Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

avtoradio v delavnici

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vizer



Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 15:11:27    Naslov sporočila: avtoradio v delavnici Odgovori s citatom

Imam star avtoradio kenwood 6090R, ki ga nameravam poslušati v delavnici. Zanima me ali obstaja kakšen način, da mi ne bi bilo treba vsakič ko vklopim napajanje, vtipkati tudi varnostno kodo. Ne zdi pa se mi smiselno da bi imel 365/7/24 vklopljen napajalnik, ker tisti pin ki je namenjen za memory kode kuri 40W.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zilog80



Pridružen/-a: Čet Avg 2012 16:22
Prispevkov: 154
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 18:44:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče kaj pomaga http://www.fixya.com/support/t280848-kenwood_ddx_6019_password Smajli "ne vem"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2000
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 19:09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez skrbi, da za spomin ne kuri 40W, mogoče nekaj mA.
Če ne bo šlo z odklepanjem, boš pač moral zagotoviti napajanje za spomin. Odvisno od porabe, se potem odločiš kaj bo vir napajanja, lahko baterije, akumulator, mogoče spomin deluje tudi pri zelo nizki napetosti. Je pa zoprno tole s kodami.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vizer



Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 11:08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zilog80 je napisal/a:
Mogoče kaj pomaga http://www.fixya.com/support/t280848-kenwood_ddx_6019_password Smajli "ne vem"

Tole je samo za primer, če ne veš kode, da resetiraš kodo, jaz pa kodo imam.

Reber, sem poskusil z 2 x 12V baterijo v paralel vezavi (tisto malo ki je ponavadi v avto daljincu), vendar da premalo štroma. Pri vklopu spomin potegne čez 0,7A kasneje pa vleče 0,4A.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2000
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2012 14:55:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ob vklopu je običajno tako, da tudi na napajalni liniji za spomin potegne več toka. Da bi spomin stalno vlekel 400mA je nenormalno, lahko da je pokvarjen napajalni čip, to je bilo pri nekaterih Kenwoodih kar serijsko. Mogoče si pa zamenjal žici za napajanje ACC in Memory?

Kar je več kot 10 ali 20mA je absolutno preveč.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vizer



Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2012 14:26:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po opravljenih meritvah je stanje tako:
Kontakt za acu mora biti stalno na +12 in vleče v "ignition" off 3mA, ko dam kontakt (=ignition on) vleče 0,4 do 0,7 A. Očitno je memory vezan na acu.
Se pravi da bom moral uporabiti neki switching napajalnik da radio v stby ne bo vlekel preveč toka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Samojed



Pridružen/-a: Pet Dec 2007 10:13
Prispevkov: 93
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2012 18:08:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolegu sem dal nasvet, ki mu špila - za spomin navadno 9V baterijo, vezano preko diode, za glavno napajanje pa spet preko diode 12V. To pomeni da ko ni napajanja, ima spomin napetost tisith 9V minus padec na diodi, kar je dovolj da ne "pozabi". Pri delovanju se komplet napaja iz 12V, ker je za baterijo dioda se pa baterija ne uniči.

Je sicer odvisno od radia, vendar je možna rešitev. Druga rešitev je kak starejši radio, magari analogni, lovi pa itak bolje. Imel sem pa tudi LG-ja (cca 15 let nazaj), ki je imal notranjo baterijo za spomin. Skratka so rešitve, le ne paše vsaka za vsak radio.

_________________
Lp,
Samojed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vizer



Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 14:13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole sem nabavil, ima samo 1W porabe v off stanju:
http://dx.com/p/24v-3a-regulated-switching-power-supply-100-240v-66679?item=2
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group