitev 5 A imajo sicer tudi vsi števci delovne energije, ki jih uporablja distribucija. Po mojem mnenju se bazni tok nanaša na deklarirani pogrešek meritve.
_________________
Če si praktik, spoštuj teorijo, če si teoretik, spoštuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 10:49:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa tale recimo ko ima bazni tok 20A

http://www.elektrotrgovina.si/elektromehanski-direktni-stevec-porabe-elektricne-3f-20-100
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1954
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 11:04:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, kakšne so tvoje zahteve, kakšna bo poraba delavnice, da bi glede na te okoliščine izbral najbolj primeren števec. Verjetno rabiš števec bolj za informacijo o porabi?
_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 16:44:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poraba bo nekje 25kw to bo lesna delavnica razne mašine za obdelavo lesa... števec bo pa sluzil kot odštevalni števec...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zokc



Pridružen/-a: Pet Mar 2012 17:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 20:27:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj me pa še nekaj zanima... potrebujem tesnilne ovodnice za omarico in nevem kakšen fi morajo imeti za vodnike 1.5mm2, 2.5mm2, 4mm2, 10mm2. Ali obstajajo kakšne tabele glede na vodnik?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Energetika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group